Megszakadt a forró drót a két Korea között

0
1150
Facebook
  • Luftballon média
  • A diktátor húga, aki jelenleg kabinetfőnök és esetleges mentor, de utód nem lehet
  • Trump most nem ér rá, így a nyomorról a Dél Koreával megszüntetett forró dróttal takarják el az esztelen fegyverkezést és az emberek nyomorát

Észak Koreában ezt azzal indokolták, hogy Délről továbbra is röplapokat küldenek luftballonnal. A világtól elzárt nemzeti kommunista rendszer alattvalóit így próbálják meg felvilágosítani arról, hogy sokkal rosszabbul élnek mint honfitársaik Dél Koreában. Szöulban megerősítették a kapcsolatok megszakadását, de nem tudják mire vélni a dolgot hiszen a léggömbös propaganda évek óta tart…

Műhiszti

A duci diktátor távollétében húga, Kim Jodzsong vetette fel: tűrhetetlen a léggömbös propaganda! Kim Jodzsong jelenleg bátyjának kabinet főnöke és a propaganda legfőbb felelőse Észak Koreában. Ő az egyetlen a Kim dinasztiából, aki politikai szerepet játszik jelenleg Észak Koreában, ahol a Kim család több mint hetven éve uralkodik. Az első kommunista dinasztia teljes mértékben függ az uralkodótól: jelenleg Kim Dzsong un-tól. Csakhogy az ifjú diktátor bár még csak harmincas éveiben jár, de betegeskedik. Éppúgy keringési problémákkal küzd mint diktátor papája Kim Dzsong il, aki 59 éves korában lett agyvérzés áldozata. Az utóbbi időben Kim Dzsong un nemigen szerepel a nyilvánosság előtt. Még a halálhíre is elterjedt. Sokan találgatják: ebben az esetben ki lehetne a dinasztia negyedik uralkodója? A diktátor fia még túl fiatal ehhez: tíz év körül járhat. Lehet persze, hogy így is trónra léphet, de mindenképp mentorra lesz szüksége. Ezt a szerepet tölthetné be a nagynéni, Kim Jodzsong. Ez nem veszélytelen állás: Kim Dzsong un megölette a mentorát, aki nagynénje férje volt.

Dél Koreában valószínűnek tartják, hogy Északon azért döntöttek a kapcsolatok felfüggesztése mellett, hogy eltereljék a figyelmet a problémákról: minthogy a nemzeti jövedelem jó részét fegyverkezésre költik, a lakosság jó része nyomorog. A diktátor eltűnt a nyilvánosság elől. Ha elő is kerül, akkor sem számíthat arra, hogy hamarosan Trump elnökkel együtt fényképeztetheti magát habár az USA elnöke szereti a látványos PR alkalmakat éppúgy mint a duci diktátor. Addig marad a durcás szakítás a világgal, amely fütyül Észak Koreára, ahol mindennek a 24 milliós lakosság issza meg a levét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .