Bréking nyúz, május 24. – Tudósítás a másik valóságból

0
538
MTI Fotó: Kovács Attila

Hogyan bukott meg az ellenzéki sajtó stratégiája; kik a hiteles, szerethető arcok az MSZP-ben, amelyről a Magyar Idők azt írja: a vidéki emberek észre sem vennék, ha megszűnne, annyira alacsony arrafelé a párt támogatottsága; és természetesen: Orbán Trump előtt volt Trump.

Pesti srácok

Gulyás Gergely a PS-nek: Megbukott az ellenzéki sajtó stratégiája

A kormánnyal kritikus baloldali, ellenzéki sajtó a kampányban elgondolta, hogyan kellene indulnia a baloldali pártoknak a választásokon és az orgánumok mindvégig ezt próbálták számon kérni a pártokon, amely miatt kijelenthető, Magyarországon is a baloldali média vált a leghangosabb ellenzéki erővé, de téves stratégiája nem kormányváltáshoz, hanem ellenzékváltáshoz vezetett – jelentette ki a PestiSrácok.hu kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. A tárcavezető portálunknak elárulta, a sajtónak természetesen jogában áll ez is, de az önálló politikai formálás joga a pártok esetében erősebb és legitimebb. Ténykérdésnek nevezte, hogy megváltozott a nyilvánosság szerkezete.

Gulyás Gergelytől megkérdeztük azt is, az amerikai jobboldalon is megosztó személyiségnek számító Steve Bannon tegnapi budapesti fellépése mennyire mozdítja előre a magyar-amerikai kapcsolatokat és hogy a Miniszterelnökség vezetőjeként vitapartnerként, vagy szövetségesként tekint-e Steve Bannonra. Gulyás Gergely kifejtette, Steve Bannon már nem tagja Donald Trump amerikai elnök stábjának, így a „mi útjaink nem keresztezik majd egymást”. „Bannon a kampányban együtt dolgozott Donald Trumppal, történelmi teljesítmény, hogy nem Hillary Clinton lett az Amerikai Egyesült Államok vezetője. Ezt Trumpnak köszönhetjük” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Magyar Idők

Szerethető arcok

A vidéki emberek észre sem vennék, ha megszűnne az MSZP, annyira alacsony arrafelé a párt támogatottsága. A hajdú-bihari szocialisták írták ezt minapi állásfoglalásukban, s mindjárt javasolták is: akiknek szerepük volt a párt leépülésében, vegyék a kalapjukat mielőbb. (…)

Íme, a központ kínálata. Molnár Gyula lemondása után elsőnek Tóth Bertalan frakcióvezető jelentkezett be elnöknek, később Kunhalmi Ágnes, a „párt arca”, majd előállt egy Bródy Gábor nevű ember, akiről csak annyit lehet tudni, amennyit a Hír TV tudósított róla még 2014-ben: „Egymilliárdos vagyont tüntetett el Bródy Gábor cége.” Felbukkant még Mesterházy (Kecskés) Attila neve, sőt a napokban maga Szanyi Tibor is jelezte, szintén beszáll a versenybe. Ők az „új, hiteles, szerethető arcok”. (…)

Végezetül a DK-vezér Gyurcsány Ferenc áthidaló javaslatát se feledjük: az ellenzéknek egy közös demokrata pártot kellene létrehoznia. Ő még az elnökséget is hajlandó lenne elvállalni.

888.hu

Trump kampányfőnöke szerint Orbán Trump előtt volt Trump

(…) A gazdasági nacionalizmussal kapcsolatban (Steve Bannon) kitért arra is, hogy a magyar kormányfő politikája sokban hasonlít az amerikai elnök politikájára, sőt, Bannon úgy vélte:

Orbán Trump előtt volt Trump.”

Ehhez később hozzátette, hogy Donald Trump kampányához sokat merítettek európai példákból is.

Bannon hangsúlyozta, hogy Trump okkal figyelmeztetett Európa védelmére, mert a szíriai helyzet majdnem földre vitte Európát, egy lehetséges összeomlás Egyiptomban vagy a szubszaharai régióban pedig időzített bomba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .