Bréking nyúz, május 3. – Tudósítás a másik valóságból

0
618

Az Origo nevét nem vállaló munkatársának egy napi néhány ezres látogatottságú, kérdéses hitelességű oldal is forrásnak számít, ha Sorost szidja, a Ripost tovább görgeti a Heti Napló munkatársainak chatelését, hihetetlen választási „csalást” leplezett le a Pesti Srácok, az ellenzéket szidja a Figyelő és a 888 – ma is megnéztük, mi újság az alternatív valóságban.

Az Origo egy ismeretlen, francia nyelvű oldalra hivatkozva sorosozik egy jót

„A portál cikkének már a bevezetőjében felsorolja: az Apple elutasította App-jüket az iPhone-ra. A Google bezárta YouTube oldalaikat. Az Adsense és a Facebook, amelyek látogatóik 40 százalékát kezelte, most a Dreuz cikkeinek hatvan százalékát blokkolja.

Hírlevelüket sokan soha nem kapják meg.

Vagyis, mint írják, „a Dreuz súlyosan a »sokszínűséget« védő gondolatdiktátorok begyében van”.

És most mi történik? Jön az Európai Bizottság, amely egyrészt új intézkedéseket akar foganatosítani az online dezinformáció és „álhírek” („fake news”) ellen, beleértve egy uniós szintű „viselkedési szabályzat” létrehozását a félretájékoztatásról, másrészt független hálózatot kíván szervezni a tények ellenőrzésére. (…)

A Dreuz végül azt írja, Soros az egész Nyugatot destabilizálni akarja mozgalmaival és az általa fizetett tüntetésekkel. Mint amilyen az Occupy Wall Street, a tel-avivi sátrak, a nők washingtoni menete, a Los Indignados Spanyolországban és Soros lobbitevékenysége az európai határok megnyitásáért afrikai és muzulmán migránsok előtt.

Mindenesetre Brüsszel tervei szerint voltaképpen Soros alapítványa cenzúrázhatja a bevándorlással foglalkozó híreket.”

A Ripost tovább csámcsog a Heti Napló chatbotrányán

„A Ripost úgy értesült, hogy az ATV tulajdonosi körét nagyon kellemetlenül érintette, hogy a Heti Napló stábja ilyen brutális stílusban értekezik egymással. Úgy tudjuk, hogy Német Sándor „meglepve és megrökönyödve” értesült a vállalhatatlanul alpári beszélgetéssorozatról, amit ráadásul maguk a résztvevők „dobtak piacra”, ki tudja milyen érdekektől vezéreltetve.

Aki kinyitotta „Pandora szelencéjét”, talán fel sem fogta, hogy mit tesz. Hiszen egy hírműsor készítői számára a nyilvánosság előtt vállalhatatlan az a perverz stílus és tartalom, amivel a Heti Napló stábjának tagjai egymás között kommunikálnak. Szánalmassá és nevetségessé válnak mindannyian. Ráadásul a kínosan perverz beszélgetés a hírműsor szakmai fórumán zajlott, ahol témákat, határidőket, az adás körüli teendőket is megbeszélték.”

A Pesti Srácok egészen döbbenetes választási „csalást” vett észre

„Bár az ellenzéki pártok részéről visszatérő vádaskodás, hogy az április 8-i választás során visszaélések történtek, a PestiSrácok.hu megtudta, a valóban súlyos jogtalanságot a Fidesz kárára követték el. Az ellenzéki tagokkal kiegészült Nemzeti Választási Bizottság, majd a Kúria ugyanis több mint ötezer határon túli szavazatot érvénytelenített arra hivatkozva, hogy azokat saját címzésű és nem előre gyártott borítékban adták postára. Holott a választási eljárási törvényben egyetlen szó sem esik a borítékok elvárt formájáról, kinézetéről. A törvénytelenségen legalább egy fideszes képviselői hely elúszhatott, a kormánypárt most az Alkotmánybíróságtól vár elégtételt.”

A Figyelő nevét szintén nem vállaló szerzője Hadházy Ákosba száll bele

„Nem veszi fel a mandátumát Hadházy Ákos, vagy nem most, hanem később, maga se tudja pontosan. Imponáló erény ez a fajta magabiztosság egy politikusnál. Vigyem a zászlót, ne vigyem? – merengett a forradalmár, míg átrobogott rajta a történelem. (…)

A nem legitim Országgyűlésben nem találja a helyét az ideológiai köpönyegváltásról elhíresült politikus. Lehet a bukásból valamiféle mártíromságot farigcsálni, olyan hamis állításokkal, mint hogy nem legitim a harmadjára is kétharmados fideszes többséggel felálló országgyűlés.

Lehet úgy játszani, mintha a demokratikus politizálásnak a színtere nem a demokratikusan megválasztott parlament, csak akkor nem kell politikusi álmokat dédelgetni. Ha hiányzik a kudarctűrés és a kitartás képessége, akkor érdemes újra elgondolkodni a pályamódosításon. Mert ez a hezitáló, a valóságot és a tényeket figyelmen kívül hagyó ámokfutás sok mindenre nem lesz elég.”

A 888 továbbra sem elégedett az ellenzékkel

„Isten lássa lelkem, tényleg nem kapnék ideg-összeroppanást, ha létezne Magyarországon tisztességes ellenzék. Amolyan igazi.

Olyan, amelyik nem külföldről kapja a pénzt, a paripát, no meg a fegyvert. Olyan, amelyik nem akarja kirekeszteni az ország másik felét, amelyik nem hazudozik mindenről, amelyik nem viselkedik pont úgy, mint egy duzzogó, ökölbe szorított kézzel hisztiző négyéves, aki az összes kibújt tejfogát csikorgatva, kipirult arccal, feldúltan mérgelődik a játszótér homokozójának egyik kevéssé frekventált sarkában amiatt, mert egy konkurens gyerek elvette tőle a lapátját.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .