Tényleg kamupártnál landoltak a DK-s szavazatok

3
6064
A Nemzeti Választási Bizottság ülése. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha a Nemzeti Választási Bizottságon múlik, soha nem tudjuk meg, hogy valóban egy kamupártnál landoltak a DK listás szavazatai – írja a párt közleménye annak nyomán, hogy a Kúria kimondta: a Szegény Emberek Magyarországért Párthoz írták be a Demokratikus Koalíció listás szavazatait Újpesten.

A Kúria megállapította, hogy abban az újpesti szavazókörben, ahol a végül így is nyerő Varju László 244 egyéni szavazatot kapott, a DK listája pedig nullát, valójában a nevesített kamupárthoz írták be a DK listás szavazatait. Ez egyértelmű választási csalás, amelynek vizsgálatát a Nemzeti Választási Bizottság korábban elutasította,

a Kúria döntése kellett az igazság kiderüléséhez

– írja  a DK közleménye.

A párt szerint “lebukott a Nemzeti Választási Bizottság”, hiszen a Kúria döntése értelmében heteken át egy választási csalást fedezett. Azt írják: egy európai demokráciában egyetlen ilyen eset is elegendő lenne ahhoz, hogy az NVB vezetőjét menesszék és soha többé ne tölthessen be olyan pozíciót, amelynek a pártfüggetlenség feltétele.

 

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Minden téren, így ebben is a kavarásban érdekelt a fidesz….ezért tette lehetővé a barkácsolt törvényük a kamupártok létezését, a többes ajánlást, a másolt ajánló íveket…stb.

  2. Meggyőződésem, hogy egy/a korrekt választáshoz nem csupán a szavazatok leadásának tisztaságát, de – vagy talán leginkább – az összeszámlálás közbeni csalások lehetőségét is ki lehet zárni, amennyiben mindenhol egységesen egyformán végzik az összeszámlálást! Azaz nincs, nem lehetne olyan – pedig időnyerésre hivatkozva van/volt -, hogy ketten-ketten egy-egy halomnyi szavazócédulát akként értékelnek, hogy egy személy beolvas, egy másik meg strigulázik, mert így mindkettő kénye-kedve szerint csalhat: a diktáló azt diktál, ami neki tetszik, a strigulázó pedig oda húzza a vonalkát, ahová éppen akarja… Ez esetben is nagy valószínűséggel így történhetett! Tessék csak külön-külön, személyenként/pártonként elvégezni – adott esetben ez először csak kupacolást utána meg összeszámolást jelent – szortírozni a szavazatjussokat; és ilyenkor a toll is tiltott legyen kézben, mert nem kerül sokba egy “érvénytelenítés” sem, ám sok kicsi, sokra megy… Vajon miért is nincs ez sem megfelelően szabályozva?!

  3. Hol van az EU? Bizonyított csalások történtek nem véletlenül, nem elvétve. Vannak nyugati demokráciák, ahol már kevesebbért is égnek az autók, törnek a kirakatüvegek. DE EZ MAGYARORSZÁG A fidesz URALMA ALATT.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .