Lapszem – 2017. február 10.

0
791

Szombaton az Elvirák ünneplik névnapjukat, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint. Ma van a téli olimpia első teljes játéknapja, és délelőtt már magyar gyorskorcsolyázókért is szoríthatunk, de addig is itt a lapszemle:

Magyar Nemzet: „Grandiózus” nyugdíjas találkozót hozott össze a fideszes képviselő

Czerván György országgyűlési képviselő, aki egyben a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, időseknek szervezett „választókerületi nyugdíjas farsangi kampányrendezvényt” a napokban, pedig hivatalosan még el sem kezdődött a kampányidőszak – írja a Magyar Nemzet. A nagykátai sportcsarnokban megrendezett eseményen a választókerület 20 településéről érkeztek nyugdíjas szervezetek. Czerván György ebédre látta vendégül az időseket, de mások mellett Soltész Rezső, Zalatnay Sarolta és maga Czerván is színpadra lépett. „Borvirág” elnevezésű zenekarával több nótát is eljátszottak, a politikus pedig harmonikázott és énekelt. A rendezvény egy pontján felvonultak a nyugdíjas klubok vezetői a színpadra, és nyilvánosan mondtak köszönetet Czervánnak, és ajándékokat is adtak neki. A politikus beszédet is tartott, amelyben a választásokról beszélt – írja a lap.

Népszava: Lázár: közösen találtuk ki!

Lázár János egy korábbi nyilatkozatára hívta fel a figyelmet a Népszava, amely arról szól, hogy Tiborcz Istvánnak igenis köze volt az OLAF által kifogásolt hódmezővásárhelyi közvilágítási programhoz, annak ellenére, hogy a kormánymédia igyekszik a kormányfő vejét távolítani az ügytől. „Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt” – mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter 2017 novemberében egy kormányinfón, amikor a lap arról kérdezte, hogy miért találkozott egy kávézóban Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor miniszterelnök vejével?

Magyar Idők: Jól fejlődnek a szántóföldi növények

Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke a Magyar Időknek arról beszélt, hogy a szántóföldeken nem jelent különösebb problémát a belvíz, ami elsősorban a mélyebb területeken alakul ki. A szakember szerint, amíg ötvenezer hektár alatt van a belvizes területek nagysága az országban, nincs gond, a probléma akkor kezdődik, ha eléri a százezer hektárt. A belvíz még jól is jöhet a termelőknek, ha tavasszal kevés csapadék lesz: egy aszályt is gond nélkül túlélhetnek a növények, köszönhetően annak, hogy télen a talaj telítődött nedvességgel – mondta a lapnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .