Boldog Karácsonyt – válasz helyett, avagy azért orbántalmainkról is essék szó

0
921
orbáni arrogancia

„De talán mégsem a hazugság az, ami miatt annyira fölháborító lesz az uriz, a sokmilliós Porsche, a kormánynak a Várba költözése (szolgáltató állam?), a gyerek nevére íratott ingatlanok, a „széles körű családi összefogás”. Hanem inkább a gőg. Az arrogancia, a dölyf és pökhend.  Ezek mint a demokrácia ellentettje. Nem beszélünk meg semmit senkivel, önmagunkkal sem, tesszük, mert tehetjük, meg vagyunk választva kétharmaddal, akinek nem tetszik, nyalja ki a seggünk. Ha megengedjük. A nemzeti konzultáció után. Előtt. Alatt. Szabad ország vagyunk, ahogy akarni tetszenek.”  (Esterházy Péter)

De mik azok az orbántalmak?

Súlyos, ragályos betegség tüneteinek összessége. Fizikai és lelki sérüléseket okozó fertőző jelenségek halmaza, melyek lappangási ideje változó, szövődményeit csak műtéti úton lehetséges megszüntetni. Más megközelítésben az illiberális államépítés ragályos bántalmait nevezzük összefoglalva orbántalomnak. Sokan elkapták már. Nehezen gyógyítható.

Azt mondta a 168 órában (07. 29.) Schilling Árpád: „Ha nincsenek bátor és független szellemi erők, akkor csak az ostoba megalkuvás marad. Érdemes végignézni a Fidesz szellemi holdudvarán, illetve ami abból maradt: szolgalelkűség, sötétség és arrogancia.” Íme egy-kettő mutatóba.

A pirospont popsik és a piros lámpák fényében kell vizsgálni azokat, akik hivatalból sikítanak, amikor bárhol a világban rálépnek egy magyar lábára. Balla György képviselő is, aki az áhítattól tátott szájjal figyeli a parlamentben főnöke bármely megnyilvánulását, immár az ötödik ciklusban. Vagy akár Tapolczai Gergely, aki a kétes hírű Farkas Flórián mellett a parlamentben féloldalasan ülve is azt demonstrálja, hogy ő aztán nem azonosul szomszédjával, igaz még csak a második ciklusban.

Garancsi, az már más tészta. Aki haver, az haver. Akik nem csak a pápát tojják le nagy ívben, de még az UNESCO Világörökségi Bizottságát is, amely nem tetszését nyilvánította a Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberi döntése miatt, mivel hozzájárult, hogy 120 méteres toronyház épüljön a XI. kerületben, írja a Népszava. A beruházást egyébként Garancsi István cége, a Property Market Zrt. hajtja végre. A pénzszállítást, meg egyéb gazdasági nyalánkságokat vele kapcsolatban most inkább hagyjuk, repülőjével együtt.

Orbán meg a két lábon járó arrogáns dölyfösség, aki úgy beszél erről az országról, mintha az a háztájija lenne, így aztán szolgalelkű vazallusairól is gondoskodik rendesen. A párbeszéd gyilkos, gyűlöletet és megosztottságot hozó jelenlegi kormányfő, hálás a neki hűségesekhez. És természetesen, kimutatva foga fehérjét, azért is elkövet mindent, hogy a hálátlanokat megbüntesse. Legyen szó akár a Népszabadságról, vagy az MDF-ről, netán a CEU-ról, vagy akár Kishantosról. Egyéb természetes, vagy jogi személyeket most szándékosan nem említek, három cikkben sem férnének el.

Orbán személyi döntései egyébként is kiverik a biztosítékot minden normális embernél, tisztelet a kivételnek. Itt van példának okáért Naffának, hazánknak az Egyesült Arab Emirátusba mafla módon történt nagyköveti kinevezése. Zaid Naffa egyébként is kapcsolatban volt az idén januárban, Libanonban elhunyt, korábban magyar állampolgárságért is folyamodó 76 éves Pharaonnal. Naffa hazai sorsát ebből a pár mondatos interjúból tudjuk valamicskét nyomon követni, és megállapítani azt, hogy  lám-lám a kapcsolati tőke hova vezet, ha jókor van az ember jó helyen. Fordítsd le bátran a net segítségével, ha nem értenéd a szöveget. A macedónt most inkább hagyjuk, a baltás azerivel együtt, oldja ezt meg az EU, ha zavarja!

A lényeg persze Orbán szerint a migráció, az, hogy a muszlimokkal nem szabad szolidárisnak lenni, mert azok a kultúránkat veszélyeztetik. Hogy Naffa és Pharaon muszlim volt-e, arra nem tenném le a nagy esküt, de, hogy nem magyar származásúak voltak, az hótziher! És különben is miért zavarnák éppen azok a kultúránkat, akik személyes anyagi gyarapodásunkhoz maguk is hozzájárulnak! Hűsi napok jönnek, és bármi jöhet még. Ami eddig volt, az még semmi. Hiszen ő is megmondta. A nagyúr szerint ugyanis A durva, alpári, bunkó megnyilvánulásokkal szemben eddig higgadtan és kulturáltan, európai stílusban adtuk meg a választ”, képzelje el hát mindenki, hogy mi jöhet akkor még ezután!

Boldog Karácsonyt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .