Kilátástalan játékkal, nehezen sikerült Feröert verni

0
1036

Gyenge első félidő után a másodikban is csak szenvedett a magyar válogatott a Feröer-szigetek ellen, de végül Böde szerencsés góljával sikerült nyerni. A közönség többször is hangosan tüntetett a csapat ellen.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Már a meccs előtt lehetett tudni, hogy a döntetlen is elég a harmadik helyhez a csoportban, de ahhoz viszont minimum négygólos győzelem kell, hogy az induló Nemzetek Ligájában a magyar válogatott a B-csoportba kerüljön.

A magyar csapat a Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó János – Stieber, Pátkai, Nagy Ádám, Dzsudzsák – Ugrai, Eppel összeállításban kezdett. A feröeriek pedig így: Nielsen – Jonsson, Baldvinsson, Gregersen, Tór Naes – Vatnhamar, Sörensen, Benjaminsen, Edmundsson – Joensen, Faerö.

A meccs elején a szurkolók nagy része 10 percig csendben volt, talán így akarták jelezni elégedetlenségüket a Svájc elleni sima vereség miatt. Támadgattak a magyarok, de komoly helyzet nélkül, az első védést azonban Gulácsinak kellett bemutatnia.

Fél óra után jöttek magyar helyzetek: ebből Eppel fejelt egy szöglet után, majd Dzsudzsák szabadrúgását kellett védenie a feröeri kapusnak.

A közönség elégedetlen volt,

ébresztőt kezdtek skandálni, és a gyenge teljesítményt egy jelzővel is szóvá tették, majd a volt szövetségi kapitányt, Dárdai Pált kezdték éltetni, az Auf Wiedersehen pedig kétség kívül Bernd Storcknak szólt.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A meccs meglehetősen unalmas volt:

a magyar csapat ötlettelenül próbált támadni, az egyetlen újítás az volt, hogy Dzsudzsák és Stieber helyet cserélt, de a feröeri védelem könnyedén állta útját a kísérleteknek. Ugrai volt talán a legaktívabb, ő azért egyszer eltalálta az oldalhálót – ez kapott egy kisebb tapsot. A szünetre viszont füttykoncert kísérte a magyar csapatot.

A félidőben Eppel helyére Böde állt – játékban, kreativitásban ezzel nem nagyon erősödött a magyar csapat. Viszont aktívabban kezdett, de csak veszélytelen beadásokig jutott.

Bő tíz perc után aztán Dzsudzsák lőhetett 20 méterről, de nem találta el a kaput. Utána Fiola amúgy nagyon gyenge beadását elvétették a védők, de Böde sem találta el a labdát.

Kicsit felélénkült a magyarok játéka,

Stieber lövését a kapusnak kellett védenie. Cserélt mindkét csapat: Benjaminsen helyett Hansson jött, Stieber helyére pedig Nagy Dániel.

A kisebb lendület megint eltűnt: főleg Bödét próbálták a többiek ívelésekkel megtalálni, de nem nagyon jártak sikerrel. Aztán váratlanul Kádár adott egy 50 méteres, nagyszerű labdát Ugrainak, aki azonban kicsit hosszan vette át, így a védők tisztáztak.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Jött az újabb feröeri csere: Bartalsstovu állt Sörensen helyére. Megint Ugrai került helyzetbe, jó cselek után, de beleléptek a lövésébe.

A közönség egyre fásultabb lett, azt azonban füttyel vegyes nevetés fogadta, amikor Fiola 10 másodpercen belül kétszer is ugyanolyan rosszul adta be a labdát. Sőt, a feröeriek passzolgatásánál

gúnyosan ollézni kezdtek a nézők.

Ez mintha jel lett volna a vendégeknek: a frissen beállt Bartalsstovu 17 méterről lőtt, centikkel fölé. Válaszul a másik oldalon Böde fejelt egy szöglet után, de nem volt elég pontos, védett a kapus.

A közönség egyre hangosabban tüntetett, de aztán a sokadik szögletnek a 81. percben meglett az eredménye:

az ide-oda pattogó labda Bödéről valahogy a kapuba került.

A feröeriek azonban jelezték, hogy nincs még vége a meccsnek, két veszélyes beadásuk is volt. Faero helyett beállt Olsen, Ugrai helyett pedig Sallai. Más már nem nagyon történt a meccsen, Bödének lehetett volna még ziccere, de nagyon lassú volt.

A lefújás pillanatában hatalmas füttykoncert tört ki.

A magyar csapat a csoport harmadik helyén zárt, messze elmaradva az első kettőtől, Portugáliától és Svájctól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .