Ma a Zelmák és a Rajmundok ünneplik a névnapjukat. A Zelma héber és latin eredetű név, jelentése: Istenség védelme alatt álló nő. A Rajmund germán eredetű, jelentése: tanács, döntés. És már itt is van a lapszemle! Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

Magyar Hírlap: Szél Bernadett Soros zsebében van

Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Szél Bernadett maga is egy bevándorlásszervező Soros-szervezetnél dolgozott, a Soros-terv, a bevándorláspárti politika és a kvóták támogatója, “le akarja bontani a kerítést” – írta a Magyar Hírlap.

Kiderült róla az is – folytatta -, hogy egy olyan embert akar beültetni szakértőként az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Utóbbi személyről a frakciószóvivő azt mondta: “nem a származása gond, hanem az, hogy papírja van róla, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországra”.

Szerinte Szél Bernadettnek fel kellett volna mérni, hogy óriási felelősség beültetni valakit a nemzetbiztonsági bizottságba, aki ugyanis ebbe a testületbe bekerül, akár képviselőként, akár szakértőként, az felelősséggel tartozik az ország biztonságáért.

Népszava: Visszaüthet a kormányra a migránsozás

Akár a Belügyminisztériumot is államellenes menekültsegítőnek minősíthetik a Stop Soros törvénycsomag alapján olvasható a Népszavában. Miközben ugyanis a kormány büntetné a “migránsokat” segítő civil szervezeteket, kiderült: a belügyi tárcánál működő „Menekültügyi Migrációs és Integrációs Alap” tízmilliókat csatornázott át a Magyarországra érkező menekültek támogatására és letelepítésére.

2015-ben – azaz miközben Orbán-kormány belevágott az első nagy menekültellenes kampányba – az alapból 82 millió forint jutott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei „a nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése” című pályázatára. Az alap legfrissebb, 2016-os pályázata szerint a minisztérium több mint 700 millió forintot ítélt meg olyan szervezeteknek, illetve pályázatoknak, amelyek menekültek érkezését, beilleszkedését segítik.

Az uniós összeg zömét állami intézményekhez csatornázták. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 370 millió kapott a „befogadási feltételek fejlesztését célzó kiegészítő támogatások biztosítására a tranzitzónákban”. Bő 130 millió jutott a bicskei és a békéscsabai befogadó állomásoknak „egy új élet reményében” valamint a „mindannyian mások vagyunk” nevű projektre. De olyan civil szervezetek is kaptak támogatást menekültek integrációját segítő programokra, amelyeket a kormány most a „Stop Soros” törvénnyel bélyegezne és büntetne meg.

Magyar Idők: Zavart keltenének a Soros-féle civilek

Több, Soros György támogatását is élvező partnerszervezetével együtt tanulmányt készített a Helsinki Bizottság a „beteg demokráciákról” – olvasható a Magyar Időkben. A hatvanoldalas dokumentumban javaslatokat is tesznek: egyebek között a hálózatosodást, a zavarkeltést és a megfigyelést, valamint a második világháború végén hatalomra törő kommunisták által is kedvelt szalámitaktikát ajánlják az illiberális államok ellen küzdő csoportok figyelmébe.

Az iromány kiindulópontja az, hogy a Kelet-Közép-Európában megerősödő nemzeti kormányok a „Kremlben megtervezett modellek alapján” lépnek fel a szerzők és a hasonszőrű liberális jogászkodó szervezetek, a nyílt társadalom úttörőinek befolyásszerzésével szemben. Ez pedig – csakúgy, mint az, hogy a lengyel, magyar, horvát vagy éppen a szerb vezetés különféle marginális csoportokkal szemben a többség számára kedvező döntéseket igyekszik hozni, támogatva a hagyományokat és a hagyományos társadalmi szerepeket – nem más, mint a zsarnokság előszobája.

Magyar Nemzet: Buszbajok

Egyelőre bizonyosan nem fognak metrópótlóként szolgálni azok a magyarnak mondott buszok, amelyeket múlt pénteken adott volna át a gyártó, az Ikarus Egyedi Kft. a BKV-nak – derült ki Bolla Tibornak, a fővárosi közlekedési cég vezérigazgatójának a Magyar Nemzet kérdésére adott válaszából. – Az csak protokolláris esemény volt. A két jármű műszaki vizsgálata jelenleg is zajlik, s a BKV csak akkor veszi át őket, ha a gyártó dokumentumokkal igazolja, hogy a csuklós buszok megfelelnek a típusengedélynek és a szigorú biztonsági előírásoknak. – Bolla ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a korábban Mabi-Bus néven a Modulo típusú buszokkal jelentkező cég legújabb termékei a sajtóhírek szerint balesetveszélyesek lehetnek.

Pénteken a Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, valamint Bolla Tibor által bemutatott járművek nem egyeznek meg a forgalomban már bizonyított, üzemképes prototípussal. Ezt megerősítette a lapunknak Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének (Mabusz) elnöke is, aki szerint azonban a vázszerkezetében könnyített, csuklós részein módosított, rövidebb karosszériájú, dízeles hajtású autóbuszok megfelelnek a tavaly novembertől hatályos típusengedélynek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .