Orbán: érvényes a Tarlóssal kötött megállapodás

0
867
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Mégse vonja vissza a Tarlós Istvánnal kötött ezermilliárdos fejlesztési támogatást a kormány, noha Gulyás Gergely korábban ezzel fenyegetőzött, ha Karácsony Gergely nyer. Orbán szerint tudomásul kell venni a választók döntését.

A kormány együttműködésre törekszik Karácsony Gergely megválasztott főpolgármesterrel és a Tarlós Istvánnal megkötött megállapodásokat változatlanul hatályban tartja – nyilatkozta Orbán Viktor a Hír TV-ben. A miniszterelnök exkluzív interjút adott Balatonalmádiban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülése előtt.

Pár hete Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egyértelművé tette, hogy az Orbán-Tarlós-paktumban rögzített ezermilliárdos fejlesztési csomag csak akkor marad érvényben, ha a Fidesz jelöltje marad Budapest élén. Szerinte „aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget” – mondta Gulyás.

Orbán azt mondta, hogy az önkormányzati választást ugyan megnyerték, de érzékeny veszteségeket is elszenvedtek, különösen Budapesten, és néhány más nagyvárosban is. Ugyanolyan

bátor és magabiztos kormányzást vár a következő időszakban,

mint az előző kilenc évben, mert a kapott szavazatok alapján továbbra is megvan a támogatás a kormány programja mögött.

El kell fogadni a budapestiek döntését, neki pedig jelenleg pusztán annyi a dolga, hogy esélyt adjon Karácsony Gergelynek a jó kormányzásra. Neki

az a dolga, hogy együttműködjön Karácsonnyal,

mert Magyarország demokrácia, ahol az emberek azt várják vezetőiktől, hogy az érdekükben működjenek együtt.

Karácsony Gergely tegnap arról beszélt, hogy rajta nem fog múlni az együttműködés, és beiktatása után azonnal találkozót kezdeményez Orbánnal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .