Dúró Dóra kilépett a Jobbikból, többen követhetik

0
2213
Dúró Dóra MTI Fotó: Kovács Attila

„Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma” – közölte Facebook-oldalán Dúró Dóra.

Pénteken kora délután derült ki, hogy Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból az etikai bizottság csütörtöki ülésén. A hír megjelenése után nem sokkal a korábban Toroczkait támogató Dúró Dóra bejelentette, hogy kilép a pártból.

„A Jobbik Alapító Nyilatkozatához hűen is úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés. Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik.

Hiába tettem meg minden tőlem telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb.

Könnybe lábadt szemmel, összeszoruló torokkal, nehéz szívvel búcsúzom tehát innen, megköszönve ugyanakkor minden szép élményt, amit ennek a közösségnek a részeként éltem át” – írta.

A posztot azzal zárja, hogy a keserűség ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe, mert „június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással”. 

Az esemény, amire Dúró Dóra itt utal a Toroczkai László, ásotthalmi polgármester által létrehozott Mi Magunk csoport rendezvénye. A Mi Magunk eredetileg annak a platformnak volt a neve, amelyet Toroczkai a Jobbikon belül a nemzeti radikális vonalat képviselő tagokkal akart létrehozni. A Jobbik új vezetése azonban, a néppártos vonalat követő Sneider Tamás elnökkel a párt szétszakítására tett kísérletként értékelte a kezdeményezést, és ezért zárták ki Toroczkait a pártból.

Dúró Dórát csak a parlamenti frakcióból zárták ki, és felszólították, hogy adja vissza képviselői mandátumát. Erről azonban Dúró csak Toroczkai javára lett volna hajlandó lemondani.

A posztban emlegetett Pongrátz András és testvére, Pongrátz Gergely részt vett a Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakításában 2003-ban, és 56-os szerepük miatt a párt mintegy erkölcsi iránytűként tekintett rájuk. Pongrátz Gergely már nem él, Pongrátz András viszont Toroczkai Lászlóval közös közleményben reagált Dúró Dóra frakcióból való kizárására. Ebben arról írtak, hogy a Jobbik súlyos morális válságba került.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .