Felhívás közös demonstrációra

0
835

Nyílt levélben szólítja fel az ellenzéki pártok március 15-e közös megünneplésére Karácsony Gergely az MSZP-PM közös miniszterelnök-jelöltje. 

 

„2018-ban változtatni kell. A változáshoz azonban meg kell mutatni: többen vagyunk mi, akik elégedetlenek, akik más kormányt akarnak, mint a Fidesz támogatói. Nincs erre jobb alkalmunk, mint március 15-e, a szabadság és a nemzeti függetlenség ünnepe” – indokolja nyílt levelében Karácsony Gergely, aki a maga és a XXI. század Társaság nevében hívja közös március 15-i megemlékezésre és demonstrációra az ellenzéki pártokat, civil szervezeteket, a változást kívánók széles közösségét.

Elismeri, hogy  nem mindenben értenek egyet, s különböző elképzeléseik vannak azzal kapcsolatban, milyen Magyarországot szeretnénk – sőt mást gondolnak arról is, milyen konstrukcióban kell indulni a 2018-as választásokon.Mindez azonban nem akadályozhatja meg közös kiállásunkat közös értékeink, a szabadság, a demokrácia és a változás szükségessége mellett – szögezi le.

A közös ünneplés nem jelent formalizált szövetséget. Nem jelenti önállóságunk feladását. Még csak azt sem jelenti, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki közös színpadunkon szerepel. Csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon! – szögezi le Karácsony a nyílt levélben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .