Gyurcsány Ferenc levelét megírta

0
1480
MTI Fotó: Soós Lajos

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel Németországot, hogy az Orbán kedvéért ne kockáztassa az európai értékeket írja Gyurcsány a FAZ, német konzervatív lapban.

Emlékeztet arra, hogy a magyar kormány meg akarja honosítani nálunk a gyűlölet kultúráját: “Akkor lehetsz jó magyar, ha egyetértesz a hatalom politikájával, történelemértelmezésével, és általában mindennel, amit ő mond. Ellenkező esetben nem vagy magyar, sőt egyenesen hazaáruló a titulusod. Brüsszel ellenség, viszont Moszkva imádat tárgya. Jó keresztényként nem lehet segíteni a menekülteknek, ezért egy új törvény értelmében büntetés jár. Macron ellenség, Erdogan jó barát. Bűnözőkké avanzsálták a hajléktalanokat, a civil szervezeteket az ország ellenségeinek nyilvánítanak. Elűzték a CEU-t, éppen a Tudományos Akadémia önállóságát van soron.

A Kúriát, a Legfőbb Ügyészséget és a Számvevőszéket Orbán barátai vezetik. Szabad sajtó szinte már nem is létezik.

Nem azt várja a németektől, hogy azok az ellenzék csatáját megvívják – írja Gyurcsány -, a Fideszt itthon kell legyőzni a választásokon a többség megszerzésével. Akkor is, ha a választási rendszerben számos az ellenzék számára hátrányos akna lett elhelyezve.

Nem nehéz elvakítani egy népet, a lelkét és az erkölcsét túszul ejteni – ezt a németek pontosan értik a történelmük miatt, csak éppen az ideológia markában tartja  Magyarországot.

A német vezetés különböző megfontolások miatt mégis elnéző Orbánnal szemben és ez több mint kiábrándító. Taktikáznak, noha pontosan tudják, hogy emiatt egész Európa veszélybe kerül. Kérdés az: megéri mindent feladni a német autógyárak érdekeiért és a Néppárt többségéért?

Megtanulhattuk volna nem szabad játszani a történelemmel, mert Németországban mindenki tisztában van vele, hogy az hová vezet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .