Kezdőlap Címkék Sátán

Címke: sátán

Műelemzés – „A baloldal elvenné a tanárok pénzét”

Hát igen. Ilyenek ezek a baloldaliak. Ha már az Orbán család és a NER lovagok keserves munkával (jachtozás) lenyúlt pénzecskéjét nem tudják horgas karmaikkal magukhoz kapirgálni, szegény tanárok fizetésére ácsingóznak. Érdekesség, hogy amikor könnyen elvehették volna, mert ők voltak hatalmon, akkor nem vették el, ugyanis a 2010. előtti kormányok nagyobb arányban költöttek a GDP-ből oktatásra, mint az Orbán féle brancs bármelyik évben. Láthatóan nem csak mohó ez a baloldal, de még következetlen is.

„Az elmúlt két évben összességében megduplázódott a pedagógusképzést választók aránya hazánkban. Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar társadalom érintett része megértette és magáévá tette az új életpályáról szóló törvény legfőbb üzenetét, miszerint a gyermekeink nevelésével, oktatásával foglalkozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének egy felelős kormány gondolkodásának középpontjában kell állnia minden időben.”.

Mint az a statisztikából látható, a pedagógusképzést választók száma (fő):

2015:   20042              2018:   18830              2021:   14727

2016:   21529              2019:   18862              2022:   13658

2017:   18935              2020:   12871              2023:   18845

Hogy ezekből a számokból milyen matematikai műveletekkel jön ki az „összességében”, a „megduplázódás” és hogy mihez lett arányítva micsoda, az kissé érthetetlen, de ismerve a médiumot, ahol ez írás megjelent, a francot sem érdekli arrafelé a kérdés. Ha Szerző azt írta, akkor azt írta. Megduplázódott, és punktum! Összességében és középpontjában, snitt.

Mint tudjuk, a tanárok és óvónők bére 2010. óta több ütemben emelkedett, 2013. és 2017. között ötvenszázalékos, 2020-ban és 2022-ben tíz-tíz százalékos, 2023-ban pedig átlagosan 14 százalékos béremelés történt. Az inflációt figyelembe véve az oktatói/nevelői fizetések reálértéke 2017-ig nőtt, ekkor érte el a csúcsot 32 %-kal haladva meg a 2010-es évit, aztán a reálérték csökkenni kezdett, és a múlt évben pont ugyanannyi volt, mint 2010-ben, ami nem azt mutatja, hogy „a gyermekeink nevelésével és oktatásával foglalkozók erkölcsi és anyagi megbecsülése állt volna a kormány gondolkodásának középpontjában”. Egyáltalán nem azt.  Középpont helyett inkább a perifériát mondanám, ha ugyan egyáltalán állt valahol. Az ilyen viselkedés nagyon is illik egy nem annyira tudás-, hanem sokkal inkább munkaalapú társadalmat építő kormányhoz. Hiába hadoválnak, hogy ennyi meg annyi a nominális bér értéke, az infláció 2023-ra sikeresen lenullázta az összes addigi tanári fizetésemelést 2010-től máig, azaz 13 éven át. Mivel pedig az inflációhoz döntő részben a kormányoknak meg a nemzeti bankoknak van köze, a tettes kiléte nem vitás.

Így aztán szegény pedagógusok úgy érezhetik, hogy Orbán alatt megállt az idő, a regnálás során ugyanis nem történt számukra semmi pozitív fejlemény, azaz a kormány már jó ideje nem annyira felelős, hanem sokkal inkább felelőtlen az új nemzedékkel szemben, amelyet állítólag fokozottan gyámolít. Csak valahogy nem sikerül neki ez a gyámolítás, amint ez a pedagógus fizetések 2010-óta való nemnövekedéséből meg az egyéb (nem kicsi) pedofil botrányokból látható. Úgy látszik fideszéknek, nincs ehhez tehetségük. És mihez van, kérem, kérdem én (pedig nem kellene). Szóval a pedagógusoknak annyi. Vagyis nulla. Napjainkig.

Na de majd most! A kormány az eltelt 13 év alatt, azaz villámszerű gyorsasággal megértette az idők szavát, és íme, máris itt az életpálya törvény, amely bemutatja, hogy hogy micsoda elképesztő mértékben fogja az eddig ugyan inkább felelőtlen, de mostantól immár felelős kormány a pedagógusok bérét emelni…  majd egyszer.

Ha jön, lesz pénz

Jelenleg ugyanis nincs. Az ország költségvetése kifeküdt, a 27 %-os világbajnok ÁFÁ-ból, egyéb adókból meg a budapesti elvonásokból a kormányhoz beérkező adóbevételi összegecske másra kell. Például repülőtér vásárlásra, hogy a magán- és a miniszteri utazásokra bérelt repülők könnyed röpködését ne zavarhassa semmi, a 150 milliárd/év közpénzből propaganda szócsővé tett MTVA lefizetésére, Mészároséknak Paksra, a Budapest-Belgrád vasútvonalra szintén nekik, a felcsúti fociakadémiára, a gödi SAMSUNG gyár támogatására, az MNB veszteség kipótlására (1000 milliárd/félév!) és még számtalan egyéb helyre, amelyek mind sokkal fontosabbak a pedagógusfizetéseknél. Nem csoda, hogy a káprázatos életpálya modell jelenleg működésképtelen, pedig milyen jól ki lett találva, hogy a tanárok bére 2078-ban már hatezernyolcszázötvenszerese lesz a tatárjárás korabelinek (viszonyítás kérdése az egész, nemde?).

De ez pénztelenség még nem elég! Szegény, ártatlan kormány fejére csőstül jön a baj.

Dobrev Klára, Donáth Anna, Cseh Katalin és társai immár nem titkolják, hanem egyenesen dicsekednek vele, hogy európai parlamenti képviselői mandátumukat arra használják, hogy ártsanak hazájuknak. Kifacsart gondolkodásuk egyenesen hazafias tettnek tartja azt, amit a többség hazaárulásnak. Az őrület most ott tart, hogy az Európai Parlament be akarja perelni az Európai Bizottságot az Európai Bíróságnál, amiért felszabadított egy részt az eddig visszatartott, egyébként jog szerint nekünk járó forrásokból.”

Bizony, hogy úgy, emberek! Az őrület. Ott tart. Egészen ott.

A helyzet megértéséhez tudni kell, hogy az Európai Uniónak vannak normái, melyekről úgy gondolja, hogy a tagországokban azokat be kell tartani, hiszen a nyitott határok, a szabad tőke és termékáramlás, valamint a korlátozatlan utazás miatt ne érhessen hátrány senkit sehol, még a helyi államapparátussal való konfrontáció esetén sem. Sajnos a jelenlegi magyar kormány nem egy virtigli normakövető társaság, így aztán néhol… itt-ott… erre-arra megsérti a normákat. Ilyenkor az EU eljárást indít, majd meghozza határozatát, és közli az adott országgal, hogy min kell változtatnia. Nekünk is megküldte az ominózus 27 pontot, amelyeket teljesítve máris utalnák a pénzt, csak az a baj, hogy a kormány nem teljesíti. Egyet sem. Így aztán pénz sincs. Helyette a kormány arra hivatkozik, hogy nem is az a 27 pont a baj. Pedig de.

Feltehető a kérdés, hogy ha hazaárulás definíció szerint azzal a viselkedéssel azonos, amely MIATT nincs pénz, akkor miért pont az ellenzék a hazaáruló, miért nem Orbán Viktor? Ő ugyanis nem „elvenné” a tanárok pénzét, hanem elvette. Kétszer.

 • Először, mikor annyi más kiadást sorolt a tanárok elé, hogy nekik már egy fillér hazai bevétel sem maradt béremelésre a kormány által tőlünk adóként beszedett 38 000 000 000 000 forintból.
 • Másodszor, mikor nem teljesítette az EU által előírt 27 pontot, ezért EU pénz sincs.

Ehhez képest az, hogy az ellenzék brüsszeli képviselői azért lobbiznak, hogy legyen már egy kicsit több nálunk a demokrácia, gyakorlatilag nulla (ehhez nincs más eszközük). Orbán persze bármikor és azonnal áthúzhatná gonosz, hazaáruló számításukat, mert csak teljesíti a 27 pontot, és Dobrevék lobbizása máris elhalálozott. De nem.

Érdekesség, hogy Orbánnak van még egy fegyvere, amelyben bízhat, és szemmel láthatólag bízik is, mégpedig a vétóval való zsarolás. Az igazság az, hogy most már akár ezt a bugris módszert is elfogadnánk, ha ennek révén sikerülne neki a pénzlehívás, de már ez se megy.

Az elemzett írásműben szereplő további hazaárulózás, libernyákozás és konzumidiótázás nem érdemes még csak elolvasásra sem, ugyanis nem a hazaárulók, libernyákok és konzumidióták veszik el a pénzt a tanároktól, hanem Orbán Viktor. Abból fizeti a magyarországi „néptanítót”, azaz a pedagógusok helyett a NER médiabirodalmat és szerzőgárdáját (lásd a jelen műelemzés témáját), ahová az MTVA is beletartozik a maga évi 150 milliárdjával. Az így kialakított totális média túlsúly miatt az ő nem konzum-, hanem fideszidiótákra kihegyezett népnevelésük sokkal sikeresebb a gyakorlatilag média nélküli ellenzékénél. Ez a tény a választások eredményeiből kristálytisztán látható.

Amikor pedig az ember azt olvassa, hogy az alapítványokba szervezett (= FIDESZ által lenyúlt) egyetemek középiskolákat olvasztanak magukba, amelyek aztán majd várhatóan elnyelik az általános iskolákat is, és visszatér a nádpálcás, memoriterhívő tanítók kora a falon függő fidesztízparancsolattal, a válogatott Orbán mondások mellett, meg az olyan iskoláké, ahol már a pedellus is tarthat fizikaórát, mert nincs más, megvilágosodik a kormány célja: csak semmi fizetésemelés, nehogy már a legjobbak menjenek tanárnak! Azok képesek értő módon felvilágosítani a gyerekeket, akik hazaviszik a tudást, és még a végén ráébred a nép!

Ami nemkívánatos. Nekik.

Nagyon nem az.

Abnormalitás

Mint azt Kövér úrtól nemrég megtudhattuk, a napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is evilági emberek evilági érdekei táplálják.

Ugyan, hol vannak már a simán emberi erővel támadók, például az első világháború agresszora, a Monarchia, vagy a második világháború kirobbantója, Németország, na meg a különleges hadműveletek nagymestere, azaz Oroszország, amely ugyan szintén semmit sem sajnálva támad, viszont nem emberfeletti. Ezek szerint tehát normális. Egy ésszerűen gondolkodó ember kapásból azt mondta volna, ha a veszteség csak az eddigieknek századrésze lenne, az sem éri meg, de Putyint nem olyan fából faragták ám! Az igazi férfi halált megvető bátorsággal, a fotelben lazán hátradőlve veti bele magát a küzdelembe, és palotája tengerre néző szobájából kaviár eszegetés valamint pezsgő kortyolgatás közben higgadt és határozott hangon adja ki utasításait a további ölésre és rombolásra, azaz hogy mindent és mindenkit áldozzanak föl, ha kell. Inkluzíve saját honfitársakat. És tankot gyártsanak, ne mosógépet. Bizony így van az, ha az ember nárcisztikus pszichopataként egy hatalmas ország ura. Ebben én csak egyet nem értek: a kereszténység tényleg már-már emberfeletti küzdelme minden egyes életért, mely mind az abortusz, mind az eutanázia témájában kérlelhetetlen álláspontot képvisel, hogy fér össze ezzel a szándékos tömeggyilkossággal? Még szerencse, hogy ott van Kirill, aki álmából fölkeltve is képes tolmácsolni az isteni megbocsátást a cárnak.

A lényegtelen dolgoktól fő témánkhoz visszatérve mondhatjuk, hogy Kövér úr sötét víziója szerint maga az emberfeletti

Sátán vezeti hadait ellenünk, mégpedig evilági emberek érdekeinek megfelelően, valamint parancsára.

A támadás eszközeinek és céljainak elnök úr általi meghatározása:

„Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk”

Részleteiben vizsgálva a dolgot a következők mondhatók:

 • Járványok

Hát ez kellemetlen, ugyanis mintha Kövér szerint ezek is emberi tevékenység, sőt tudatos emberi tevékenység hatására szabadultak volna el. Nagy kérdés, hogy mit szól ehhez Hszi-csin-ping, és ha begorombul, mi lesz a kínai hitelből építendő vasúttal meg az akkugyárakkal?

 • Háborúk

Ez tényleg mind emberi termék. Minőségileg olyanok is. A kár borzalmas, az „eredmény” elképesztően mínuszos, mégpedig mindkét fél számára az. Érdekes módon egyik háborút sem az EU vagy Soros robbantotta ki, de még csak nem is az Egyesült Államok, maximum segítenek a megtámadottnak. Nem akarják, hogy az agresszor győzzön, mert akkor ő is meg a többi agresszor is könnyen vérszemet kap. A vérszem effektusról az úgynevezett békepártiaknak sajnos fogalmuk sincs, ezért akarják mindenáron, hogy az agresszor győzzön. Az általuk javasolt béke ugyanis azt jelenti.

 • Vérszomjas nemzetközi spekuláns

A vérszomjat inkább hagyjuk. A nemzetközi jelző a pénznemek átválthatósága miatt ma már érdektelen. A „spekuláns” rossz csengését a szocializmusból örököltük, Soros általánosan filantróp tevékenységének szörnyűségeit meg itthon többször verték már bele a nép fejébe. Fideszék szerint ugyanis az igazi filantróp, azaz ők maguk, rendkívül kényes ízlésű, mondhatni válogatós, Soros meg nem az. Ő minden rossz sorsú embert támogat, nem szűkíti lépésről-lépésre a támogatandók körét addig, amíg a körben már csak ő maga meg a családja marad. Esetleg még a barátai és üzletfelei.

 • Uzsorás

Nem tudni, hogy került ide. Talán az a magyarázat, hogy a hitelezőink ma már csak magas kamatfelárért adnak dicső miniszterelnökünk vezette országunknak kölcsönt, mert fedezni akarják a kockázatot. Ennek a tipikus uzsorakamathoz, azaz más szorult helyzetének kihasználásához nincs köze.

 • Országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek

Na, itt jövök én a képbe, ugyanis, ha az EU kérne valamit, simán tárgyalnék vele, amíg kompromisszumos megoldásra nem jutunk. Ezzel elárulnám nemzetemet, mert a nemzeti érdek egyértelműen az, hogy bármifajta kompromisszum nélkül minden előnyt és pénzt mi kapjunk az utolsó fillérig, még az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurót is. Ebből én simán engednék, ahogy az árulók szokták, akik nem a magyar érdeket hanem a szövetség működését tekintik elsődlegesnek, így aztán nem is lenne pedagógus béremelés Magyarországon, mert a Mészároséknak automatikusan juttatandó méltányos összeg kifizetése után nem maradna rá pénz (ahogy most sem marad). Miattam. Persze, ha az is rajtam múlna, a pedagógusok előbb kapnák a fizetésemelést, mint Mészáros, és utóbbi csak akkor, ha az EU megküldi a támogatást – bár lehet, hogy akkor sem. Ez alól egy kivétel lenne: ha tiszta versenyben megnyeri a tendert, és hibátlanul teljesít. Pótmunka nélkül, ahogy kell neki.

 • Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása

Itt megakadtam egy kicsit. Mire gondolhat az elnök úr? Ukrán gabona, amely tönkreteszi az EU gabonatermelőit? De hát annak a jelentősége az EU gazdasági teljesítményéhez képest nulla, és ha Ukrajna is tag lesz, messze nem fog tudni olyan olcsón termelni, mint most. Orosz gáz helyett drága amerikai LNG? Ezt az EU simán meg tudja fizetni, és a piac majd helyreteszi az árakat, ahogy az már ma is látható. Javasolnám, hogy felejtsük el, ahogy a „társadalmi destabilizálást” szintén mind az ezer darab traktorral, amennyi Brüsszelben felvonult.

 • Egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció

Aha. Szóval mi megyünk Afrikába meg a Közel-Keletre, az ott lakók meg jönnek ide. Érdekes gondolat, bár úgy vélem, a kivitelezésnél lehetnek nehézségek, főleg ha az itteniek nem akarnának odamenni. Különösen a „szervezett illegális” jelző tetszett, hát még ha megtudhattuk volna, hogy ki a szervező.

 • Az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió

Itt megint el kellett gondolkodnom, vajon mik azok a különféle eszközök? Azt, hogy Magyarországon mentális agresszió zajlik, magam is észrevettem, a hatalom itteni eszközei a betanított szajkók és a cselédmédia (MTVA inkluzíve), a módszer meg az agymosás, de hogy Kövér úr tudomása szerint Európában is célzottan ez megy, teljesen új nekem. Na, nem baj, majd utána nézek.

 • A fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk

Erről már elég sokat írtam. Részletesen itt találhatók: ,  ,

Ha valaki végigtekint a fenti fenyegetéseken, hamar rájön, mindegyik komolytalan. Hagymázos víziók helyzetértékelés helyett, nem figyelmeztetés, hanem újabb átverés. Csak arra jó, hogy az ellenség, azaz a Nyugat végtelen gonoszságát és a miniszterelnök úr hősies küzdelmét a saját… illetve magyar érdekekért még jobban kihangsúlyozzák. A ránk leselkedő tenger veszély közepette az ember nem is veszi észre, hogy közülük az egyik kimaradt. Pont az, amelyiknek tényleg nagy kockázata van – de ezen nem csodálkozom.

Sokáig szükségünk lesz még az orosz gázra.

Már a pápa is sorosbérenc az Orbán-hívők szerint

Néhány nagyon mélyen a keresztény-kurzus hívének számító fideszes kiakadt azon a híren, hogy Ferenc pápa Csíksomlyóra, az erdély búcsújáróhelyére látogat. A Fidesz egyik képviselőjének – a látogatásnak örvendő – Facebook bejegyzéséhez ömlöttek a kommentek, amelyek szerint Ferenc pápa sorosbérenc, sőt maga a Sátán, ezért a magyaroknak kerülniük kellene a látogatását.

A posztot aztán törölték, de a 444 még időben észrevette és képet is készített róla. Úgy vélem, hogy a fideszes hatalom utálja a pápát, amiért az nem a magyar kormánypropaganda mantráit ismételgeti, hanem rendszeresen kiáll a menekültek és az elesettek jogaiért. Vagyis egészen másképpen értelmezi a keresztény erkölcsöt, mint Orbán Viktor, Semjén Zsolt vagy az ő elvakult híveik. A kormány persze formálisan nem bírálja a pápát, annyira még nem őrült meg, hogy ne tudná, az rosszul venné ki magát. Ferenc pápa ócsárlását ezért inkább rábízta a lakájmédiára, amely aztán rendszeresen le is sorosbérencezte, komcsizta. Biztosra vehetjük, hogy a Sátánt és Sorost emlegető kommentelők is onnan tanulták ezt a minősítést.

Történelmi oka is van a pápa és az Orbán-hívők felfogása közötti különbségnek

A magyar „keresztény” kormány és rajongói, illetve a pápa szemlélete, felfogása közötti különbségnek azonban vannak történelmi okai is. Aki ismeri Latin-Amerika történelmét és társadalmát, az már szembesült azzal, hogy ott többnyire másképpen viselkednek az egyház emberei, mint Európában, főleg annak keleti felén. Márpedig Latin-Amerika súlya – már csak a népessége miatt is – megnőtt a katolikus egyházban, a mostani pápa is onnan, konkrétan Argentínából származik.

Európában az egyház az évszázadok során lényegében összenőtt az állammal, főleg a feudális korszakban, része lett a világi hatalomnak és ennek a következményei a mai napig érezhetők, például abban is, hogy a nagy egyházak számos képviselője Magyarországon is összejátszik a kormánypárttal. A polgárosodást felvezető felvilágosodás ugyan alapelvvé tette az állam és az egyház szétválasztását, de ez főleg a kelet-európai országokban nem valósult meg tökéletesen és az sem véletlen, hogy az Orbán-rendszer a felvilágosodást is kitagadta.

Latin-Amerika más

Latin-Amerikában viszont az egyházi vezetők jelentős része nem annyira a hatalomhoz, hanem a kereszténység eredeti tanításaihoz kötődik. Ebben bizonyára szerepe van annak is, hogy ott később terjedt el és mélyen hívő hittérítők meg bevándorlók (!) terjesztették el. Annyira, hogy ott az egyház nem csak fontosnak tartja a szegények és a bajba jutottak támogatását, hanem gyakran szembehelyezkedett az állammal is, főleg a katonai diktatúrák idején. Például Brazíliában – az új elnök által egyébként agyon dicsért – katonai diktatúra még komcsinak is minősítette az egyik püspököt, pedig akkor még nem is létezett a fideszes sajtó…

„Magától senki sem hülye”

A magyar parlament újra átlépett egy határt; olyan beszédet kellett végighallgatnia az országgyűlési képviselőknek és a munkájukra figyelő érdeklődőknek, ami nem a személyeskedéssel (Orbán Viktor), nem az ordenáré stílusával (Németh Szilárd), elképesztő butaságaival (Semjén Zsolt), nőket gyalázó megjegyzéseivel (hosszú névsor…) hívta föl magára a figyelmet, hanem az emberi butaságot a végletekig kihasználó tartalmával.

Aradszki András KDNP-s képviselő, nem mellesleg államtitkárként a kormány tagja – energiaügyekért felel – azóta az egész, nem jobboldali sajtót bejárt beszédében

a sorosozás új minőségét mutatta be,

nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a hívő embereket befolyásolja és hergelje a Fidesz-KDNP mostani legnagyobb ellensége, Soros György ellen. A 444 videót is közzétett a beszédről:

A beszéd nagy vihart kavart, de még a kormánypárti képviselők is óvatosan foglaltak állást vele kapcsolatban, Gulyás Gergely friss frakcióvezető szerint ők Soros György politikáját bírálják ugyan, nem értenek vele a menekült-kérdésben, de Aradszki képviselő kijelentései talán túlzóak. Lássuk be:

manapság egy Fidesz-politikustól már az is nagy szó, hogy ha félig elhatárolódik az amúgy vállalhatatlan mondatoktól.

Ezt a KDNP-s frakcióvezető például nem tette meg; Harrach Péter igyekezett kibújni a konkrét válaszadásból, de hát nem is várhattunk tőle mást.

Többen felvetették azt a kérdést, hogy vajon a felszólalás magányos akció volt-e (Harrach szerint magánvélemény), vagy a felsőbb vezetők közül valakinek tudnia kellett róla, mit tervez, mit mond Aradszki. Gulyás Gergely szerint az ő frakcióikban nem divat az előzetes hozzájárulás, vagy tartalmi ellenőrzés a parlamenti munkában, ami, látva az országgyűlési munkát már eleve, hogy finoman fogalmazzunk, képtelen állításnak tűnik.

Így, állítják a metakommunikatív jelekből olvasni tudók,

Aradszki András felolvasása, szereplése, egyértelművé tette, hogy nem saját szöveggel van dolga.

Sőt, egyesek odáig mentek, hogy a beszédet Orbán Viktornak is ismernie kellett, mi több az ő megrendelésére készült, a katolikus hívők meggyőzése érdekében.

Rónay László, professzor emeritus, az Új Ember katolikus hetilap egykori főszerkesztője ezzel kapcsolatban nem foglalt állást, a Független Hírügynökség kérdésére azt válaszolta: „Nyilván nem lehet tudni, hogy volt-e megrendelés, ilyenkor

az ember legfeljebb arra tud gondolni, hogy az ember magától nem mond ilyen hülyeségeket.”

Az imádság nem a parlamentbe való, az Istennel való beszélgetésnek nincs köze a politikához – mondta a professzor. – A Soros-ügyekbe nem lehet a rózsafüzért belekeverni. A politikáról a politika nyelvén kell beszélni.

Egy ilyen beszéd megszólít valakit egyáltalán?

Onnan kezdem, hogy a rózsafüzér egy ősi imádság, a Szűz Máriát szólítjuk meg vele. És ebből következik a válaszom is: igen ezek a szavak sok emberhez jutnak el.

És a sátán említése?

Pláne. Nagyon sokan félnek az ördögtől.

Ezt komolyan mondja? A XXI. század második évtizedében a sátán, az ördög említése félelmet kelt az emberekben?

Igen, a mai politika, a rendszer kulcsa az, hogy a műveletlenségre és a félelemre játszik.

Vagyis állíthatjuk: tudatos volt a felszólalás, kifejezetten annak a közönségnek szólt, amelyből az ilyen beszéd félelemet vált ki?

Így van, nagyon célzott szöveg volt ez. Hogy világos legyen miről is beszélek, javaslom mutassák be azt az imádságot, amely mindezt megalapozta, és amely ugyan harminc éve nem szerepel a miséken – a katolikus egyház maga tiltotta be –, de akkoriban mindig elhangzott az istentiszteletek végén.

Hát akkor álljon itt, ezúttal ennek az írásnak a végén az Aradszki-féle sátáni beszéd megalapozója: „Szent Mihály arkangyal védelmez minket. A sátán gonosz kísérletei ellen légy oltalmunk. Esedezve kérjük parancsoljon neki az Isten, Te pedig mennyei seregek vezére a sátán t és a többi gonosz szellemet taszítsd vissza a kárhozat helyére. Ámen.”

Ámen.

Az államtitkár, aki rózsafüzérrel ment Sorosra

Nem lehet könnyű Németh Szilárd, vagy teszem azt, Kósa Lajos árnyékában élni. Hosszú és sötét árnyékuk van a fenti uraknak, korán kell kelnie annak, aki náluk nagyobb ostobaságot akar mondani.

Márpedig, vannak, akik éppen erre gyúrnak. Közelednek a választások, s mint tudjuk, Orbán hadúr felcsúti dácsájában egyenként beszélget el mindenkivel. Életről, halálról dönt ott a Kedves Vezető. Aki megfelel, a jövőben is képviselheti a Fidesz-KDNP-t, aki könnyűnek találtatik, mehet a levesbe.

Ez motoszkálhatott Aradszki András agyában is, aki, valljuk be férfiasan, idáig nem tűnt ki semmivel.

Ezzel persze nincs egyedül, vannak rajta kívül mások is, akik még az általános szürkeségben is képesek voltak észrevétlenek maradni. De Aradszki András most változtatni akart ezen az állapoton! Kilépni a jelentéktelenségből, megmutatni magát a világnak és bebizonyítani, hogy igen, vele is kell számolni.

Nem olyan szürke jellegtelen figura ő, mint amilyennek látszik.

Törte hát a fejét Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár, mit is mondjon, amivel beírja a nevét a történelem aranykönyvébe, de sokáig nem jutott semmi az eszébe. Dicső elődei már majdnem minden baromságot elmondtak előle, nehéz lett volna őket überelni.

S miközben erőltette az agyát, nem is sejtette, hogy milyen közel van a megoldás. Karnyújtásnyira, úgyszólván. De Aradszki Andrást nem olyan fából faragták, aki csak úgy, meghátrál a nehézségek láttán. Nem véletlenül energiaügyekért felelős államtitkár, ha szembejön a kihívás, nem lép el előle.

Ekkor ugrott be neki Soros György neve. Olyan volt számára ez a pillanat, mint a megvilágosodás

Igaz, Sorosról már sok minden hülyeséget összehordtak, de talán még lehet rátenni egy lapáttal. Ezzel biztatta magát Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár, és nem is hiába: hirtelen megjelent előtte a Nagy Gondolat.

„A rózsafüzér a legerősebb fegyver a Gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására. Ezt Soros György is meg fogja tapasztalni! Köszönöm megtisztelő figyelmüket!”

Ezt mondta Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár hétfőn a parlamentben, és ahogy kimondta, mennyei öröm járta át teste minden szegletét. Ezt csinálja utánam a Németh Szilárd, gondolta magában. Kósa Lajos meg elmehet a francba, még a kanyarban sincs hozzám képest a huszutühapcijával.

Még hallotta, hogy nevetnek a parlament padsoraiban, és azt is tudta, hogy a fél ország rajta röhög majd, de nem érdekelte.

Megcselekedte, amit megkövetelt a hazától.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK