Gyurcsánynét károgók félelme Dobrev Klárától

0
3656

Hun hír, hun nem hír

Mi más oka is lenne annak, hogy Halásztól kezdve a hunhír, hun nem híren keresztül, egészen Kocsis Mátéig bezáróan, a jobboldali populista hangverseny totális karakterroncsolásba kezdett szokása szerinti hangszerelésben, kánonban előadva Klára asszony férjezett nevét. Attól félnek, hogy népszerűbb, mint ők!

Míg Hidvéghi Balázs szerint mentelmi jogra pályázik Gyurcsányné, addig a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy Gyurcsányné is Brüsszel érdekeit képviseli, a nemzeti hatáskörökről lemondva több hatalmat akar adni Brüsszelnek minden területen. Nemcsak a migránsok betelepítésének jogát adná át Brüsszelnek, hanem azt is, hogy mennyit keressenek a magyarok.

Ahhoz képest, hogy a Fidesz arra szólította fel Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét, fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól (Budai Gyula szerint Dobrev Klára hazudozik, felszólította, álljon elő üzleti kapcsolataival), a kormánypárti médiák sorra adtak helyreigazításokat minden olyan esetben, amikor valótlanul támadták azt az ellenzéki EP jelöltet, akitől joggal félnek! Csak egy példa a rend kedvéért: „Helyreigazítás: Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Dobrev Klára a cikkben nevesített Antoaneta Vassileva barátnője” – írta a Lokál.

Vesztüket érzik

Vesztüket érzik a károgók, nem merik már nevén szólítani dr. Dobrev Klárát! Mert érzik, hogy friss üdeség kell, mosolygó határozottság, európai stílus és állandó értékképviselet. Érzik, hogy az emberi méltóság tiszteletére van szükség, nemzeti majomkodás helyett. A nemzet és a haza fogalmának helyén való kezelése kell, torz, kificamodott eszementséggel történő epilepsziás rohamokkal tarkított, múltba révedő, nosztalgiázó lázálmok helyett.
Érzik, hogy józan tárgyilagosságra van szükség, hatalomtól megrészegült víziók helyett. Valóságnak megfelelő, reális intézkedésekre van szükség állandó szabadságharc helyett. Béke és nyugalom kell, hergelés és fű alatti uszítás helyett, lakások kellenek, nem stadionok, és egyre tágabb terek a kerítések helyett. Hát ezért nem szólítják nevén.

Béke kell és nyugalom

Meg azért, mert tudják, hogy béke kell és nyugalom. Mosolygó határozottság, udvarias egyenes tartás, szembenézés, lesütött, zavart tekintetek helyett. Egyenes kiállás, elismerő taps kíséretében, vállveregető lekicsinylés, háta mögötti összesúgás helyett. Tudják, hogy az emberek már változást akarnak, fiatalt és szépet, nőt! Szakmai felvértezettet. Több diplomás, több nyelven beszélőt. Államigazgatási és vezetői gyakorlattal, pénzügyi ismeretekkel rendelkezőt. Hogy ilyen mutatókkal rendelkező személy a hazai mezőnyben csak a mesében van, az tévedés. Ezért nem szólítják nevén Dobrev Klárát.

Mert ő nem a civil társadalom elleni fellépést támogatja, hanem a velük való együttműködést. Nem a médiapluralizmus aláaknázását akarja, hanem a sokszínűség biztosítását. Mert ő tudja, hogy valódi párbeszédre van szüksége a társadalomnak, nem pedig irányított, hatalommániás levelezgetésekre közpénzen, a válaszokat is tartalmazó kérdések feltevésével. Hát ezek miatt, félelmükben kommunikálnak úgy, hogy a világért sem ejtik ki dr. Dobrev Klára nevét. Attól félnek, hogy május 26-án – egyébként Áder is tudja, hogy Kádár János születésnapján – egyedül több szavazatot hozna, mint ők együttvéve!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .