Trump hamarosan elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának

0
1364

Legalábbis így értesült az ynetnews izraeli portál. Mike Pence alelnök nemrég kijelentette: Trump fontolgatja, hogy az amerikai nagykövetséget áthelyezze Tel Avivból Jeruzsálembe. Ezt Donald Trump a választási kampány hevében meg is ígérte, de azóta sem váltotta be ezt, mert rájött arra: sok muzulmán államot megsértene ezzel.

Izrael az 1967-es háborúban foglalta el Jeruzsálemet teljes egészében, de a külvilág nagyrésze ezt nem ismeri el, és továbbra is Tel Avivot tekinti Izrael fővárosának. Trump tett egy gesztust májusban amikor Jeruzsálemben járt: ellátogatott a siratófalhoz. Így ő lett az első amerikai elnök, aki megtette ezt. Az ynetnews értesülése szerint most Trump komoly nyomás alá került Amerikában: nemcsak a zsidó közösségek, de a keresztény felekezetek egy része is sürgeti, hogy az USA ismerje el Jeruzsálemet Izrael fővárosának. A republikánus párt is mindinkább szorgalmazza ezt, úgyhogy Donald Trump napokon belül bejelentheti, legalábbis a ynetnews szerint: az USA ezentúl Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .