Karácsony: átvette, Tarlós és Demszky díszpolgár lehet

0
1822
MTI/Kovács Tamás

Átvette hivatalát Tarlós Istvántól Karácsony Gergely. Új korszakot akar nyitni, amiben nem nem lesz „vérengzés” a hivatalban. Díszpolgárnak javasolja elődjét és Demszky Gábort.

Megtörtént a főpolgármesteri átadás-átvétel Tarlós István és Karácsony Gergely között a Főpolgármesteri Hivatalban, ahová biciklivel érkezett az új városvezető. Tarlós és Karácsony találkozója több mint egyórás volt, benne egy hosszú kötetlen beszélgetéssel.

Ezután sajtótájékoztatón Karácsony elmondta,

rendkívül korrekt, a város iránt elkötelezett és barátságos volt

az átadás-átvétel, amely a jogszabályoknak megfelelően megtörtént. Tarlós István ígérete szerint nyitott arra, hogy információval, véleményével segítse munkáját.

Budapesten új korszakot kell nyitni, amely visszaadja a főváros megtépázott szabadságát,

és felkészíti arra, hogy reagálni tudjon a világ összes nagyvárosát érintő nagy kihívásokra – mondta Karácsony. Nagyon kemény kampány után vagyunk, és nagy a felelősségünk abban, hogy a háborgó lelkeket megnyugtassuk és Budapest továbbra is békés város legyen, ahol az együttműködés a meghatározó – jelentette ki. Olyan főpolgármester szeretne lenni, aki mindenkit képvisel, azokat is, akik nem rá szavaztak. Kiemelte, tudja, hogy a bizalmat meg kell szolgálnia.

A hivatalban

„semmilyen vérengzésre vagy politikai boszorkányüldözésre nem kell felkészülni”,

fél év türelmi időt kapnak az ott dolgozók, hogy kiderüljön, hogyan tudnak együtt dolgozni a továbbiakban – jelentette ki.

A Liget projektről Karácsony elmondta, hogy az építési engedélyekről tájékozódik hivatalba lépése után. Az új Fővárosi Közgyűlés az első ülésén meghozza azokat a döntéseket, amelyek alapján

a Városliget területén új épület nem épülhet.

Azokkal az épületekkel kapcsolatban, amelyekre már van építési engedély, jelezte, hogy több olyan építkezés is van, ahol az építési engedélyt a bíróságon megtámadták, és ennek nyomán azt törölte a bíróság.

A sportberuházásokról azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, hogy a Tarlós István és a kormány között korábban létrejött egyezség fennáll, és ez biztosítja a vétójogot a főpolgármesternek. Ezzel a jövőben tervezett sportberuházásokkal kapcsolatosan ennek

a vétónak érvényt fog szerezni.

A főpolgármester-helyettesek személyére vonatkozó javaslatait a jövő hét második felére meghozza. Addig semmilyen nevet nem erősít meg és ne is cáfol.

Karácsony Gergelyt Tarlós István bőrdzsekiben fogadta. Mondván ebben kezdte harminc éve politikai pályafutását, és most így fejezi be.

Demszky Gábor és Tarlós István

korábbi városvezetők díszpolgárrá választását kezdeményezi

a magyar önkormányzatiság – jövő évben esedékes – 30. évfordulója alkalmából Karácsony Gergely. Mindkettőjükre nagyon sokan szavaztak, egyikőjük sem volt hibátlan, voltak jó és rossz döntéseik, de mindketten nagyon szerették Budapestet – indokolta javaslatát Karácsony Gergely.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .