Toroczkai: Elvtelen, hazug bizniszpárt lett a Jobbikból

0
924
Forrás: Toroczkai László Facebook-oldala

„Az ítélet koncepciós, de jogerős. Nem vagyok jobbikos többé. Az a bajtársi közösség azonban megmarad” – reagált Toroczkai László a Jobbikból való kizárására. Több politikus is bejelentette közben, hogy kilép a pártból.

 

Ásotthalom polgármestere eddig sem rejtette véka alá alá Vona Gáborral, illetve a Jobbik új, a néppártos vonalat megtartani kívánó vezetésével szembeni kritikáját, most azonban még keményebb szavakkal bírálta a pártot miután az etikai bizottság döntése alapján kizárták belőle.

„A Szabó Gábor pártigazgató édesapjával és Vona Gábor testőrével felálló, vélhetően nagyon független etikai bizottság kizárt a Jobbikból. Azt írják, hogy a platformalapítással a pártot akartuk szétszakítani, pedig a Dúró Dóra és ellenem indított hadjárat – amely lejárató kampányokat, a tagok, küldöttek zsarolását, végül a kizárásunkat is tartalmazta – fogja végül valóban kettészakítani a Jobbikot” – írta a Facebookon a döntésről.

Toroczkai szerint

„a Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta”.

A legnagyobb problémának a a tagság átverését, a „hazaárulókkal” való titkos együttműködéseket, a belülről irányított lejárató kampányokat, a zsarolásokat és az antidemokratikus működést nevezte. Mindez szerinte azt eredményezte, hogy „az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak”.

Ezután Vonát és az új elnököt, Sneider Tamást támadja Toroczkai. „Minket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályoztuk, s gátjai lehettünk volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének. Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni” – írta.

A posztot azzal zárja, hogy „június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt”, amely azonban már nem a Jobbikhoz kötődik majd. Toroczkai ugyanis június 23-ára, Ásotthalomra szervezte meg az általa életre hívott, és a Jobbikból való kizárását eredményező mozgalom első rendezvényét. Ebben Dúró Dóra is támogatja, aki Toroczkai kizárásának hírére bejelentette, hogy kilép a Jobbikból.

Rajtuk kívül a Facebookon közölte távozását Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, Fazekas Gabriella, aki korábban a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt, illetve Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke is. Ő Wass Albertet idézte: „Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .