Kezdőlap Címkék Számvevőszék

Címke: Számvevőszék

Pelczné Gáll Ildikó 1300 eurós videója

A Számvevőszék az Európai Unió egyik legfontosabb, de talán legkevésbé ismert intézménye noha a pénzügyi ellenőrzéssel foglalkozik. Most őket ellenőrizte a párizsi Liberation című lap, és feltárt néhány „furcsaságot”.

A jólfizetett uniós tisztviselők igyekeznek kiegészíteni jövedelmüket különböző csalafintaságokkal: felveszik a lakhatási segélyt noha nem is laknak Luxemburgban, a Számvevőszék székhelyén. Kétes célokra költik a reprezentációs keretet illetve a természetbeni juttatásokat. A többi között Pelczné Gáll Ildikó, akit a Fidesz illetve az Európai Néppárt delegált az uniós testületbe. Pelczné Gáll Ildikó például azon a címen számolt el 1300 eurót egy videóért, amely a magyar forradalomról szólt. Mi köze ennek az Unió Számvevőszékéhez? – tudakolja a francia lap.

A Számvevőszék németek elnöke nem is lakik Luxemburgban, hanem a nem is túlságosan távoli Düsseldorfban él, ahol ráadásul politikai aktivitást is folytat. A Számvevőszék munkatársainak ez elvben tilos hiszen nekik az Európai Unió közös érdekeit kellene képviselniük.

Etika és ellenőrzés

A legkínosabb az egészben az, hogy a Számvevőszéknek kellene ellenőriznie azt, hogy az uniós polgárok adóját a megfelelő célokra használják-e fel? A Liberation által feltárt apró szabálytalanságok azt mutatják, hogy ezentúl jóval komolyabban veszik a pénzek ellenőrzését mint korábban. Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága épp ezért meg kívánja hallgatni a német elnököt a Liberation által feltárt visszásságokról. Az Európai Parlament az, amely a brüsszeli bizottságot arra szorította, hogy szigorúbban ellenőrizze az uniós pénzek elköltését a tagállamokban.

Pont ezért nem kap pénzt a magyar kormány a helyreállítási alapból, mert Brüsszelben egyáltalán nincsenek meggyőződve arról, hogy az uniós pénzeket nem nyúlják-e le a hatalom emberei?!…

Gyurcsány Ferenc levelét megírta

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel Németországot, hogy az Orbán kedvéért ne kockáztassa az európai értékeket írja Gyurcsány a FAZ, német konzervatív lapban.

Emlékeztet arra, hogy a magyar kormány meg akarja honosítani nálunk a gyűlölet kultúráját: „Akkor lehetsz jó magyar, ha egyetértesz a hatalom politikájával, történelemértelmezésével, és általában mindennel, amit ő mond. Ellenkező esetben nem vagy magyar, sőt egyenesen hazaáruló a titulusod. Brüsszel ellenség, viszont Moszkva imádat tárgya. Jó keresztényként nem lehet segíteni a menekülteknek, ezért egy új törvény értelmében büntetés jár. Macron ellenség, Erdogan jó barát. Bűnözőkké avanzsálták a hajléktalanokat, a civil szervezeteket az ország ellenségeinek nyilvánítanak. Elűzték a CEU-t, éppen a Tudományos Akadémia önállóságát van soron.

A Kúriát, a Legfőbb Ügyészséget és a Számvevőszéket Orbán barátai vezetik. Szabad sajtó szinte már nem is létezik.

Nem azt várja a németektől, hogy azok az ellenzék csatáját megvívják – írja Gyurcsány -, a Fideszt itthon kell legyőzni a választásokon a többség megszerzésével. Akkor is, ha a választási rendszerben számos az ellenzék számára hátrányos akna lett elhelyezve.

Nem nehéz elvakítani egy népet, a lelkét és az erkölcsét túszul ejteni – ezt a németek pontosan értik a történelmük miatt, csak éppen az ideológia markában tartja  Magyarországot.

A német vezetés különböző megfontolások miatt mégis elnéző Orbánnal szemben és ez több mint kiábrándító. Taktikáznak, noha pontosan tudják, hogy emiatt egész Európa veszélybe kerül. Kérdés az: megéri mindent feladni a német autógyárak érdekeiért és a Néppárt többségéért?

Megtanulhattuk volna nem szabad játszani a történelemmel, mert Németországban mindenki tisztában van vele, hogy az hová vezet.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK