Fidesz-kongresszus: Semjén szerint az ellenzék olyan, mint egy tál skorpió

0
1206

A választások előtti utolsó kongresszusát tartja a kormánypárt. Várhatóan miniszterelnök-jelöltté választják Orbán Viktort.

Résztvevõk érkeznek a Fidesz kongresszusára
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A mostani a párt 27. kongresszusa. Az első felszólaló a FüHü-nek a napokban interjút adó Tarlós István volt, aki azt mondta:

nem állítja, hogy súrlódásmentes lenne az együttműködés a Fidesz, a főváros és a főpolgármester között.

Utána viszont hosszan felolvasta a 2010 óta elért eredményeket. Azt is mondta: Orbán képes az ország kormányzására, az ellenzéki oldalon viszont nem lát ilyet.

Ezután megválasztották levezető elnöknek Selmeczi Gabriellát és Kocsis Mátét, akik szerint ez a Fidesz eddigi legnagyobb kongresszusa. Megjelent több, határon túli magyar politikus is.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Semjén Zsolt beszéde következett,

aki szerint az ellenzék olyan, mint egy tál skorpió.

A Fidesz és a KDNP szövetségét viszont értékközösségnek nevezte. Azt is bejelentette, hogy megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár.

Orbán Viktor is megérkezett
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezután a megbukott köztársasági elnök, Schmitt Pál következett, aki szerint újabb verseny jön. Beszélt a budapesti olimpiai pályázatról, szerinte „kirajzolódni látszott egy nemzeti összefogás”, és költségvetési fedezet is volt rá, de „jött egy álomgyilkos mozgalom”, amely hazugságokkal támadt, de az ötletgazda már tervezi szerinte a 2032-es olimpiát, mert még

„akkor is ő lesz döntéshozó helyzetben”.

Szerinte a választáson a magyar nemzet jövője lesz a tét.

Ezután megszavazták a kongresszus napirendjét. A fejleményekről napközben újabb cikkekkel jelentkezünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .