Kezdőlap Címkék Magyar foci

Címke: magyar foci

Bréking nyúz, szeptember 29. – Tudósítás a másik valóságból

0

Tovább tart az iszonyatos hiszti a kormánymédiában az Átlátszó leleplező riportja miatt, az Origo most az oknyomozó portál „Sargentinivel lebukott” főszerkesztőjéről ír. A Figyelő már meg is buktatja Angela Merkelt, hiába ő továbbra is az egyik legnépszerűbb német politikus. A Magyar Idők felháborítónak tartja, ha egy szexuális zaklatással gyanúsított amerikai főbírójelölt szexuális zaklatási ügyeivel foglalkoznak. A 888-on pedig egy érdekes elszólást találtunk a magyar focival kapcsolatban.

Origo: Még mindig sok a kérdés a Sargentinivel lebukott Soros-főszerkesztő körül

„Továbbra sincs ép ésszel felfogható magyarázat arra, hogy miért fotózkodott a napokban Brüsszelben Soros György magyarellenes harcának arcával, Judith Sargentinivel Bodoky Tamás, a Soros-pénzből finanszírozott, de magát folyton függetlennek hazudó Átlátszó.hu főszerkesztője. Illetve, dehogy nincs: mindenki kitalálhatja, hogyan jöhetett létre a találkozó a két megbízható Soros-ember között. Bodoky szerint csak véletlenül összefutottak, ő pedig összeborult egy gyors kattintásra “a brüsszeli hősnővel”, a Magyarországot hazugságokkal bombázó Soros-Sargentini jelentés készítőjével. Persze, igen. Látható, hogy Bodokynak olyan gyorsan kellett kitalálnia valamilyen kétségbeesett magyarázatot, hogy azt se vette észre, mennyire kínos lenne, ha igaz, amit ír. (…)

Csakhogy mindaz, amit Bodoky előadott, a romantikus lányregények gyengébb verzióinak egyikét idézi leginkább. Véletlenül összefutnak Soros emberei Brüsszelben, persze.

De még ha így is lenne, nem gondolja az Átlátszó magát függetlennek tartó, de persze cseppet sem független szerkesztője, hogy egy magára valamit is adó újságíró nem dörgölőzik össze politikusokkal? Nem hálálkodik nekik bármiért is? Miért tenne ilyet? Különösen, ha az a politikus éppen egy, a hazáját elítélő jelentést szövegezett meg. (…)

Forrás: Facebook / Bodoky Tamás

Nem véletlen tehát – ahogy korábbi cikkünkben megírtuk -, hogy éppen Soros Átlátszója indított hétfőn teljes pályás támadást, a szocialista rendszer egyik szellemi tartópillérére, az irigységre alapozva, hogy Soros megbízásából támogassák a magatehetetlen állapotban lévő ellenzéki pártokat. Persze, hazugságokkal.

Ehhez minden eszközt megengedettnek tartottak: drónokkal (pilóta nélküli repülőgéppel) hosszú időn keresztül megfigyelték azokat, akiket le akartak járatni; hónapokon át bokrokban bujkálva arra vártak, hogy felvegyék a szabadságukat töltő ellenséges célpontokat.

A kérdés tehát továbbra is az, vajon miről egyeztetett Judith Sargentini és Bodoky Tamás Brüsszelben? Összehangolták-e támadásaikat Magyarország és Orbán Viktor ellen?”

Figyelő: Decemberben vége Merkelnek?

„Úgy tűnik, nem messze már a bukás.

A német közhangulat változását mi sem jelzi jobban, hogy a migránssimogató hatalom egyetlen valódi ellenzéke, az AfD népszerűsége egyre nő, már beérték az SPD-t, 16 százalékos támogatást szereznének egy most vasárnapi választáson.

Mit csinál eközben Angela Merkel?

Előremenekül: erőt próbál mutatni a gyengülő pártján belül, abban a szervezetben, ahol a frakció tagjai már látják, hogy Merkel nélkül könnyebb lenne, mint vele. A hozzá 13 éven át hűséges frakcióvezetőt már le is váltották, amit a német sajtó hatalmas meglepetésként tálalt.

Az egyetlen bibi a sztoriban, hogy nem nagyon látszik, ki lehet Merkel igazi ellenfele a pártján belül, hiszen a kancellársága idején leginkább elnyomta a kezdeményezőkészséget, nem nevelt ki utódot, nem látszik karakteres alternatíva.

Ez nem csoda, hiszen Merkel tudja, Helmut Kohl is ebben hibázott. Ugyanis Angela az ő tanítványa volt, de abban a pillanatban, amikor hátba lehetett szúrni, a kedves, visszahúzódó szerény kis kelet-német hölgy megtette ezt a főnökével.”

Magyar Idők: A baloldal megőrült

„Történt ugyanis, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának egyik tagja nyugdíjba ment. Ilyenkor az épp regnáló elnök jelöli az új tagot, akit aztán a kongresszusnak kell jóváhagynia. Közben természetesen egy nagyon szigorú szakmai szervezet is megvizsgálja felkészültségét, alkalmasságát. Donald Trumpnak ez már a második lehetősége; a 2016-ban elhunyt Antonin Scalia helyére végül az ő jelöltje, Neil Gorsuch került. Most pedig a visszavonuló Anthony Kennedy helyét Brett Kavanaugh személyével igyekszik minél hamarabb betölteni.

Kavanaugh – csakúgy, mint a legfelsőbb bíróság tagjai általában – nagy tudású, rendkívül felkészült jogász, így szakmai kifogás nemigen merülhet fel ellene; nem is volt. (…)

Bizonyíték természetesen semmi; a gimnáziumi és egyetemi évek állítólagos partijaira, az évkönyvekben szereplő, a diákok által egymásnak írt szövegekből és aláírásokból kikövetkeztetett fantazmagóriákra, különböző betűk állítólagos jelentéseire építik a vádakat. Az egész körülbelül annyira komoly, mint tagnak lenni egy laposföld-hívő szektában vagy hinni a boszniai piramisokban. (…)

Kavanaugh tisztes családi életet él, tizennégy éve házas, két gyereke van. Természetesen ettől még lehet egy titkos személyisége, amelyik éjszakánként matrózszerkóba öltözve, a Kék Osztriga bárban rúdtáncol vagy esetleg a Lolita express rendszeres utasa. De nem tűnik valószínűnek. Az is lehet, hogy húszas éveiben a mostaninál keményebben bulizott, esetleg beszólt egy-két csajnak is.”

888: A magyar klubfutball legfontosabb mérkőzése jön ma

„A Fradi évtizedekig számított ellenzéki csapatnak, míg az Újpest sokáig a belügyé volt. Az elmúlt évtizedekben mindkét klub tábora erősen jobboldalinak számított, ez így van ma is, ám a kocka olyan értelemben már megfordult, hogy az FTC az egyik, ha nem a legkevésbé ellenzékibb csapat, míg az Újpest egyike annak a két klubnak, mely nagyjából piaci alapon működik.”

Felcsút kísértete

Minden elismerésem a felcsútiaké. Van egy felcsúti (alcsúti) ember, aki gondolt egy nagyot és teleszórta az országot stadionokkal. Előbb persze kipróbálta, hogyan működik a háza tövében a prototípus, benne fűtött pályával, amiből időnként kihal a gyep (de ez nem az ő, hanem a pályagondnok hibája), tágas szotyolaköpködővel, egyszóval minden széppel és jóval felszerelve, ami a szurkoláshoz kell. Aztán jött a többi stadion, mert úgy gondolta, az erős és büszke Magyarország nem engedheti meg magának, hogy holmi libalegelőről nézzék az emberek, hogyan birkózik egymással két falu futballnépe.

Mindez rendben is volna, csak hát az ördög mindig a részletekben bújik meg. Szóval ott van az a temérdek pálya, valamennyinek több ezres nézőtere, ahová annyi drukker férne be, amennyi az egész megyében sincsen. Már pedig milyen ciki látvány egy üresen kongó lelátó, ahol néhány tíz szurkoló szidja oda-vissza hol a másik, hol a bíró jó édesanyját?

És ezen a ponton megint le kell borulnom felcsúti (alcsúti) emberek találékonysága előtt. Lassan legendássá válnak, mint azok a székelyek, akik mindenre tudnak valami okos megoldást. Tudják, olyanokat, hogy amikor valaki elkövet valami csúnya dolgot a szobában, a kutyára fogják. Ha az nincs is bent, sebaj, majd bejön. Szóval ezek a leleményes drukkerek megelégelték, hogy minden jöttment, akinek nem tetszik az a teméntelen sok stadion az országban, nem átallja az ő földijüket okolni az üres lelátók miatt, megtalálták a megoldást.

Ha jól olvastam, akkor a minap a Mezőkövesd-Felcsút rangadóra a vendégcsapattól csak néhányan érkeztek, de a lelátón mégis sokan ültek a nekik fenntartott helyeken. Készítettek ugyanis jó pár papírmasé felcsútit, akiket (?) felöltöztettek a falubelijük által gyártott sportmezbe. És így már tekintélyes tábort képviseltek a vendégek szektorában. Igaz, a „kétdimenziós” atyafiak meglehetősen kókadtan nézték a pályán történteket, de legalább egyiket sem vádolhatták sem rasszista, sem trágár bekiabálásokkal.

Az egyik kereskedelmi rádió riporterének is szemet szúrt ez a leleményesség, és arról faggatta a csapat vezérszurkolóját, hogy mit várnak ettől a mezőkövesdi akciótól? Hát mit is? – gondolkodott el a felcsúti ember –, ezentúl egyetlen meccsen se legyenek üres lelátók. Arra gondolhatott, hogy Kisvárdától Kozármislenyig minden csapat annyi szurkolót készíthet majd magának, amennyit csak akar, beöltöztetheti őket az ő Lőrincük által gyártott sportszerelésbe. És akkor bátrán bejelentkezhet majd a közszolgálati tévé bármelyik tizedosztályú megyei bajnokság meccsére, sehol nem kell majd szégyenkezniük a házigazdáknak az üres lelátók miatt.

Aztán az sem utolsó szempont, hogy a foci ilyen népszerűségének láttán a többi település vezetői is reménykedhetnek majd, ha náluk még nincs, egyszer a stadionépítési láz elérheti akár őket is.

Ha Marx és Engels ezt megélhette volna! Alighanem a Kiáltványt így kezdték volna: Kísértet járja be Magyarországot, a stadionépítés felcsúti kísértete.

Bréking nyúz, április 21. – Tudósítás a másik valóságból

0

Nagyon idegesítik a kormánymédiában dolgozókat a kormányellenes tömegtüntetések, most épp a Pesti Srácok szidja őket. Az Origo Juhász Pétert gyalázza egy, „természetesen” név nélküli írásban, a Figyelő szerint vannak még veszélyek, a Ripost pedig a magyar foci izgalmairól vizionál. Megnéztük, mi újság az alternatív valóságban.

A Pesti Srácoknak továbbra sem tetszik, hogy sokan tüntetnek

„Az ellenzék semmiképp nem akarja elengedni a választás csúfos vereségét, ezért újabb tüntetést szerveztek szombatra a Kossuth térre. Az általában minden ellen tüntetők összeömlesztése azonban nem alakult túl fényesen az elmúlt napokban, tekintve, hogy Facebook csoportjukon belül is marja egymást az alternatíva nélküli “kormányváltó” ellenzék csalódott szavazóbázisa. A holnapi ellenzéki megmozdulás szervezői többek között Márki-Zay Péterrel, mint sztárvendéggel kívánják izgatni a demokráciáért hisztériázó tömeget. (…)

A “Mi vagyunk a többség” csalódott ellenzéki csoport minden bizonnyal belső viszályait egy időre levetkőzte, és rendkívüli szimbolikát csempészve a következő gigamega tüntetésbe kitalálta, ezen a szombaton az Orbán-rezsim által bekebelezett közmédiára fektetik a hangsúlyt, ezért vonulnak majd át a Kossuth térről a Szabad sajtó útra. Az újabb tüntetés fő témája azonban ezúttal sem rejt magában mély mondanivalót. (…)

A holnapi tüntetés szervezői ledobva az atombombájukat bejelentették sztárfellépőjüket: Márki-Zay Pétert. Felszólal még többek között Gyetvai Viktor, a “Független” Diákparlament képviseletében, Homonnay Gergely, a “Puszi, Erzsi” című kormánykritikus könyv írója, Gulyás Balázs aktivista, aki nem mellesleg az MSZP ikonikus káderasszonyának, Gurmai Zitának a fia, valamint Unyatyinszky György a megboldogul Magyar Nemzet provokátora, akit sajnos nem vertek meg a Békemeneten, pedig rá fért volna.”

Az Origo most épp Juhász Pétert szidja

„Juhász Péter is bevetette a Vona által meghonosított macskás trükköt. Ha valaki esetlen nem tudná, létezik egy Vona Gábor, bukott Jobbik-elnök által, a nagy néppártosodás hevében meghonosított ellenzéki mesterfogás, amit nevezzünk csak „macskás trükknek”. Ennek a zseniális politikai húzásnak a lényege, hogy, amikor rosszul áll a szénád a közéletben, és nincsenek megfelelő politikai érveid, akkor vegyél egy kisállatot, lehet macska vagy kutya, amit bőszen simogatva próbálj meg szimpátiát kiváltani a közvéleményben. Vona után Karácsony is használta ezt a fogást és úgy látszik a trükk a választáson csúfosan megbukó Együtt-elnökhöz is elért. A videó célja ugyanaz volt, mint korábban: a koldulás.”

A Figyelő szerint „nem szabad hátradőlni”

„Hiába győzött zsinórban harmadszor elsöprő fölénnyel a Fidesz-KDNP, a külföldi és belföldi politikai támadások szemernyit sem csitultak, sőt még az eddigieknél is élesebben próbálják ellehetetleníteni a nemzeti oldalt Magyarországon. Mára nem az ellenzéki pártok jelentik a veszélyt, hanem az őket bábként mozgató NGO-hálózatok, illetve a Soros érdekei szerint mozgó brüsszeli döntéshozók.”

A Ripost szerint „a magyar focira figyel egész Európa”

„Már csak hét forduló van hátra a labdarúgó NB I mostani szezonjából, de még semmi nem dőlt el. A bajnoki címért a Ferencváros és a Videoton vív ádáz csatát, a két csapat eddig 55 pontot gyűjtött, a Fradi csak jobb gólkülönbségével előzi meg riválisát. Az biztos, hogy Európában a magyar pontvadászat alakul az egyik legizgalmasabban!”

Andorrát még túlélte: távozott Bernd Storck

0

Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

Sipos Jenő szóvivő közölte, az elnökség kedden felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy tárgyaljon a szövetségi kapitányi jelöltekkel. Hozzátette, az is elképzelhető, hogy a magyar válogatottat a novemberi két barátságos mérkőzésen ideiglenes szakvezető irányítja Luxemburgban, majd hazai pályán a vb-résztvevő Costa Rica ellen.

A német szakembert 2015. július 20-án nevezték ki szövetségi kapitánynak,

miután a Hertha BSC nem engedte elődjének, Dárdai Pálnak, hogy folytassa szakvezetői munkáját a nemzeti együttesnél. Storck már márciustól a magyar szövetség alkalmazásában állt sportigazgatóként, és ő vezette az U20-as válogatottat az új-zélandi világbajnokságon.

Storck szövetségi kapitányi megbízatása eleinte az Európa-bajnoki selejtezősorozatból hátralévő négy mérkőzésre szólt. Ezeken a találkozókon öt pontot szerzett a csapat, amely így a harmadik, pótselejtezőt érő helyen zárt, ezáltal Storck szerződése automatikusan meghosszabbodott a Norvégia elleni párharcig.

A skandináv együttest kettős győzelemmel múlta felül az Eb-részvételért a Storck-csapat.

A német szakember megállapodását egy nappal később meghosszabbították a nyári kontinensviadal végéig, majd márciusban újabb szerződést írt alá 2018. június 30-áig.

Az 54 éves tréner legnagyobb sikere a 2016-os Európa-bajnoki szereplés volt. A magyarok az ő irányításával 2-0-ra legyőzték Ausztriát, az izlandi csapattal 1-1-es, a későbbi Európa-bajnok portugállal pedig 3-3-as döntetlent játszottak, így csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe. A 16 között aztán jött a 4-0-ás vereség Belgiumtól, de így is az év csapata lett Magyarországon a labdarúgó-válogatott a sportújságírók szavazata alapján.

A tavaly őszi világbajnoki selejtező-mérkőzések már nem sikerültek jól, a magyarok gól nélküli döntetlent játszottak Feröer-szigeteken, majd hazai pályán 3-2-re alulmaradtak Svájccal szemben.

De az igazi mélyrepülés ezután kezdődött:

amíg Storckkal az első 17 meccsén összesen négy vereséget szenvedett a válogatott, ezután sorozatban négy találkozón kikapott, ráadásul egyetlen gólt sem szerzett. A novemberi barátságos találkozón a svédek 2-0-ra, márciusban a portugálok vb-selejtezőn 3-0-ra, júniusban az oroszok barátságos meccsen szintén 3-0-ra győztek, és ezt követte a magyar futball történetének talán legkínosabb kudarca, amikor Andorra 1-0-ra nyert vb-selejtezőn.

A pireneusi miniállamban elszenvedett vereség után Storck kapott egy második esélyt, így befejezhette a világbajnoki selejtezősorozatot. Végül 10 meccsen 13 pontot gyűjtött a válogatott, amivel ugyan – az előző három kvalifikációs sorozathoz hasonlóan – harmadik helyen végzett a csoportban, de a megszerezhető 30 pontnak csupán a 43 százalékát gyűjtötte be, ami az 1986-os legutóbbi vb-részvétel óta lezajlott nyolc világbajnoki selejtezősorozatból a harmadik legrosszabb.

Kilátástalan játékkal, nehezen sikerült Feröert verni

0

Gyenge első félidő után a másodikban is csak szenvedett a magyar válogatott a Feröer-szigetek ellen, de végül Böde szerencsés góljával sikerült nyerni. A közönség többször is hangosan tüntetett a csapat ellen.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Már a meccs előtt lehetett tudni, hogy a döntetlen is elég a harmadik helyhez a csoportban, de ahhoz viszont minimum négygólos győzelem kell, hogy az induló Nemzetek Ligájában a magyar válogatott a B-csoportba kerüljön.

A magyar csapat a Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó János – Stieber, Pátkai, Nagy Ádám, Dzsudzsák – Ugrai, Eppel összeállításban kezdett. A feröeriek pedig így: Nielsen – Jonsson, Baldvinsson, Gregersen, Tór Naes – Vatnhamar, Sörensen, Benjaminsen, Edmundsson – Joensen, Faerö.

A meccs elején a szurkolók nagy része 10 percig csendben volt, talán így akarták jelezni elégedetlenségüket a Svájc elleni sima vereség miatt. Támadgattak a magyarok, de komoly helyzet nélkül, az első védést azonban Gulácsinak kellett bemutatnia.

Fél óra után jöttek magyar helyzetek: ebből Eppel fejelt egy szöglet után, majd Dzsudzsák szabadrúgását kellett védenie a feröeri kapusnak.

A közönség elégedetlen volt,

ébresztőt kezdtek skandálni, és a gyenge teljesítményt egy jelzővel is szóvá tették, majd a volt szövetségi kapitányt, Dárdai Pált kezdték éltetni, az Auf Wiedersehen pedig kétség kívül Bernd Storcknak szólt.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A meccs meglehetősen unalmas volt:

a magyar csapat ötlettelenül próbált támadni, az egyetlen újítás az volt, hogy Dzsudzsák és Stieber helyet cserélt, de a feröeri védelem könnyedén állta útját a kísérleteknek. Ugrai volt talán a legaktívabb, ő azért egyszer eltalálta az oldalhálót – ez kapott egy kisebb tapsot. A szünetre viszont füttykoncert kísérte a magyar csapatot.

A félidőben Eppel helyére Böde állt – játékban, kreativitásban ezzel nem nagyon erősödött a magyar csapat. Viszont aktívabban kezdett, de csak veszélytelen beadásokig jutott.

Bő tíz perc után aztán Dzsudzsák lőhetett 20 méterről, de nem találta el a kaput. Utána Fiola amúgy nagyon gyenge beadását elvétették a védők, de Böde sem találta el a labdát.

Kicsit felélénkült a magyarok játéka,

Stieber lövését a kapusnak kellett védenie. Cserélt mindkét csapat: Benjaminsen helyett Hansson jött, Stieber helyére pedig Nagy Dániel.

A kisebb lendület megint eltűnt: főleg Bödét próbálták a többiek ívelésekkel megtalálni, de nem nagyon jártak sikerrel. Aztán váratlanul Kádár adott egy 50 méteres, nagyszerű labdát Ugrainak, aki azonban kicsit hosszan vette át, így a védők tisztáztak.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Jött az újabb feröeri csere: Bartalsstovu állt Sörensen helyére. Megint Ugrai került helyzetbe, jó cselek után, de beleléptek a lövésébe.

A közönség egyre fásultabb lett, azt azonban füttyel vegyes nevetés fogadta, amikor Fiola 10 másodpercen belül kétszer is ugyanolyan rosszul adta be a labdát. Sőt, a feröeriek passzolgatásánál

gúnyosan ollézni kezdtek a nézők.

Ez mintha jel lett volna a vendégeknek: a frissen beállt Bartalsstovu 17 méterről lőtt, centikkel fölé. Válaszul a másik oldalon Böde fejelt egy szöglet után, de nem volt elég pontos, védett a kapus.

A közönség egyre hangosabban tüntetett, de aztán a sokadik szögletnek a 81. percben meglett az eredménye:

az ide-oda pattogó labda Bödéről valahogy a kapuba került.

A feröeriek azonban jelezték, hogy nincs még vége a meccsnek, két veszélyes beadásuk is volt. Faero helyett beállt Olsen, Ugrai helyett pedig Sallai. Más már nem nagyon történt a meccsen, Bödének lehetett volna még ziccere, de nagyon lassú volt.

A lefújás pillanatában hatalmas füttykoncert tört ki.

A magyar csapat a csoport harmadik helyén zárt, messze elmaradva az első kettőtől, Portugáliától és Svájctól.

Újabb magyar focista igazol Amerikába

0

Visszatér az MLS-be Németh Krisztián, a New England Revolutionben folytatja pályafutását.

A klub a honlapján jelentette be a 28 éves válogatott csatár szerződtetését.

Németh a katari al-Garafánál töltött két szezon után tér vissza Amerikába. A 2015-ös szezonban a Sporting Kansas Cityben játszott, akkor a csapata egyik legjobbja volt, 28 meccsen 10 gólt lőtt és 6 gólpasszt adott. Egyik gólját az év legszebbjének választották.

Némethről a New England ügyvezető igazgatója, Michael Burns azt mondta, azt várják tőle, hogy komoly hatással legyen a csapat játékra.

“Krisztián ebben a ligában és külföldön is bizonyította, hogy tud gólokat lőni. Hiszünk abban, hogy vezetői képessége és tapasztalata komoly értéket jelent majd a New Englandnek.”

Az egykor az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott Németh Krisztián az MTK-nál írta alá első profi szerződését, mindössze 15 évesen.

17 évesen leigazolta a Liverpool,

ahol a tartalékok között házi gólkirály is volt. Később kölcsönben a Blackpoolban és az AEK Athénban játszott, majd a szintén Olympiakoshoz szerződött. Innen kölcsönadták a Voloszhoz, ahonnan hazatért az MTK-hoz, majd Hollandiába szerződött: előbb az RKC Waalwijkhez, aztán a Rodához. Ezután ment Amerikába. A válogatottban eddig 30 meccset játszott.

Németh Krisztián a Svédország elleni barátságos meccsen
MTI Fotó: Kovács Tamás

Ő a negyedik magyar játékos az MLS-ben,

Stieber Krisztián szintén most igazolt a D.C. Unitedhez, Nikolics Nemanja a Chicago Fire-ben, Sallói Dániel pedig a Sporting Kansasben játszik.

Bravúros Videoton-továbbjutás

0

1-0-ra győzött a Videoton a francia Girondins Bordeaux ellen az Európa Ligában, így továbbjutott a következő fordulóba.

Az első meccset Bordeaux-ban 2-1-re nyerték a franciák, de az idegenben lőtt gól miatt a Videoton is jó helyzetben volt. Jobban is kezdte a meccset a magyar csapat, több helyzete is volt, de ezek kimaradtak. A feszültség is nagy volt a pályán, ez több kemény belépőn, illetve a bíróval folytatott vitákon is látszott.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A félidő legnagyobb helyzetét viszont a franciák hagyták ki, Laborde-ról lemaradt a védője, ő azonban néhány méterről keresztbe fejelte a labdát a kapu előtt. Az első félidő hosszabbításában aztán megszületett az első gól: a Videoton zöld-foki szigeteki balhátvédje,

Stopira nagyszerűen fejelt kapura Suljic szöglete után, a labda a kapufáról pattant a hálóba.

A második félidő rosszul kezdődött a franciák számára: az első percben jobbhátvédjüket, Sabalyt második sárga lappal kiállította a bíró. Nem sokkal később a Videoton remekül játszó nigériai légiósa, Henty került nagy helyzetbe, de mellé lőtt.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hamarosan azonban a Videoton is megfogyatkozott: Varga 10 perc alatt két sárgát is összeszedett, őt is kiállította a bíró. Igazán komoly helyzetet azonban a franciák nem tudtak kialakítani,

a Videoton jól védekezett,

így végül 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal kiejtette sokkal esélyesebb ellenfelét.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK