Orbánnak és az ellenzéknek is nekiment Soros György

0
900

Orbán szerinte gazdaggá tette az apját és maffiaállamot épít, az MSZP vezetőit megvette, a többi ellenzéki pártban kémei vannak.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A Financial Times közölt hosszú portrét Orbán Viktorról, ebben szólal meg Soros György is. Azt mondta a lapnak, hogy Orbán akkor tért rossz útra, amikor még az első miniszterelnöksége idején gazdaggá tette az apját, gyakorlatilag monopóliumot biztosítva neki útépítési anyagokra.

„Ekkor kezdte el kiépíteni a maffiaállamot. Ekkor szerezte meg valójában a hatalmat”

– mondta egykori támogatottjáról. Azt is elmondta, hogy a maffiaállam kifejezést, amelyet nem először használt, Magyar Bálinttól kölcsönözte.

Soros György aztán este a davosi Világgazdasági Fórumon is felszólalt, egyórás előadást tartott, amelynek a végén egy kérdésre válaszolva beszélt Magyarországról. Azt mondta:

Orbán az ő démonizálására építi fel választási kampányát,

utalva ezzel többek között a legújabb, „Stop Soros” nevű csomagra.

A nemzeti konzultációban hét olyan állítást vagy intézkedést tulajdonítanak neki, amelyekről bizonyította, hogy nem igazak. Azt is elmondta, hogy hiába tiltotta meg a bíróság a kérdőív terjesztését, addigra az már lezárult. Ismét használta a maffiaállam kifejezést, amelyet Orbán szerinte „nagyon sikeresen és hatékonyan működtet”, majd azt mondta a kormányfőről:

„anyagilag megvásárolta a szociáldemokrata párt vezetőit, és minden felemelkedő, tiszta pártban vannak kémei,

amely szavazatokat szerezhet, így nagyon nehéz összefogniuk, hogy átlépjék a megválasztáshoz szükséges küszöböt.” Szerinte Orbánt újra fogják így választani.

Az MSZP már reagált is Soros György szavaira. Közleményükben azt írják:

„A Fidesz szerint Soros zsebében vagyunk, Soros szerint a Fidesz vette meg az MSZP-t.”

A párt szerint, „ha valaki, hát Soros György” tudhatná, hogy nehéz egy alaptalan hazugság ellen védekezni. Azt is írják, hogy a vád „ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv”.

Korábban egyébként már a párt előző miniszterelnök-jelöltje, Botka László is többször beszélt arról, hogy árulók vannak az MSZP-ben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .