Orbán csak mosolyog, amikor demokraták tüntetnek a Jobbikért

0
1656
MTI Fotó: Kovács Tamás

A közügyek transzparenciája és a hatalom ellenőrizhetősége a legfontosabb, ezt írja a Facebookon, nyilvános posztban Somogyi Zoltán politológus.

Azt írja, jelenleg ez nincs meg, ezért a felelős kormányzás visszaszerzése lehet politikai cél Magyarországon.

A Jobbik büntetésével kapcsolatban arról ír:

„A kormány a Számvevőszék súlyos politikai beavatkozásával végleg kijelölte a választásokra a legnagyobb ellenfelét, a Jobbikot.”

Szerinte ez arra is alkalmas, hogy „demokratákat erkölcsi fenntartásaik feladására sarkalljon, lelkileg megtörjön”, és az egyik „etatista-nacionalista” párt melletti kiállásra ösztönözzön, és szerinte Orbán Viktor csak mosolyog, amikor a Jobbikért mennek tüntetni.

Azt írja: pótcselekvésként vitatkoznak demokraták arról, lehet-e a szélsőjobboldallal együttműködni, de azt már nem tudja senki megmondani, hogy miben, ráadásul

„a demokratikus ellenzék pártjainak többsége egymással sem tud, akar mit kezdeni.”

Azt írja, hogy a Jobbik túsz a kormány számára, és „általa fogságba ejthető a teljes magyar politika és eltörhető sok ember gerince”.

Szerinte egyetlen megoldás van: „a baloldali-liberális-konzervatív politikai blokk kialakítása még ebben az évben. 24 óra napi politikusi munka a jelöltektől. Az állampolgároktól pedig szavazási részvétel. Mellébeszélés és értelmetlen koalíciós modellek felvetése nélkül.”

Igaz, ehhez az is kellene, hogy valaki még higgyen az ellenzéki győzelemben, de ilyen pártot Somogyi Zoltán már nem lát.

Az egyenes mondatokért és gerincért szeretnék érvelni a következő mondatokban. Másodlagos kérdés számomra, hogy ki van…

Közzétette: Zoltan Somogyi – 2017. december 12.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .