Bréking nyúz, november 12. – Tudósítás a másik valóságból

0
895

A Fidesz kongresszusához kapcsolódóan szinte már egymást túlszárnyalva írnak a pártról és Orbán Viktorról, de foglalkoznak a DK-val és az új szövetségi kapitány öltözködésével is – a kormánypárti sajtó alternatív valóságából szemléztünk.

Kampánybeszédnek is beillő dicshimnusz az Origo névtelen szerzőjétől

„Hét év kormányzás után a Fidesz ráadásul növelni is tudta a szavazóbázisát. Ami azért, valljuk be, elég nagy dolog. (…) Összefoglaljuk, hogy miért állhat ennyire jól a Fidesz. Ennyire példátlanul jól.

Kezdjük rögtön az elején. Igen, részletesen fogunk beszélni az ellenzék borzalmas állapotáról, a széthúzásukról, a korrupciós ügyeikről. De nagyon fontos az elején megállapítani: az ellenzék szerencsétlenkedése nem lenne elég ilyen kormánypárti fölényhez. Messze nem lenne elég.

Ehhez elsősorban kell egy jó kormány. (…)

A biztonság a legfontosabb.

Ha az ember a családját, önmagát, nemzetét biztonságban érzi, akkor van minden. Van jelen, van jövő, lehetnek tervek, lehetnek (sőt vannak) megvalósult álmok. (…)

Az emberek egyszerűen érzik, hogy jobban élnek. (…)

Orbán Viktor miniszterelnök harcát Brüsszellel egyre több európai ország figyeli elismeréssel. (…)

2016 nyarán az őszintébb európai politikusok már megismételték, amit a magyar miniszterelnök másfél évvel korábban elsőként mondott: a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár. Ja, igen. (…)

2017 nyarára aztán egy olyan politikus már nem is igen vehető komolyan Európában, aki mindezt tagadná. Vagy nagyon rossz politikusnak tartanák, vagy sajátos érdekek képviselőjének. Igen, Soros György érdekeinek képviselőjének. (…)

A brexit és Donald Trump győzelme után a magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy 2017 a lázadás éve lesz.

Az lett. (…)

Az egész francia jobboldal reménységének a példaképe láthatóan Orbán Viktor.”

A Magyar Idők sem akart lemaradni

„Kormánypárt nem tartott még ilyen ideális körülmények között tisztújító kongresszust a soron következő választást megelőző időszakban, mint a Fidesz most vasárnap.

Évek óta toronymagasan vezetik a népszerűségi listákat, támogatottságukat néhány kisebb elmozdulástól eltekintve érdemben nem csökkentette semmi. A gazdaság szárnyal, a költségvetés stabil lábakon áll, az ország nem csupán kikerült a csődközeli helyzetből, hanem látványos fejlődésnek indult.

Ennek eredményeit egyre inkább saját bőrükön is érzik az emberek, hiszen drasztikusan csökkent a munkanélküliség, egyre többen dolgoznak, és egyre inkább megéri dolgozni, hiszen folyamatosan nőnek a keresetek.”

A Pesti Srácok a DK-ról

„Gyalázatos kijelentésekkel, kampányszlogenekkel naponta tapos bele a határon túli magyarok lelkébe 50-es bakanccsal a Demokratikus Koalíció, élén Gyurcsány Ferenccel. A minap a Gyurcsányék által fölheccelt DK-s trollsereg internetes kommentekben amiatt gyalázta az elszakított területeken élő magyarokat, hogy biztos csak pénzért akarnak szavazni. Ám a balliberális, nemzetáruló pártnak ez sem elég: most már a templomot is sajnálják az erdélyi magyaroktól, ha az anyaországi támogatásból épült.”

A Ripost az új szövetségi kapitányról

„A Ripost információja szerint a magyar válogatott új szövetségi kapitánya kapcsán nem lesz gond a megjelenéssel. Georges Leekens szeret öltözködni, kizárólag az edzésen látjuk majd melegítőben, egyébként rendszeresen öltönyben fog feszíteni. A 68 éves belga szakember ad magára, úgy véli, elegáns megjelenése nemcsak a saját, hanem a játékosai megítélését is befolyásolja.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .