Kezdőlap Címkék Tiborcz istván

Címke: Tiborcz istván

Bizonyítás

Kohán Mátyás, önvallomása szerint lélekben-virtusban magyar, agyban-főben keresztény, kulturálisan német-római honpolgár a Magyar Péter fideszáruló intimpistáskodó pletykáiról írt a Mandíneren.

Mészáros Lőrinc vagyona a Forbes 2023-as adatai szerint 591,3 milliárd forintra rúg, a miniszterelnök vejéé, Tiborcz Istváné 75,3 milliárdra. Abba a kérdésbe bele se menjünk, hogy mégis mi a gond a jogszerűen szerzett vagyonnal, és hogy ez a tőke dolgozik, termel, munkát ad, integráns része a magyar gazdaságnak. A „családi részvénytársaságra” koncentráljunk, meg a „fél országra”, ami „pár családnak a kezében van”. Ez az ország 2022-ben 66 ezer milliárd forint jövedelmet termelt; a háztartások pénzügyi megtakarításai 2023 második negyedévében 54 ezer milliárd forintra rúgtak, s az ország összvagyona még ezeknél is messze több pénz. Adjuk össze Tiborcz István és Mészáros Lőrinc vagyonát szépen: 666,6 milliárd forint. Ez az éves magyar nemzeti össztermék 1,01, a magyar háztartások vagyonának 1,23 százaléka.”

A gond az, hogy mostanában, de ahogy nézem, korábban is, inkább a humán tudományokban jeleskedők lettek politikusok, megmondóemberek, újságírók, véleményvezérek, satöbbi, ezekben a körökben a reál tudományok iránt csekély az érdeklődés. Sajnos. Viszont ha az ember a fenti, egy ruszista/finnista bölcsész által végzett klasszikus számításokat látja, mégiscsak arra a következtetésre kell jusson, hogy még a bölcsészeket is megérinti a matematika szépsége, és ha némi gépi segítséggel összeadjuk Tiborcz és Mészáros vagyonát, azaz az 591,3 milliárdot meg a 75,3 milliárdot, akkor valóban a 666,6 milliárdos értékhez jutunk. Gyönyörű szám, hajszálpontos szám, és ha az a pimf 600 milliócska nem volna ott a végén, még merész, biblikus következtetéseket is le lehetne belőle vonni. Viszont az ott van, ezért ne foglalkozzunk vele. A fenevad számát különben is vitatják jelenleg egy 1700 éves papirusztekercs alapján, mely szerint az ténylegesen 616.

Ne foglalkozzunk azzal sem, hogy a Mészáros és Mészáros cég 2007-ben nehéz helyzetbe került, ugyanis a konkurens gázszerelő vállalatok miatt veszteséges lett, amihez viszonyítva a 16 év alatt összekuporgatott közel 600 milliárd elképesztő üzleti érzékről tesz tanúbizonyságot, nem csoda hogy a cégbirodalom feje simán nyeri a Zuckerberggel való összehasonlítást. Még jobban megerősíti ezt az okosabbságot, hogy ő maga mondta.

Ha a Tiborcz István nevű urat tekintjük, ő 26 évesen került be az Orbán családba, és az azóta eltelt 11 év alatt hasonlóan gyors karriert futott be, mint Mészáros. Megegyezhetünk tehát abban, hogy Magyarország ismét simán lepipálta Amerikát, mert nekünk két Zuckerbergünk is van, nekik meg csak egy. Igaz, annak az ottani Zuckerberg nevűnek a szolgáltatásaira az egész világ vevő, a Mészáros és Mészáros szolgáltatásaira meg csak az Orbán vezette magyar állam, de ne akadjunk fenn ezen. „Abba a kérdésbe meg  – ahogy Szerző javasolja – bele se menjünk, hogy mégis mi a gond a jogszerűen szerzett vagyonnal, és hogy ez a tőke dolgozik, termel, munkát ad, integráns része a magyar gazdaságnak”. Ugyanis, ha belemennénk, csúnya dolgok derülhetnének ki.

Térjünk inkább vissza a számításhoz. Mint tudjuk, Magyar Péter úr, illetve hát Magyar Péter áruló úr azt írta, hogy a „fél ország pár családnak a kezében van”, és ez íme, bizonyítottan nem igaz. Csak az emberek vagyonának 1,23 %-a van két ember kezében (ha az egyet meg az egyet szépen összeadjuk, az kettő), és ha a többi rokont, barátot és üzletfelet is beleszámítjuk a „pár család”-ba, akkor sem lesz több a végeredmény 3 %-nál, ami ugyebár messze nem 50 %. Quod erat demonstrandum.

Kohán úr útmutatása szerint még tovább menve az is kijelenthető, hogy a Magyar féle állítás azért is hazugság, mert például szép szőke folyónk, a Tisza sincs ezen pár család kezében, ahogy a Gellérthegy sem, és ugyan a rossznyelvek szerint még néhány év Orbán regnálása alatt, és mindkettő ott lesz, de mi ne is hallgassunk ezekre. Nem tudják, hogy mit beszélnek… illetve tudják, de nem jól… vagy mégis?

Na, mindegy, lényeg az, hogy Magyar Péter hazudott, és ezt Kohán Mátyás bizonyította is. Ehhez ugyan szó szerint kellett értelmeznie a szöveget, amelyet a magyarul tudóknak (így a lélekben-virtusban magyar-oknak is) a 99,9999 %-a nem szó szerint értelmez. Sőt, a kijelentőjük sem gondolta szó szerint, mikor azt mondta: „úgy érzed, hogy már a fél ország pár családnak a kezében van”. A bizonyítás tehát jól sikerültnek mondható, ha ezt az apróságot, azaz a szó szerinti értelmezés értelmetlenségét nem vesszük figyelembe.

Tovább ragozva a tényeket (ahogy Szerző írja: „De ahogy mindig, ezt a kárt is csak a tények segíthetnek elhárítani”), nagyon úgy tűnik nekem, hogy egy tényt sajnos a precizitás ellenére nem sikerült figyelembe vennie. Az pedig az, hogy nem csak a legnagyobb munkákat nyerik mindig ugyanazok. A legfelül uralkodó mikutyánkkölyke stílus óhatatlanul leszivárog a legkisebb zsákfaluba is, ahol a megválasztott falusi polgármester úgy kapja a támogatást, és úgy is osztja el, hogy azzal a kétharmaddal regnáló pártszövetség (KDNP, hehe) a legjobban járjon. Ha nem így tenne, nincs pénz, nincs támogatás, és hogy legközelebb már polgármester sem lesz belőle, az is biztosra vehető. A megtehetés oka legföntebbtől az aljáig mindenütt a büntetlenség garanciája, mivel az összes fék és ellensúly a regnálók által irányítottan működik, és a kétharmad révén teljhatalmuk van az összes törvény felett, természetesen az alaptörvényt is beleértve. Hja így könnyű a korrumpálónak meg a korrumpáltnak, mondhatná bárki, és én mondom is. Hogy ennek sok hatása nincs, azt egyrészt tudom, másrészt nem tehetek róla.

A fenti kivételezés, előnybe hozás, magyarán pártos korrupció majdnem mindenütt érvényesül. Ahol nem, azt a helyet a hatalom kemény büntetésekkel sújtja (lásd pl. Budapest). Ezen káros, hatalmas egyenlőtlenségeket okozó hatásokra rárakódik még, hogy a regnálók jóvoltából Magyarországon a támogatások döntő részét a gazdagok kapják, a többit meg a tehetősek, de hogy ne legyek én is rögtön helyreigazítva Kohán úr által, gyorsan hozzáteszem, hogy azért a szegényeknek is csurran-cseppen valami (lásd pl. rezsicsökkentés), kivéve a faluvégi Mari nénit, akihez se a villany se a gáz nincs bevezetve, bár ÁFÁ-t ő is fizet a kisboltban. A műanyagra (fűtés) és a petróra (világítás) ugyanis nincs állami támogatás.

A Kohán által minősített Magyar Péter „fülsiketítő árulásával, a pánikkeltéssel, a hisztivel, a sehol meg nem erősíthető kegyelemügyi értesülésekkel, intimpistáskodó pletykáival, az abból született cikkekkel, és az ezekből szövődött narratívákkal” nem az én tisztem foglalkozni.

11 irodaházat vett Tiborcz Pista Belgrádban

0

Délkelet Európa legnagyobb ingatlan ügyletéről van szó – írják a szaklapok, és ez annál is inkább figyelemreméltó, mert a miniszterelnök veje egy magyar üzletembertől vásárolt, aki Orbán oligarchái közé tartozik: Jellinek Dániel az eladó.

A 122 ezer négyzetméteres belgrádi iroda üzlet 267 millió euróba került 2021-ben Jellinek Dániel Indotek cége számára. A mostani vételár egyelőre nem ismert, de talán nem is fontos, mert az Orbán birodalmon belüli változásról van szó, ahol a fiktív ügyletek éppúgy előfordulnak mint a valóságosak.

Az pedig, hogy a vásárláshoz szükséges hatalmas összeg hogyan került Orbán Viktor vejéhez, örökké titok marad már hogyha a Szuverenitásvédelmi Hivatal és Rogán Antal jól végzi a dolgát.

Rogán Tóni egyszerre felügyeli a titkosszolgálatot és a médiát. A titkosszolgálat első számú célja Orbán Viktor védelmezése, a média kötelessége pedig az, hogy mindent eltitkoljon amit csak lehet a nyilvánosság elől. A nemzeti együttműködés 2010 óta tartó rendszerében ez lényegében sikerült, de Orbán mégsem nyugodt. A kormánypárti média – élén az ötös számú párttagkönyv tulajdonosával, Bayer Zsolttal, rendkívüli mértékben aggódik Belgrád és Varsó miatt. Belgrádban az ellenzék akciókat indított, mert úgy érezte – minden bizonnyal joggal – hogy Vucsics elnök a választási csalást sem vetette meg a siker érdekében. Vucsics pedig Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin kebelbarátja. Az orosz titkosszolgálat nyíltan segíti Vucsics elnököt, ezt a miniszterelnök asszony el is mondta a televízióban. Jutalmul leváltották, mert a külföldi titkosszolgálat segítségét illik megköszönni, de nem a nyilvánosság előtt. A kormánypárti média Magyarországon persze nem erről ír hanem arról, hogy Belgrádban az amerikai nagykövetség bátorítja az ellenzéket. Ez sem megalapozatlan állítás.

A varsói fordulat különösen aggaszthatja Orbán Viktort

A választási siker után hatalomra került liberális kormányzat élén Donald Tuskkal, kőkemény eszközökkel fogott hozzá a Kaczynski rendszer leépítéséhez.

Mindenekelőtt vissza akarja foglalni a közszolgálati médiát, melyet a PiS Jaroslaw Kaczynski irányításával – Orbán Viktor módszerét követve – teljes mértékben kormányzati propaganda eszközzé változtatott. A hadjáratot Sienkiewicz egykori belügyminiszter vezeti, aki jelenleg a kulturális tárca élén áll. A nagy író dédunokája régebben a titkosszolgálat alezredese volt – siet mindenkivel tudatni a kormánypárti média Magyarországon, amely szívesen feledkezne meg arról, hogy Putyin is alezredesként szolgált méghozzá a KGB-ben, majd pedig az utódszervezet, az FSZB vezetője lett mielőtt minden oroszok urává vált volna. Lengyelország egykori belügyminiszterét és a PiS egy másik parlamenti képviselőjét a köztársasági elnök palotájában tartóztatták le, ahol elbújtak, mert fülest kaptak a várható rendőri akcióról. Tusk kormánya tehát nem viccel, és nem kétséges, hogy mögötte áll teljes mellszélességgel az Európai Unió és az Egyesült Államok. Ez finom figyelmeztetés Orbán Viktor számára is, hogy a Nyugat nem viccel, ha úgy érzi, hogy fontos érdekeinek védelméről van szó. Budapest persze nem Varsó: Lengyelország stratégiai jelentőségű állam, amely különösen felértékelődött az ukrajnai háború következtében. Magyarország nem oszt és nem szoroz az amerikai stratégiai tervekben hiszen a szerepét már régóta átvette Románia, amely maximálisan lojális mind Washingtonhoz mind pedig Brüsszelhez.

Mi indokolja mégiscsak Orbán kihívó magatartását?

Trump: a NATO halott

“Meg kell értenie: hogyha Európát megtámadják, mi nem fogjuk se megvédeni se támogatni az Európai Uniót!”

– ezzel a mellbevágó kijelentéssel örvendeztette meg Donald Trump, az USA elnöke Ursula von der Leyent, a brüsszeli bizottság elnökasszonyát 2020- ban Davosban a világgazdasági fórumon. Érdekes módon Thierry Breton, az Európai Unió francia biztosa, aki jelen volt a találkozón, most négy év után érezte úgy, hogy ezt az információt meg kell osztania a közvéleménnyel. A brüsszeli Politico ezenkívül arról is beszámol, hogy Donald Trump, aki szeretne visszakerülni a Fehér Házba, rendszeresen azt fejtegeti baráti körben, hogy “a NATO halott.”

Orbán Viktor támogatja Trump elnöki ambícióit. Cserében Donald Trump az előválasztási kampányban “a legkeményebb fickónak” nevezte Európában a magyar miniszterelnököt. Trump azt állítja, hogyha újra hatalomra kerülne, akkor villámgyorsan megegyezne Putyinnal, és véget vetne a háborúnak Ukrajnában. Ez is indokolhatja Orbán vétóját az Ukrajnának szánt uniós támogatás ügyében.

A másik persze a zsarolás hiszen a nemzeti együttműködés rendszerét tartósan nem lehet üzemeltetni az uniós eurómilliárdok nélkül.

A brexit el kell, hogy gondolkodtassa Orbán Viktort hiszen Donald Trump fűt-fát ígért Londonban a kilépés esetére, de ebből nem valósult meg semmi! Még mindig nincs kereskedelmi egyezmény az USA és Nagy Britannia között, és az amerikai választási évben már nem is lesz. Orbánnak észre kell vennie, hogy Washingtonban Trump és hívei leírták Európát, és ennek a következményei Magyarországot is érinthetik.

Orbán külön útja hamar menekülő úttá változhat. Itt jön újra a képbe Belgrád, mert Orbán Viktor első számú menekülő útja Szerbia, Putyin hűséges szövetségese. Csakhogy Szerbia az Európai Unió tagja akar lenni. Vucsics elnök számára Orbán Viktor csak addig nagy barát amíg ő a magyar miniszterelnök, aki vétózhat Brüsszelben. Semmi garancia sincsen arra, hogy egy menekülő Orbán Viktort Vucsics elnök ne szolgáltatna ki Washingtonnak és Brüsszelnek. Egyelőre erről nincsen szó hiszen mindenki az amerikai elnökválasztás eredményére vár bár a választék eléggé szánalmas: Biden elnök már alig alkalmas az USA vezetésére, Trumptól pedig minden kitelik. Hiába sikeres gazdaságilag a világ első számú nagyhatalma, ha a döntéshozói képtelenek átlátni a globális helyzetet, és még kevésbé képesek logikus cselekvésre 2024-ben.

Tiborcz 427 milliárd forintja

A miniszterelnök veje ilyen hatalmas támogatáshoz jutott az elmúlt években – számolta össze a valasz.hu portál. A törekvő ifjú ezzel méltó vetélytársává vált Mészáros Lőrincnek, aki a semmiből lett Magyarország leggazdagabb embere. Vajon miért?

Oroszországban Putyin a leggazdagabb, vagyonát a háború előtt 40 milliárd dollárra becsülte a CIA. Az orosz elnök éppúgy nem a saját nevén őrizheti vagyonát mint Orbán Viktor. A nemzeti együttműködés rendszerében nem ez lenne a legjobb reklám, mert kiderülne: az elmúlt 13 évben a legjobban maga a szisztéma alkotója és működtetője profitált belőle a legjobban.

Mindaddig amíg ment a szekér, a közvélemény elnéző lehetett hiszen a többség maga is gyarapodott – persze jóval szerényebb mértékben. A média azonban beszámolt az életszínvonal folyamatos növekedéséről csakhogy mindig az átlagot közölte nem pedig mediánt vagyis azt, hogy miképp él egy átlagos család Magyarországon? Az átlagban ugyanis Tiborcz István és Mészáros Lőrinc is benne van. A magyar életszínvonal így is az utolsók között kullog az Európai Unióban.

A magyar lakosság 87%-a szegénynek tartja magát

Az Egyensúly intézet felmérése szerint Magyarországon havi 400 ezer forintra van szükség a normális élethez egy főre számítva. Ezt a megkérdezettek 87%-a nem éri el! Tegyük hozzá, hogy a 400 ezer forint az körülbelül 1000 euró, és ez a szegénységi küszöb az Európai Unió fejlettebb országaiban.

Magyarországon a megélhetési minimum 200 ezer, ezt a nyugdíjasoknak több mint a fele nem éri el!

A jó élet Magyarországon havi 600 ezer forintnál  kezdődik egy kisebbség számára. Így él Orbán Viktor népe a nemzeti együttműködés rendszerének 13-ik évében amikor  második éve csökken az átlagos életszínvonal a magas infláció miatt. Aligha vigasztalja a magyar polgárokat, hogy Tiborcz Istvánnak és Mészáros Lőrincnek továbbra is van mit a tejbe aprítania: nekik jól megy miközben szinte mindenki más szegényedik.

Jó ez nekünk?  Alternatívát keresnek a fiatalok, akiknek nem a miniszterelnök az apósuk,  és mivel itthon nem találnak, külföldön készülnek tanulni és dolgozni.

Tiborcz Pista és  Orbán Ráhel is kiköltözött a gyerekekkel Marbellaba, a nyugdíjas gengszterek paradicsomába 2021-ben a választások előtt. Tarthattak attól, hogyha változik a kormány, akkor esetleg kényelmetlen kérdéseket feszegethet a magyar igazságszolgáltatás. 2022-ben Orbán Viktor kétharmaddal győzött, és az ifjú pár villámgyorsan hazatért: ennyi pénzt ilyen rövid idő alatt csakis itthon lehet megszerezni. Tiborcz István ezzel beléphet a dollármilliárdos klubba, ezzel a rendszer reklám arca is lehetne, ha nem ő lenne a kormányfő veje. Így ez a hatalomnak is kínos: igyekeznek rejtegetni Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonát.

Orbán Viktornak pedig ugyanaz a dilemmája mint Kadhafi líbiai elnöknek vagy Putyinnak: pénze kizárólag a hatalomhoz kötött. Ha azt elveszti, akkor a vagyon is veszhet. Kadhafi elnököt széttépte a fellázadt nép 2011-ben, vagyonát azóta is keresik a világban. Jórészét befagyasztották. Persze vannak okosabb diktátorok is: amikor Ben Ali, Tunézia titkosszolgálati főnökből diktátorrá avanzsált elnöke észrevette, hogy itt az arab tavasz, akkor rohant a repülőtérre a gondosan összekészített arany rudakkal, és családjával Szaúd Arábiába repült. Onnan nincs kiadatás. A diktátor nemrég halt meg, vagyonát külföldön élvezhette, de hazájába nem utazhatott és a világban sem nagyon hiszen nemzetközi elfogató parancs volt ellene. Ilyen már Putyin ellen is van, Orbán ellen még nincsen…

Ki akar bejutni Tiborcz István klubjába?

A Svábhegyen, a Fonográf együttes egykori klubját újították fel, hogy a miniszterelnök veje és barátai ott találkozhassanak. A Botaniq Budai Klub a Költő utcában a nagy pénzköltők kaszinója lesz, akik nem a saját hanem az állami vagy uniós pénzt költik nem úgy mint gróf Széchenyi István, az első magyar kaszinó alapítója, aki saját vagyonából finanszírozta a kaszinót és jutott pénze a magyar tudományos akadémia megalapítására is.

“A klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg a szabadidős és rekreációs központ a Svábhegyen”

– áll a hivatalos közleményben.

Mi van ebben a központban? Étterem, fitnesz és wellness, gyerek klub. Ezenkívül tárgyaló termek, ahol a tagok tárgyalhatnak egymással.

Kik lehetnek tagok?

“Akiket a tagság titkos szavazással megválasztott” – fogalmaz a hivatalos közlemény. Titkos szavazás helyett inkább a titkosszolgálatra gondolhatunk hiszen a miniszterelnök veje nem lazulhat akárki társaságában.

Matolcsy György bankelnök viszonya állítólag azt követően romlott meg Orbán Viktorral, hogy Orbán Ráhel kiutálta Tiborcz István baráti köréből Matolcsy Ádámot, a bankelnök fiát, mert “az rossz útra vitte” a miniszterelnök vejét.

Bekerülhetnek-e a svábhegyi klubba LMBTQ személyek is mint például Szájer József, akit Orbán Viktor állítólag vissza kíván küldeni Brüsszelbe, hogy ott aktivizálja LMBTQ barátait “a magyar ügy védelmében”?

Szijjártó Péter külügyminiszter vajon családjával vagy Dzsudzsák Balázzsal keresi fel az exkluzív klubot, ahol nyilvánvalóan ott lesz mindenki, aki számít?

“Nem akarok bejutni egy olyan klubba, ahova engem is bevennének”

– humorizált az egyik Marx testvér, de ez Amerikában volt. Az angolszász országokban az informális hatalom gyakran klubokban vitatja meg az aktuális problémákat, és sok fontos döntés is ott születik.

Magyarországon hol a hatalom?

Ahol a miniszterelnök van. Korábban a kommunista párt főtitkára állt a hatalmi piramis csúcsán, ma a miniszterelnök. Nemcsak Orbán Viktor, de a többi miniszterelnök is egyszemélyi hatalmat próbált meg gyakorolni 1990 után. Kezdetben zökkenők jelezték, hogy demokratikus körülmények között a hatalmi piramis mégsem működtethető ugyanúgy mint a diktatúra idején, de 2010 után Orbán Viktor bebizonyította: a hatalmi piramis akkor is remekül működhet, ha demokratikus díszletek fedik el a kínos valót. Csak az a fontos, hogy a vezér népszavazással kapjon felhatalmazást a hatalmi piramis működtetésére.

Ez viszont teljes embert kíván: Orbán Viktor nem lazulhat klubokban. Még az ukrajnai háború előtt Orbán megkérdezte Vlagyimir Putyint, hogy mit csinál a hétvégén? Az orosz elnök úgy tett mint aki nem is érti a kérdést, majd így válaszolt. “Mindennap felkelés után tornászom, majd pedig hozzákezdtek Oroszország kormányzásához. A hét minden napján ez megy olykor éjfélig is” – mondta Putyin még a háború előtt. Orbán országa jóval kisebb és nincs háborúja sem, de elfoglaltsága nemigen különbözhet Putyinétól, mert minden fontos döntést a saját kezébe összpontosít. Ilyen körülmények között gondolkodni is alig marad ideje nemhogy lazítani.

Arra ott van az alterego, Mészáros Lőrinc és az ő Andreája a luxusjachttal.

Andrássy Gyula gróf, az első magyar miniszterelnök a kiegyezés után, még járhatott klubokba és társaloghatott Erzsébet királynéval, mert liberális politikusként úgy gondolta, hogy csak az állam irányítása az ő feladata, nem az egész társadalomé. Orbán Viktor valószínűleg lelke mélyén magyar Mózesnek tekinti saját magát, aki egész nemzetét vezeti. Ebbe az életformába nem fér bele a lazítás a veje luxus klubjában a Svábhegyen.

“Tiéd az ország, magadnak építed” – Orbán Rákosi nyomában

Tiborcz István és neje, Orbán Ráhel 36 luxus ingatlan boldog tulajdonosa az ország legszebb részein. A finanszírozásról Orbán Viktor strómanja Mészáros Lőrinc gondoskodik. Persze a kormány is kiveszi a részét a programból hiszen a kormányfő lányának és vejének gazdagodása közérdek.

36 luxus ingatlant számolt össze valasz.hu, amely megemlíti, hogy a házastársak vagyona közös vagyis Orbán Ráhel sem panaszkodhat. Ahhoz képest, hogy a választások előtt még Spanyolországba menekültek, mostanra kiderült: vezető szerepet játszanak immár a luxus ingatlan piacon is. Íme a 36-os lista leglátványosabb épületei:

 • Hotel Dorothea Budapest – Több mint   40 milliárd forintos bank kölcsön személyesen Mészáros Lőrinctől.
 • Sofitel Budapest – A hotel nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás.
  Ki dönt erről? Orbán Viktor, a gondos pater familias.
 • D 8 Hotel – a D a Dorottya utcát jelenti Budapesten – 18 millió eurós jelzálog Mészáros Lőrinc bankjától – MBH
 • Dürer Park – A Sacré Coeur zárda helyén a budapesti Városligetben – szintén nemzetgazdaságilag fontos beruházás
 • 05 Gellért szálló Budapest – Felújítás az állami MFB bank 10 milliárd forintos hitelével.

Még sokkal több van Budapesten, de ezek a leglátványosabbak, mert a Dunapart illetve a Városliget közelében vannak. Ám a Fidesz a vidék pártja, így az sincs elhanyagolva:

 • Hilton Garden Inn Debrecen City Center – 3,66 milliárd forinttal járul hozzá a kormányzat az első vidéki Hilton Hotel felépítéséhez
 • Botaniq Turai Kastély – 2,31 milliárd forintos kölcsön a Gránit banktól, amely jórészt Tiborcz István tulajdona
 • Mövenpick Balaland Resort Lake Balaton Szántód – 6,9 milliárd forintot adott a kormány, és láss csodát: a Nemzetközi Beruházási Bank 10 milliárd forinttal járult hozzá a sikerhez. Ez az egykori KGST bank, mely jórészt orosz tulajdon, távozott Budapestről miután Orbán – amerikai figyelmeztetésre – megszüntette a magyar részvételt
 • Port Hotel Medical&Spa Hévíz – 8 milliárd forintos támogatás a kormánytól és 16,8 milliárd forintos kölcsön Mészáros Lőrinc bankjától

(Gulyás Gergely kancellária miniszter nem véletlenül mondta, hogy még 30-40 Mészáros Lőrincre lenne szükség Magyarországon. Az Orbán Viktorhoz hasonlóan jogi végzettségű Gulyás Gergely ezt azzal kapcsolatban említette meg, hogy Pesty László dokumentum filmes Tusnádfürdőn a “Lölő jelenségről beszélt,  amely árt a Fidesznek.”)

 • Grand Hotel Galya Mátraszentimre-Galyatető – 3,9 milliárd forintos visszanemtérítendő állami támogatás
 • Modero Health Concept Hotel Sárvár – 2,5 milliárd forintos állami támogatás

Külföldön is terjeszkedik a kormányfő veje:

 • Hotel Atrio del Mar – a Costa del Solon áll a 84 szobás szálloda, finanszírozása üzleti titok

Amint a többi esetben is homályba vész: honnan van a törekvő ifjú párnak ennyi pénze?! Ezt nem is kérdezi senki hiszen mindenki tudja: akinek a miniszterelnök a papája annak bőven telik luxus ingatlanra is!

A hatalmon kívül nincsen számodra hely

Orbán Viktor jól tudja ezt hiszen távozása esetén rögtön megindulhatna a korrupciós vizsgálat. Malajzia miniszterelnöke mihelyt megbukott a választáson máris a főügyész vizsgálatának alanya lett, és 12 éves börtönre ítélték korrupció miatt. A kormányfő sejtette, hogy mi vár rá, mert ötven bőrönddel és nejével a repülőtérre tartott, de lefülelték. Orbán Viktor aligha akarja így végezni pályafutását. Ezért az az öreg bokszoló, akiről Tusnádfürdőn beszélt, hiába tudja, hogy perspektívája siralmas, mégiscsak maradni kényszerül, és újra ringbe szállni. A tét ezúttal már nem a győzelem hanem az olyan vereség, amely után nem kell börtönbe menni, és főként nem kell leadni a lopott holmit.

Tiborc István Budapest ingatlan királya lett

A miniszterelnök veje ritka értékes állami ingatlanokat szerzett meg, és közben csekély 28,5 milliárd forintos állami támogatást kapott Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől.

A magyar lakosság vásárló ereje egy év alatt 8-10%-kal csökkent, de Tiborcz István és köre vígan tovább gazdagodott hiszen a majd mindenható após hűséges emberei egyengetik az útját.

A Svábhegy még beépíthető maradéka, az egykori MÁV palota az Andrássy úton, a kulturális örökségvédelmi hivatal egykori székháza a Várban – mind a Central European ingatlan alaphoz került az elmúlt hónapokban. Az pedig Tiborcz Istvánhoz kötődik. Ellenzékben persze Orbán Viktor még a Gyurcsány kormány ellen mennydörgött amikor 2007-ben évértékelő beszédében azt mondta:

”Mi magyarok megértettük, hogy a reformok mögött pénzéhes üzleti csoportok érdeke rejtőzik. Megértettük, hogy a kórházak bezárása mögött ingatlanspekuláció rejtőzik.”

A fideszes polgármesteri hivatal akkor tilalmat is rendelt a tervezett változásokra, de ezeket a tilalmakat azután 2010 után szépen csendben feloldották a XII-ik kerületben.

A Central European Ingatlanalap szerezte meg a svábhegyi luxus ingatlanokat.

Ezek a luxus ingatlanok a miniszterelnök Cinege utcai vonzáskörzetében lelhetők fel – írja a valasz.hu. Egyébként maga Tiborcz István és Orbán Ráhel is a vonzáskörzetben lakik a XII. kerületben.

Tiborcz terjeszkedik

Nemcsak a Svábhegy érdekli a miniszterelnök törekvő vejét, mert cége megszerezte a volt MÁV székházat az Andrássy úton és az örökségvédelmi hivatal egykori székházát a Várban. Ezenkívül övé a Sofitel szálló is a Duna-part közelében. Ezt most átépítik, de a Budapest Business Journalban a miniszterelnök veje úgy említi mint saját beruházást.

Mindezt miből?

Egyrészt nyilván kedvező bankhitelből, melyet a hatalom bankjaitól kap, másrészt pedig ott a magyar állam, amely most ugyan elszántan spórol, mert nem jönnek az euromilliárdok Brüsszelből, de azért

a miniszterelnök vejének támogatására még mindig jut egy csekélység: jelen esetben 28,5 milliárd forint, melyet a Baross program keretében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter utalt ki Tiborcz István cégeinek.

Ez nem ingyenes állami támogatás hanem kölcsön, de minimális kamattal vagyis igen előnyös akkor amikor az infláció tartósan 20% fölött jár.

Nemcsak Tiborcz István szerzett meg méregdrága állami ingatlanokat az elmúlt időszakban, de a nemzeti együttműködés rendszerének sok más kulcsfigurája is szépen gazdagodott, konkrétan Garancsi István, Pintér Sándor és Rogán Antal sikeres ingatlan vállalkozásairól is írhatunk, de mindannyian eltörpülnek Tiborcz István, Budapest ingatlan királya mellett.

244 milliárdos állami segítség Tiborcz István üzlettársának

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 244 milliárd forintért vásárolta meg a Csömöri úti sporttelepen épülő betonépítményt, melyet Tiborcz István “üzlettársa” épít – közölte Facebook oldalán Hadházy Ákos független képviselő.

Ebből a 244 milliárd forintból fedezni lehetne a pedagógus béremelést is. Ezt már akkor is pedzegette az ellenzék amikor az Orbán kormány megvásárolta a Vodafone-t. Ez az állítás nem egészen helytálló hiszen a fizetésemelés nem egyszeri kiadás, annak benne kell lennie a következő évek költségvetésében is. Ma amikor az Orbán kormány csak nagy nehezen tud valamennyire is elfogadható költségvetést produkálni, a pedagógusok béremelése komoly hosszútávú problémát jelenthet. Igaz persze, hogy senki sem gondolkodik hosszútávon hiszen az Orbán kormány azt sem tudja, hogy miképp úszhatja meg a következő éveket uniós pénzek nélkül.

20 milliárd euróról van szó, és ennek ésszerű pótlásáról elképzelés sincsen.

Mit fedezett fel Hadházy Ákos?

Már áprilisban megszületett a megállapodás az építményről, de erről a 244 milliárd forintos “apró kiadásról” az Orbán kormány elfelejtette tájékoztatni a közvéleményt. A Bayer leánycége már kapott is 31 milliárd forintot a magyar államtól – írja Hadházy Ákos a Facebookon. Hozzáteszi, hogy

“vélhetően az egész üzlet csak azért jött létre, hogy megmentsék Tiborcz István üzlettársát a csődtől. Elszálltak az építőipari költségek és magasak a kamatok, emiatt valószínűleg bajban vannak. Szerencsére a magyar állam mindig segít a királyi család tagjainak”

– írja nem is rejtett iróniával Hadházy Ákos a Facebookon.

Orbán családja a 100 milliárdos klubban

A magyar miniszterelnök közismerten családközpontú, ezért is vette át a kisgazdáktól az isten, haza, család hármas jelszavát, melyen liberális parlamenti képviselőként még kuncogott a kilencvenes évek elején. Akkor még vidékről jött képviselőként szerényen élt, harminc évvel később az Orbán família a 100 milliárdos álomhatárra jutott el. Igaz persze, hogy közben a forint sokat veszített az értékéből. Korábban a papa, Orbán Győző nevén működő bányák hozták a nagy pénzt, de ma már a fiatal generáció cégei jelentik a nagy nyereséget. Évi 2-3 milliárd forintot.

Tiborcz István üzletei nagyságrenddel nagyobb pénzt hoznak mint a bányák

– írja a G7. A BDPST vagyonkezelő például tavaly 22 milliárd forintos nyereséget hozott össze!

Tiborcz István vagyonát a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány 70 milliárd forintra becsülte.  Orbán Viktor először 35 éves korában lett miniszterelnök, de a nemzeti együttműködés rendszerét csak az újrakezdés során 2010-ben alakította ki. A hibrid rendszerben nehéz megkülönböztetni az állami és a magánpénzeket. Különösen, ha a miniszterelnök és családjának magánpénzeiről van szó. És akkor még nem beszéltünk Orbán Viktor strómanjáról, Mészáros Lőrincről. Nem csoda, hogy Magyarország nem siet belépni az Európai Ügyészségbe, melynek vezetője, a román Laura Codruta Kövesi sorra buktatta le a közéleti nagyságokat hazájában amíg ott volt főügyész. Orbán Viktor korrupcióját immár megelégelte az Európai Unió, mely pont ezért tart vissza 20 milliárd eurót.

Az USA számára a kormányfő korrupciója kiváló eszköz lehet a váltáshoz.

Az amerikai nagykövetségnek kövér dossziéja van az Orbán família korrupciójáról. Tudja ezt a miniszterelnök is, aki emiatt is ragaszkodik mindenáron a hatalomhoz. Előtte lebeghet Malajzia miniszterelnökének példája. Abdul Razak amint távozott a kormányfői palotából az elvesztett választások után az új főügyész céltáblája lett. Jelenleg 12 éves börtönbüntetését tölti korrupció miatt Malajziában. A 60 éves Orbán Viktor nem ilyen nyugdíjas évekről álmodik …

Magyarország az Európai Unió legkorruptabb országa

Végre valahára leráztuk a nyakunkról Bulgáriát és Romániát, most már egyedül állunk a legkorruptabb ország közel sem megtisztelő címéért folytatott verseny élén. Ezt az végeredményt hirdette ki Transparency International legfrissebb jelentése.

A magyar kormány elmúlt 12 éves regnálásának koronája ez a cím. Természetesen hűen önmagukhoz azon nyomban visszavágtak.

A magyar kormány reakciója: a Transparency International a Soros hálózat része, amely jobban tenné, ha az Európai Parlament korrupciós ügyeit vizsgálná.

Az Orbán kormány bírálata valószínűleg nem teljesen megalapozatlan, de mégiscsak kínos, hogy Románia után immár Bulgária is megelőzte Magyarországot a korrupciós listán. Ráadásul mindez Európa szegényházában történik vagyis egyértelmű a korreláció a lakosság többségének szegénysége és az elit korrupciója között. Kínos politikai problémája lehet ebből Orbán Viktornak, aki a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nagy építőmestere.

Megélhetési válság és korrupció

Hét szűk esztendőt jósolt Orbán Viktor. Matolcsy György, a Nemzeti Bank elnöke nemrég közölte, hogy Magyarország a világ négy-öt legsérülékenyebb állama között van. Vagyis felrémlik a fizetésképtelenség árnya. A görögök még mindig nem érték el “a boldog békeidők“ 2007-es életszínvonalát. Csatlakoztak is az uniós szegényházban Magyarországhoz, Bulgáriához és Romániához. Szép kilátások.

Hol van már az a korszak amikor Matolcsy György még azt jósolta: hamarosan felzárkózunk Ausztriához. Ehelyett a magyar demokrácia 33-ik évében az életszínvonal megindult lefelé a lejtőn. Ilyenkor a közvélemény sokkal kevésbé elnéző a korrupció iránt mint a korábbi időszakban amikor az életszínvonal – ha lassan is, de – emelkedett. Igaz, nem egyformán. Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagy épp Matolcsy Ádám vagyonosodása még a szigorúan ellenőrzött magyar médiában is feltűnt.

Mi ezzel Orbán gondja?

Hosszabb távon ellene fordulhat a közvélemény, amely már ma is csak azért tart ki mellette, mert az ellenzékhez képest ők látszanak a kisebbik rossznak. Rövid távon viszont behatárolja a politikai cselekvést. Hogyan? Orbán Viktor le akarja váltani Matolcsy Györgyöt, akinek az expozéjából világosan kiderült: itt a válság, és a hatalomnak halvány fogalma sincs, hogy mihez kezdjen vele. Matolcsy leváltásának legkézenfekvőbb módja az lenne, ha a Nemzeti Bank elnöke elé letennék Matolcsy Ádám vagyonosodásának dokumentumait. Csakhogy Matolcsy Ádám szoros üzleti kapcsolatban áll Tiborcz Istvánnal. Ezért a zsarolás nem látszik igazán hatékonynak. A másik gondja az Orbánnak, hogy Rogán Antalt kívánja Matolcsy székébe ültetni. Rogán a pályafutását a Nemzeti Bankban kezdte el, de hamar rájött:

”ha politikus leszek, akkor tíz év múlva már miniszteri székben ülhetek míg ha a Nemzeti Bankban maradok, akkor 40 éves koromban legfeljebb főosztályvezető- helyettességig vihetném.”

Rogán ma Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasa, de egyben a rendszer egyik legkorruptabb politikusának hírében áll. Ráadásul sok a befolyásos ellensége, akik adott esetben közzé tehetnek néhány kínos részletet Rogán Antal vagyonosodásáról. A Schadl-Völner ügy még egyáltalán nem zárult le. A keresztapa állítólag nem volt más mint Rogán Tóni. Pintér Sándor rendőrei adott esetben nem fukarkodnának a részletekkel. A rendszerszerű korrupció lassacskán kezelhetetlenné válhat. Görögországban a nagy pénzügyi válság hozta el a nemzeti együttműködés rendszerének az összeomlását. Akkor fel is merült a korrupció haszonélvezőinek bíróság elé állítása. Azután a számonkérés elmaradt, mert kiderült, hogy az egész elit sáros…

Orbán és a rezsi

A miniszterelnök veje, a MOL és a kormányközeli Jellinek Dániel megveszi az Alteo energia céget, amely a hagyományos energia hordozókkal éppúgy foglalkozik mint a megújuló energia forrásokkal.

A három vevő 108 milliárd forintot szán a vásárlásra, az Alteo főnöke ifjabb Chikán Attila. Már a benzinár sapka megszüntetése is mutatta, hogy az Orbán-Hernádi duó uralja az energiapiacot Magyarországon, és ez a tendencia most tovább erősödhet. Csakhogy ez egyáltalán nem biztos, hogy megoldja Orbán rezsiproblémáját.

A miniszterelnök többször is elmondta, hogy a rezsivédelem lehet, hogy gazdaságilag nem ésszerű, de politikailag nagyon is célszerű.

Magyarán szólva Orbán politikai hatalmának és népszerűségének egyik legfontosabb alapja. Hogy tudja ezt finanszírozni a magyar kormány?

Az uniós energiaszámla 1000 milliárd dollár

Évekig kell ezt a hatalmas összeget fizetnie az uniós tagállamoknak – írja a Bloomberg. Az energia válság csak 2026-ban oldódhat meg. Sok uniós tagállam kormánya nem lesz képes a rezsivédelmet évekig finanszírozni – hangsúlyozza a New York-i portál, amely nem ír Magyarországról, de nyilvánvaló, hogy a rekord inflációval és gyenge forinttal rendelkező ország a Bloomberg szerint abba a csoportba tartozik, amely nem lesz képes a rezsi védelmet finanszírozni.

Csakhogy a közintézményekben már így is hideg van Magyarországon, a családok pedig mind nehezebben gazdálkodják ki a rezsit. Mi lesz, ha Orbán emeli az árat? Egy sor vállalkozás bedőlhet, sok család válhat fizetésképtelenné. Mi marad ilyen körülmények között Orbán népszerűségéből?

Monopol helyzet

A nemzeti együttműködés rendszerének egyik sajátossága a monopóliumok kialakulása, amely viszont árfelhajtó hatással jár. Ha nincs verseny a piacon, akkor a kormány könnyebben befolyásolhatja az árakat. Csak épp ily módon nem lehet megfogni az inflációt ahogy ez a benzinársapka esetében is kiderült.

Az élelmiszerpiacon a magyar vaj egyes boltokban 1800 forintba kerül, az ír import csak 1300-ba.

Vajon miért? Matolcsy György nevezetes parlamenti beszédében célzott arra, hogy az agrár oligarchák vígan drágítanak a piacon, mert megtehetik. Csak épp a lakosság nem képes megfizetni a felemelt árakat. Orbán egy év múlva egyszámjegyű inflációt szeretne miközben a gazdaságfejlesztési miniszter 27%-os inflációs csúcsot tart valószínűnek jövő tavasszal.

Miért nem kap emiatt a szívéhez Orbán Viktor?

Mert nincs politikai alternatíva, az ellenzék az agyhalál közelében kizárólag önmagával van elfoglalva az ország problémái helyett.

Orbán veje a Gellért szálló új ura

Tiborcz István cége, a BDPST Group vette meg a főváros egyik leghíresebb szállodáját, amely szimbolikus hely is hiszen Horthy Miklós innen startolt a kormányzói székbe.

Kilenc szállodája van már a miniszterelnök vejének. Kétségkívül a Gellért a leghíresebb, de a turai Schlossberger kastély is fontos emléke a múltnak és jelentős szereplője a mai turizmusnak. Eladásának körülményei igen figyelemreméltóak: 200 millió forintért szerezte meg a miniszterelnök vállalkozó szellemű veje miközben az önkormányzat 2,3 milliárd forintra becsülte a kastély értékét. De hát a miniszterelnök jóindulatának megszerzéséért semmi se drága. A HVG kiderítette, hogy a kastély felújítására 1,9 milliárd forintos hitelt kapott Tiborcz István cége, amely időközben lenyelte a kölcsönt nyújtó Gránit Bankot.Vajon mennyiért fűtik a kastélyt?

Két osztrák szálloda Mészárostól került Tiborczhoz

Mondhatnánk azt is, hogy a családban maradt hiszen Mészáros Lőrinc birodalma Orbán Viktor személyes felügyelete alatt áll. Ez a miniszterelnök uralmának pénzügyi alapja – leszámítva a külföldi számlákon elhelyezett összegeket. Amikor Orbán Ráhel Svájcban tanult, akkor szerető édesapja gyakran látogatta őt. A lánya iránti szereteten túl az is motiválta Orbán Viktort, hogy Svájcban van bejegyezve az egykor magyar-orosz tulajdonban álló gázkereskedő cég, a MET. Ennek elnöke, Lantos Csaba többször volt kénytelen cáfolni, hogy Orbán részvényese lenne a cégnek, amely hatalmas pénzeket szakított az energiaválság idején. Lantos Csabát időközben energia miniszterré nevezte ki Orbán Viktor, aki a hibrid gazdálkodás híve: a magán és az állami tulajdon gyakran keveredik, de a haszon az mindig nála marad.

A Tiborcz házaspár Spanyolországban is otthon van

Tavaly az Orbán család tartott attól, hogy vizsgálat indulhat ellenük a villámgyors vagyonosodás miatt, ha a választásokon nem győznek.

Ezért Orbán Ráhel és Tiborcz István Marbellaban kezdett új életet Orbán Viktor unokáival  a spanyol tengerparton, ahol nyugdíjas gengszterek pihenik ki egy dolgos gyilkos élet fáradalmait. Tiborcz István és neje a választási győzelem után hazaköltözött. Ha már a spanyol tengerparton jártak, akkor bevásároltak: megvettek egy négy csillagos szállodát. Állítólag ez volt a kiköltözés oka: ”Hello Spanyolország! Az elmúlt 15 évben volt szerencsém rengeteg tapasztalatot gyűjteni külföldön, most a gyerekeimen a sor. Új kultúrát, új nyelvet ismerhetnek meg, és már most imádják az új iskolát” – lelkendezett Orbán Ráhel, akinek édesapja gyakran mondogatja a külhoni és a hazai magyaroknak, hogy “az a magyar, akinek az unokája is magyar!”

A spanyol szállodát Tiborcz István cége 9,3 millió euróért vette meg egy időközben börtönbe került helyi “vállalkozótól”. Valószínűleg Tiborcz István is börtönbe kerülhetne, ha egy vizsgálat kiderítené: honnan volt ennyi pénze szállodák vásárlására? Miért adtak neki oly készségesen milliárdos hiteleket a bankok? Talán azért, mert a miniszterelnök veje elintézett valamit Orbán Viktornál?

Nem véletlen, hogy a magyar kormány egyáltalán nem sürgeti, hogy az európai ügyészség kapjon nyomozási jogot Magyarországon is.

A családbarát kormányzat lelepleződése politikai Waterloo lehetne Orbán Viktor számára. Csakhogy a miniszterelnök joggal mutathat rá: nincs vele szemben életképes politikai alternatíva. Addig pedig nyugodtan szerezhet újabb szállodákat az ambiciózus vő, aki most a Gellért szállót újítja fel, ahol egykor Horthy Miklós készülődött a kormányzói szerepre.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK