Simicskát is harcba hívta Orbán Soros ellen

0
277

“Tisztelt Soros úr, kedves Gyuri bácsi!

Azzal a kéréssel fordulok hozzád, hogy légy oly szíves egy számomra is elfogadható összeggel (hozzávetőlegesen néhány millió dollárral) támogatni az ellened folyó tisztességtelen és hazug kampányomat.

Üdvözlettel, Orbán Viktor miniszterelnök, egykor Soros-ösztöndíjas”

Néhány nappal ezelőtt ezt a szöveget tettem föl a Facebookra. Akkor azt hittem, hogy vicceltem, mert úgy hittem: mindez annyira abszurd, hogy a valóságban biztosan nem létezhet.

Aztán kiderült, amit egyébként is tudtunk: hogy a valóságnak gyakran élénkebb a fantáziája, mint a legjobb forgatókönyvíróé.

Simicska Ádám, Simicska Lajos fia osztotta meg az itt látható a levelet a Facebookon, amelyből kiderül, hogy Orbán Viktor Simicska Lajostól is kért pénzt a Soros György elleni harcához.

Attól a Simicskától, aki valamikor a barátja volt, kollégiumi szobatársa, üzlet- és harcostársa. És aki mostanság Orbán elsőszámú közellenségének számít.

Mindez 2015. február 6-án, a nevezetes G-napon vált nyilvánvalóvá, amikor Simicska Lajos nemes egyszerűséggel gecinek nevezte egykori, mára miniszterelnökké avanzsált barátját. A kifejezést azóta több alkalommal megismételte, elsősorban a saját plakáthelyein szórakoztatta ezzel a nagyközönséget és saját magát.

Kissé komolyabbra fordítva a szót: nem valószínű, hogy Orbán valóban számít Simicska pénzére. Nyilván nem is kért tőle, a levél feltehetőleg félreértésből érkezhetett Simicska Lajos budapesti címére. (Aki, amint az széles körben köztudott, már egy ideje Veszprémben lakik.)

Ilyen levelet egyébként a hivatalos közlések szerint azok a magyar állampolgárok kaptak, akik felhatalmazták a kormányt, hogy kapcsolatban maradhassanak vele. Nem tudni, hogy Simicska viccelt-e Orbánnal és jelezte, hogy kapcsolatban akart maradni vele. Gyanítható, hogy nem. Ebben az esetben azt kell mondanunk, hogy a Fidesz sokszor emlegetett mozgósító csodafegyvere, a Kubatov-lista megérett a frissítésre.

Hogy Soros kapott-e ilyen levelet, és küld-e pénzt Orbánnak, nem tudjuk. Egyszer már adott neki, igaz, évtizedekkel ezelőtt, hogy az akkor még igen fiatal és meglehetősen hátrányos helyzetű ifjú ember amerikai egyetemen kupálódhasson.

Ha az idős milliárdosnak van humorérzéke, egy szarkasztikus levél kíséretében ismét megszánja Orbánt, és hozzávág néhány dollárt, hogy folytathassa szélmalomharcát a nem létező Soros-terv ellen.

Mindig apámhoz fordul a Fidesz, amikor nagy bajban van. 🙂

Közzétette: Ádám Simicska – 2018. január 4.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..