Az államtitkár, aki rózsafüzérrel ment Sorosra

0
1540

Nem lehet könnyű Németh Szilárd, vagy teszem azt, Kósa Lajos árnyékában élni. Hosszú és sötét árnyékuk van a fenti uraknak, korán kell kelnie annak, aki náluk nagyobb ostobaságot akar mondani.

Márpedig, vannak, akik éppen erre gyúrnak. Közelednek a választások, s mint tudjuk, Orbán hadúr felcsúti dácsájában egyenként beszélget el mindenkivel. Életről, halálról dönt ott a Kedves Vezető. Aki megfelel, a jövőben is képviselheti a Fidesz-KDNP-t, aki könnyűnek találtatik, mehet a levesbe.

Ez motoszkálhatott Aradszki András agyában is, aki, valljuk be férfiasan, idáig nem tűnt ki semmivel.

Ezzel persze nincs egyedül, vannak rajta kívül mások is, akik még az általános szürkeségben is képesek voltak észrevétlenek maradni. De Aradszki András most változtatni akart ezen az állapoton! Kilépni a jelentéktelenségből, megmutatni magát a világnak és bebizonyítani, hogy igen, vele is kell számolni.

Nem olyan szürke jellegtelen figura ő, mint amilyennek látszik.

Törte hát a fejét Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár, mit is mondjon, amivel beírja a nevét a történelem aranykönyvébe, de sokáig nem jutott semmi az eszébe. Dicső elődei már majdnem minden baromságot elmondtak előle, nehéz lett volna őket überelni.

S miközben erőltette az agyát, nem is sejtette, hogy milyen közel van a megoldás. Karnyújtásnyira, úgyszólván. De Aradszki Andrást nem olyan fából faragták, aki csak úgy, meghátrál a nehézségek láttán. Nem véletlenül energiaügyekért felelős államtitkár, ha szembejön a kihívás, nem lép el előle.

Ekkor ugrott be neki Soros György neve. Olyan volt számára ez a pillanat, mint a megvilágosodás

Igaz, Sorosról már sok minden hülyeséget összehordtak, de talán még lehet rátenni egy lapáttal. Ezzel biztatta magát Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár, és nem is hiába: hirtelen megjelent előtte a Nagy Gondolat.

„A rózsafüzér a legerősebb fegyver a Gonosz ellen, és képes a történelem megváltoztatására. Ezt Soros György is meg fogja tapasztalni! Köszönöm megtisztelő figyelmüket!”

Ezt mondta Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár hétfőn a parlamentben, és ahogy kimondta, mennyei öröm járta át teste minden szegletét. Ezt csinálja utánam a Németh Szilárd, gondolta magában. Kósa Lajos meg elmehet a francba, még a kanyarban sincs hozzám képest a huszutühapcijával.

Még hallotta, hogy nevetnek a parlament padsoraiban, és azt is tudta, hogy a fél ország rajta röhög majd, de nem érdekelte.

Megcselekedte, amit megkövetelt a hazától.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .