Eltüntette a rendőrség a tüntetőket a Kossuth térről

0
1588
Fotó: atv.hu

Egyenként vitték el a rendőrök a tüntetőket a Kossuth térről, így reggel 8 órára – ettől az időponttól érkeznek a politikusok a parlamentbe – már senki nem demonstrál a téren. Az előzetes bejelentéssel ellentétben, nem lesznek kordonok, így azokat a Jobbik képviselői nem is tudják elbontani. A térről kiszorított tüntetők letáboroztak az Alkotmány utcában.

Hétfőn este óta zajlott a tüntetés a Kossuth téren, ám a demonstrációt hivatalosan csak kedd reggel 6 óráig engedélyezték. Az atv.hu felvételén látszott, hogy a rendőrség egyenként viszi el a tüntetőket a térről.

Nyolc órától már a parlament alakuló ülésére érkező politikusok érkeznek, ezért a nagy rendőri készültség.

A felvételen időnként gúnyos taps és bekiabálások hallatszanak, az embereknek nyilvánvalóan nem tetszik az intézkedés.

Reggelre már több volt a Kossuth téren a rendőr, mint a tüntető. Kordonnak nyoma nincs, sajtóértesülések szerint így akarják kicselezni a kordonbontásra Jobbikot, valamint a hozzájuk csatlakozókat. Kordon helyett rendőrsorfal néz majd szembe a demonstrálókkal.

A Magyar Távirati Iroda utoljára hétfőn este adott ki egy rövid hírt arról, hogy élőlánccal vették körül a parlamentet a demonstrálók. A ma reggeli eseményekről, köztük arról, hogy a rendőrök egyenként viszik ki a tüntetőket a térről, eddig nem számolt be az MTI.

A legfrissebb hírek szerint a Kossuth térről kitiltott tüntetők az Alkotmány utcába vonultak és ott letáboroztak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .