Fidesz-kongresszus: Lázár szerint a cél, hogy Magyarország nevessen a végén

0
949

A Fidesz tisztújító kongresszusán Lázár János, Szijjártó Péter, Simicskó István és Kósa Lajos is beszélt – utóbbi szerint Debrecen „a magyar szabadság őrvárosa és szívcsakrája”.

A kongresszus délelőtti eseményeiről itt és itt olvashat.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a Fidesz nem csak a többi párthoz képest, hanem a kormányzati teljesítmény alapján is érdemes a választási győzelemre. Szerinte az ellenzéknek „lassan több miniszterelnök-jelöltje van, mint szavazója”. Szerinte nem a kormány csinál mumust Brüsszelből, és

“jobb ma egy Verhofstadt-hiszti, mint holnap egy kényszerbetelepítési kvóta,

jobb ma egy kritikus New York Times-cikk, mint holnap egy újabb IMF-hitel, és ami a legfontosabb: jobb ma bábellenzék, mint holnap egy bábkormány.” Lázár szerint harmadszor nyerni történelmi felelősség lenne, és az a cél, hogy

„végre egyszer Magyarország nevessen a végén”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy komoly változások zajlanak a világban, ezért fontos, hogy Magyarország milyen politikát követ. Szerinte a nemzet fogalma és a keresztény értékek veszélyben vannak Európában, és „elképesztő erők dolgoznak azon, hogy illegális bevándorlókkal árasszák el Európát”. Azt mondta:

„nem fogjuk hagyni, hogy szórakozzanak velünk”.

Szerinte nyugat-európai fővárosokban sorra születnek olyan döntések, amelyeknek célja, hogy még több illegális bevándorló és minél kevesebb keresztény jelkép legyen. Azt mondta: “Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük.”

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint „iszonyatos a felfordulás a világban”, és káosz fenyeget. Azt is mondta, elolvasta Trump egyik könyvét, és idézett is belőle: „A jó szomszédot a jó kerítés teszi”.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kósa Lajos szerint a magyar a világ egyik legsikeresebb népe, Debrecen pedig „a magyar szabadság őrvárosa és szívcsakrája”.

Arról is beszélt, hogy a magyarság létszámra a honfoglalás óta 50-szeresre nőtt, mint a kínaiaké. Szerinte a magyarok titka a keresztény hit, és akik Magyarországot támadják, lehet, hogy sokan vannak, de nem olvasták Adyt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .