Közös ellenzéki március 15. – nagy kérdőjelekkel

0
929

A Hősök terét lefoglalta a DK, amely az MSZP-vel együtt várná március 15.-én az ellenzéki pártokat egy közös ünneplésre. Karácsony Gergely az MSZP-PM közös miniszterelnök-jelöltje tegnap maga is közös ünneplésre hívta a pártokat. A jelek szerint azonban egy másikra.

„Természetesen együtt ünneplünk március 15-én a demokratikus ellenzéki pártok minél szélesebb körével” – reagált a DK Karácsony Gergely tegnapi felhívására. A válasz azonban korántsem annyira egyértelmű, mint az első olvasatra tűnhetne.

Karácsony a maga és a XXI. század Társaság nevében nyílt levélben fordult a pártokhoz, mondván: “A közös ünneplés nem jelent formalizált szövetséget. Nem jelenti önállóságunk feladását. Még csak azt sem jelenti, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki közös színpadunkon szerepel. Csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon!

A DK mai közleményéből azonban az tűnik ki, hogy Gyurcsány Ferenc nem egészen ugyanarra gondol. A dokumentum ugyanis azt írja: Gyurcsány, a DK, és Molnár Gyula, az MSZP elnöke már hetekkel ezelőtt megállapodtak, hogy közös ünnepet kezdeményeznek valamennyi demokratikus ellenzéki párt bevonásával.

Megállapodásuknak megfelelően a DK lefoglalta a rendezvény helyszínét, a Hősök Terét.

Aki a Fidesz leváltásának érdekében a demokratikus Magyarország egységet kívánja megszervezni április 8-ra, annak ott a helye a demokratikus ellenzék közös nemzeti ünnepén is- szól a DK felhívása.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .