Ez volt ma – 2018. február 26.

0
2387

A Fidesz váratlan hódmezővásárhelyi veresége után főleg az ellenzéki együttműködés lehetőségéről szólt a mai nap. Közben viszont rasszistának nevezte Orbánt az ENSZ emberi jogi főbiztosa, kivégeztek egy szlovák oknyomozó újságírót és újra klórgázt vetett be a szíriai rezsim. Csaba László pedig az Orbán-rendszert elemezte.

Fölényes ellenzéki győzelem a hódmezővásárhelyi választáson

Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter

Nagy meglepetésre a függetlenként induló, de az ellenzék összes pártja által támogatott Márki-Zay Péter nyerte a hódmezővásárhelyi polgármester-választást.

A szavazatok 57,49 százalékát kapta.

A győzelem után röviden nyilatkozott a Független Hírügynökségnek.

Szinte mindenki ellenzéki koordinációt sürget

Karácsony Gergely és Molnár Gyula szerint a hódmezővásárhelyi választásnak az a fontos üzenete, hogy ha sokan mennek el voksolni és van esélyes jelölt, akkor le lehet győzni a Fideszt. Azt mondták,

az utolsó percig készen állnak egyeztetni.

Karácsony a Jobbikkal nem lát lehetőséget szervezett együttműködésre, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke viszont nem zárta ezt ki.

A jobbikos Dúró Dóra ugyanakkor arról beszélt,

az MSZP-vel semmilyen tárgyalást nem tart elképzelhetőnek,

és az LMP-t is komolytalannak nevezte.

Rasszistának nevezte Orbánt az ENSZ emberi jogi főbiztosa

Zeid Raad al-Husszein Orbán saját szavait idézve vádolta idegengyűlölettel és rasszizmussal a magyar miniszterelnököt. Szijjártó Péter szerint ezért le kellene mondania.

Barátnőjével együtt végeztek ki egy szlovák oknyomozó újságírót

Valósággal sokkolta Szlovákiát, hogy megölték az egyik legismertebb szlovák oknyomozó újságírót. Saját otthonában, feltehetőleg a tevékenysége miatt végezhettek ki a barátnőjével együtt. Ján Kuciak részt vett az offshore-botrányokkal foglalkozó Panama Papírok feldolgozásában, de

sokat írt a kormánypárthoz közeli oligarchákról is.

Leginkább az adócsalással kapcsolatos ügyekre összpontosított.

Csaba László: 2-3 év múlva robbanás lesz

„Magyarország ma tele van halmozódó feszültséggel, de ez nem az idén április 8-án fog robbanni. Hogy mikor, nem tudni, szerintem 2-3 éven belül” – ezt mondta a Független Hírügynökségnek Csaba László, egyetemi tanár, akadémikus, Orbán egykori tanácsadója. Arról is beszélt, hogy nálunk miért nem alakulhat ki putyini rendszer. Szerinte az, hogy a Fidesznek ilyen agresszív a kampánya, azt jelenti, hogy

„tudatában vannak saját gyengeségüknek”.

Szerinte 2010-ben adódott egy esélye Orbánnak, de ő „egy tál lencséért” eladta.

Megint vegyi fegyverrel támadtak a szíriai kormánycsapatok

A rezsim katonái tartják ostrom alatt Kelet-Gútát. Az egyik légitámadás során klórgázt is használhattak. Főleg gyerekeket vittek kórházba, egy hároméves gyerek meghalt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .