Simicska kitalálta, Orbán működteti

0
1949

Följelenti a Fidesz-KDNP a Jobbikot, amiért utóbbi úgymond kicselezte a plakáttörvényt. Vona Gábor pártja azt a törvényt játszotta ki trükkösen, amely éppen ellenük, pontosabban Simicska Lajos és a Jobbik ellen íródott.

Ezt a törvényt azért fogadta el a parlament kormánypárti többsége, hogy Simicskának és az általa ekkor már favorizált Jobbiknak ne legyen jó.

A Jobbik nemrégiben 1100 plakáthelyet vásárolt Simicska Lajos cégétől, s ezzel megkerülte azt a szabályozást, hogy bérelt plakáthelyeken a kampányidőszakot leszámítva nem lehet nyilvános helyen pártprogramokat hirdetni.

Mostantól tehát a Jobbik nem bérel plakáthelyeket, hanem vásárol,

a saját oszlopain pedig gyakorlatilag azt hirdet, amit akar. Most jelenleg a Ti dolgoztok, ők lopnak folytatását, Ők a félelem, mi a remény felirattal.

A Fidesz fel van háborodva, bírósággal fenyegetőzik. Pedig, ami most történik, azt ők maguk találták fel. Ők emelték, még sok évvel ezelőtt, rendszintűvé a törvények megkerülését, kicselezését. Simicska Lajos, Orbán Viktor kollégiumi szobatársa, üzleti partnere, minden titkának tudója, találta ki a magyar maffiaállam koncepcióját. Ő rakta le az alapokat, ő magyarázta el a többieknek, hogy miként kell a pénzek eltüntetésére szakosodott rendszert működtetni. Emlékszünk még az „ősbűnre”, az államtól kapott Fidesz székház eladására – az ebből befolyt összegnek aztán szőrén-szálán nyoma veszett. Utoljára Orbán Viktor édesapjának bányáiba látták beáramlani.

Ez is a Fideszben fékezhetetlen agyvelejűnek nevezett Simicska Lajos ötlete volt, csakúgy, mint az, hogy

mekkora üzlet lopott útlevéllel, köztartozásokkal terhelt cégeket vásárolni.

Ez volt a Kaya Ibrahim és Joszip Tot nevével elhíresült fantomcégek ügye. És amikor erre az újságírók rákérdeztek, Simicska Lajos a rendszerváltás utáni korszak talán legcinikusabb mondatával válaszolt: Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.

Mindez még a múlt században történt. Ekkor hagyta ott a Fidesz sok alapítója, köztük Bayer Zsolt a pártot. Az ötös számú párttagkönyv birtokosa ezt írta 1994 októberében a Népszabadságba: „Igen, én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot.

Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.”

Bayer aztán visszatalált a Fideszhez, Simcska pedig, igaz, sok évvel később, „eltalált” onnan.

Mindeközben megalakult a Jobbik, mely párt egyenesen Orbán Viktor köpönyegéből bújt elő.

Orbán Viktor ugyanabban a polgári körben politizált, mint az akkor még nagyon fiatal Vona Gábor.

Vona ott tanulta meg a politizálás alapjait és nem lenne meglepő, ha a Fidesz fent már említett üzleti etikájából is ragadt volna rá valami. A Fidesz vezető politikusai, és maga Orbán is többször nyilatkoztak elismerően a Jobbik fiatal titánjairól. Övék a jövő, mondta Orbán, én drukkolok ezeknek a fiataloknak.

Simicska közben összeveszett Orbánnal. Állítólag utóbbinak az oroszbarátságát nem tudta tolerálni, de nem kizárt, hogy más, üzleti okok is közrejátszottak a látványos külsőségek kísérte, G-napként elhíresült szakításban.

Simicska Lajos azóta nem is titkoltan, a Jobbikot támogatja, mert úgy hírlik, bennük látja azt az erőt, amely képes lehet legyőzni Orbánt és véget vetni a Fidesz uralmának. A Független Hírügynökség értesülése szerint Simicska már nem lelkesedik annyira a Jobbikért, mert nem bízik annyira Vonában, mint néhány hónappal ezelőtt. Úgy látja, hogy a Jobbik nem tudott áttörést elérni, és ugyanott tart, mint hónapokkal korábban. Ezzel együtt, Simicska még mindig a Jobbikhoz áll a legközelebb. Korábban rendre tőle bérelték a plakáthelyeket, majd Vonáék meg is vásárolták tőle azokat.

A Jobbik nem kívánta megnevezni, kiktől és mennyiért, csupán jelezte, hogy további plakáthelyeket vásárol, amelyeken azután gyakorlatilag korlátlanul hirdetheti a neki tetsző propagandát.

A labda most a Fidesz térfelén pattog. Orbánékat nyilvánvalóan zavarja, hogy a Jobbik ilyen galád módon kicselezte a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Mely rendszer épp azért jött létre, hogy Magyarországon minden törvényesen történjen.

A törvények sajátos értelmezése korábban a Fidesz felségterülete volt,

és ehhez rendre jogszabályi kereteket is kreáltak. Törvénytelen valami, amit a Fidesz akar? Nem baj, majd lesz hozzá törvény!

Ebbe az idilli képbe rondított most bele – Simicska Lajos alig titkolt támogatásával – a Jobbik. A Fidesz majd nyilván feljelenti a Jobbikot, nyomozás is lesz ügyben, talán még vádemelésig is eljut az ügy. De addig sok víz lefolyik a Dunán, és ezen idő alatt az ország számos pontján virít majd Orbán, Rogán, Habony és Mészáros arcképe alatt a felirat: Gengszterek.

Simicskát már sokan temetik, és sok csatában valóban vesztésre áll. Ám a háború, és ezt Orbán is tudja, még nem ért véget.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .