A Fidesz kádárista mentalitásáról ír az Együtt választmányi elnöke

0
692

Tállai András NAV-elnök, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, fideszes parlamenti képviselő a Facebookon osztotta meg, hogy tárgyalások után a MOL csökkentette az üzemanyagárakat Mezőkövesden. Szigetvári Viktor szerint elfogadhatatlan, hogy Tállai hatalmi helyzetből bocsátkozik egy konkrét vállalkozás konkrét termékének árcsökkentésébe.

Szigetvári Viktor
MTI Fotó: Illyés Tibor

Szigetvári közleményében azt írja:

„Ha el tudta intézni, az a botrány, ha csak hazudja, akkor az.”

Szerinte „Tállai András kampánycélokból már az üzemanyagárakat is megszabja”, és azt kérdezi: „Ha legközelebb a lángos lesz túl drága, abba is bele fog szólni a vörös telefonján Tállai András?”

Tállai a Facebookon egyébként egész pontosan azt írta: állampolgári megkeresésre járt el a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak miatt. Posztja szerint a MOL „illetékes képviselőivel” egyeztetett, amely után

„az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.”

Azt is írja, hogy előreláthatólag folytatódik a térségi árak „kiegyenlítődése”.

Tállai András
MTI Fotó: Kovács Attila

Szigetvári Viktor erre reagált úgy, hogy felháborító, ha Tállai András „már az üzemanyagárakat is meg akarja határozni választókerületében”. Szerinte a kormánypárti politikusok bármibe beleszólnak kampánycélokból.

Azt is írja: Tállainak az adóhatóság és a vámhivatal vezetőjeként nincs joga hatalmi helyzetből befolyásolni az árakat,

ez a szemlélet a rendszerváltás előtti időszakot idézi.

Szerinte az üzemanyagárakat a piaci verseny határozza meg. Azt írja: „Ez a kádárista mentalitás az újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz nem jól működő, szabad és versengő piacgazdaságot szeretne, hanem kézivezérléses gulyáskommunizmust, ahol el tudják lopni, amit akarnak, miközben az árakba is bele tudnak szólni egy telefonhívással.”

Az Együtt választmányi elnöke szerint, ha viszont csak a szokásos heti árváltozásról van szó, és Tállai csak hazudja, hogy ő intézte el, akkor „hülyének nézi a választókat”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .