Kezdőlap Címkék Rendőr

Címke: rendőr

Rendőrök helyett szakembereket!

A Demokratikus Koalíció szerint az erőszaknak nincsen helye az iskolákban. Pedagógiai problémákat azonban pedagógiai és nem rendőri eszközökkel kell kezelni – áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

Elhibázott és abszurd a kormánynak az a javaslata, amelyik nyugdíjas rendőröket tenne a tantestület tagjává, és még arra is felhatalmazná őket, hogy kényszerítő eszközöket alkalmazzanak a diákok ellen. Az, hogy a diákokat potenciális bűnözőként kezelik, nem megoldja, hanem súlyosbítja a problémát.

Az oktatási jogok biztosa 10 éve javasolja, hogy jöjjön létre nemzeti stratégia az iskolai erőszak visszaszorítására, a kormány ezzel ma is adós.  Az iskoláknak nem rendőrökre van szüksége, hanem iskolapszichológusokra, mentálhigiénés szakemberekre, szociális munkásokra és pedagógiai asszisztensekre, hogy meg tudják előzni az erőszakot. Több forrást, szakmai támogatást és több szabadságot kell kapniuk, és sokkal kevesebb bürokratikus terhet, hogy valóban hatékonyan tudjanak foglalkozni a problémás gyerekkel is.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy látszatintézkedések helyett a kormány a szakszervezetek, szakmai szervezetek, a tanárok, a diákok és a szülők képviselői bevonásával minél gyorsabban dolgozza ki az iskolai erőszak elleni nemzeti stratégiát és biztosítsa a szükséges forrásokat és szakmai támogatást ennek végrehajtásához.

Hét rendőrt leszereltek

Párizs rendőrfőnöke ezt a nemzetgyűlés vizsgálóbizottsága előtt mondta el. Október harmadikán egy muzulmán hitre áttért francia rendőr a főváros rendőrkapitányságán négy társával végzett mielőtt egy rendőr gyakornok lelőtte.

Súlyosbítja az esetet, hogy az iszlamista rendőr a hírszerzés informatikai osztályán dolgozott vagyis hozzáférhetett sok titkos információhoz is. Eddig nem bizonyosodott be, hogy kapcsolatban állt volna terrorista szervezettel.

Az eset nagy felháborodást váltott ki Franciaországban, ahol korábban több iszlamista merényletet is elkövettek miközben a rendőrség nem állt a helyzet magaslatán. A francia közvélemény különösen azt rótta fel a rendőrségnek, hogy nem rendelkezett elég információval a terrorakciók megelőzéséhez. Az iszlamista merényletek óta a rendőrség és a titkosszolgálat rendszeresen toboroz arab nyelvű muzulmán munkatársakat, akik az iszlamista terror szervezetekkel szemben hatékonyan tudnak fellépni.

A társait meggyilkoló rendőr nem ebbe a kategóriába tartozott. Nem született muzulmánnak, de évtizedek óta áttért az iszlámra. Olyan közösségeket látogatott, ahol szalafista prédikátorok a dzsihád eszméjét hirdették. Erről azonban feletteseinek és a belső elhárításnak nem volt tudomása. Most Párizs rendőrfőnöke azt ígérte a nemzetgyűlési képviselőknek, hogy alaposabban ellenőrzik majd a rendőröket, hogy elkerülhessék az olyan katasztrófát mint amilyen október harmadikán történt.

Részeg rendőrtisztek erőszakolták meg kolléganőjüket

0

A 23 éves csinos rendőrnő, aki egy magasrangú rendőrtiszt lánya, feljelentést tett. Moszkvából érkezett a vizsgálóbizottság, mely őrizetbe vette a helyi rendőrség három vezetőjét Ufaban, Baskortosztan fővárosában. A csoportos nemi erőszak, amely egész éjszaka folyt, a helyi rendőr főkapitányság épületében történt.

Két osztályvezető munkaidő után inni kezdett a főkapitányságon, de régi jó orosz szokás szerint legalább három ember kell egy ilyen fontos eseményhez. Meghívtak egy harmadik osztályvezetőt is, majd derekasan berúgtak.

– Nincs egy csinos nő itt valahol?- kérdezte egyikük. Mire a másik tiszt berendelte a 23 éves túlórázó rendőr lányt. Akiről letépték a ruhát, majd mind a hárman megerőszakolták. A lánynak csak hajnalban sikerült megszöknie. Munkahelyéről egyenesen a kórházba sietett, ahol megállapították a brutális nemi erőszakot. A három magasrangú tiszt nem tagadta a dolgot, de

azt állították a fiatal kolléganő maga vállalta, hogy a karrierje érdekében a „kedvükre tesz”.

A 23 éves rendőr lány ezt cáfolja. Állítása szerint közölte a férfiakkal, hogy apja a helyi Orosz Gárda parancsnoka, ám a részeg rendőrtiszteket ez sem érdekelte.

A történetről a Komszomolszkaja Pravda számolt be rámutatva, hogy a csoportos nemi erőszak a rendőr kapitányság épületében nem vet épp jó fényt a rendőrségre Oroszországban, ahol a hatalom emberei gyakran úgy érzik, hogy azt csinálhatnak amit akarnak. Különösen ha már felöntöttek a garatra…

Lefegyverezték a drogkartelleknek dolgozó rendőrséget

0

Életveszélyessé vált Acapulco, a korábban népszerű üdülőhely Mexikóban, mert a kábítószerkartellek emberei a nyílt utcán gyilkolták egymást. A rendőrség nem tett ez ellen semmit, ugyanis lefizették a vezetőiket.

Guerrero állam belügyminisztere közölte: korlátlan ideig az állami és a szövetségi rendőrök veszik át a helyi rendőrség funkcióit.

A helyi rendőröket tengerészgyalogosok fegyverezték le,

a vezetőket őrizetbe is vették.

A 800 ezres Acapulco tartja a gyilkossági rekordot Mexikóban: 100 ezer lakosra 103 emberölés jut. Mexikó pedig amúgy az egész világon az első a gyilkosságok számát tekintve: tavaly több mint 30 ezer embert öltek meg az országban.

A gyilkosságok nagy része a drogkartellekhez kötődik,

amelyek sok rendőrt is alkalmaznak.

Acapulcóban viszont most két rendőri vezető elleni is vádat emelnek.

A nap kérdése: Ön tart attól, hogy rengeteg rendőr leszerel?

0

Folyamatosan hallani a híreket, hogy rengeteg rendőr tervezi a leszerelését a túlórák körüli vita miatt – az ügy részleteiről ide kattintva olvashat bővebben.

Ön mit gondol, mi történik majd? Valóban sok rendőr leszerel? Szavazzon!

This poll is no longer accepting votes

Tart attól, hogy sok rendőr leszerel majd?
×

Szirénázó biciklivel bírságolt a nyíracsádi álrendőr

0

Mai hír az MTI-ből: „Kerékpárra szerelt szirénával és rendőrség feliratú pólóban próbált megbüntetni egy biciklist egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon. A tájékoztatás szerint egy nyíracsádi lakos szerda délben telefonon hívta a helyi körzeti megbízottat, hogy egy férfi rendőrnek adta ki magát, és meg akarta őt büntetni.

A rendőrök azonosították a csalót, majd elfogták a 48 éves férfit, aki szabálysértésre hivatkozva akarta megbírságolni a másik kerékpárost. A sértett azt mondta az álrendőrnek, hogy nincs nála pénz, mire a gyanúsított közölte vele, hogy akkor figyelmezteti, de legközelebb fel fogja jelenteni.

Az álrendőr ellen, aki beismerte, hogy így akart pénzhez jutni, csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett.”

Az csak véletlen egybeesés, hogy ma tették közzé a leggazdagabb magyarok listáját. Valószínűleg nem a nyíracsádi módszer a meggazdagodás legjárhatóbb útja. és feltehetően Orbán Viktor sem erre gondolt, amikor a munkaalapú társadalomról beszélt.

Magyarország, mi így szeretünk!

Eltüntette a rendőrség a tüntetőket a Kossuth térről

0

Egyenként vitték el a rendőrök a tüntetőket a Kossuth térről, így reggel 8 órára – ettől az időponttól érkeznek a politikusok a parlamentbe – már senki nem demonstrál a téren. Az előzetes bejelentéssel ellentétben, nem lesznek kordonok, így azokat a Jobbik képviselői nem is tudják elbontani. A térről kiszorított tüntetők letáboroztak az Alkotmány utcában.

Hétfőn este óta zajlott a tüntetés a Kossuth téren, ám a demonstrációt hivatalosan csak kedd reggel 6 óráig engedélyezték. Az atv.hu felvételén látszott, hogy a rendőrség egyenként viszi el a tüntetőket a térről.

Nyolc órától már a parlament alakuló ülésére érkező politikusok érkeznek, ezért a nagy rendőri készültség.

A felvételen időnként gúnyos taps és bekiabálások hallatszanak, az embereknek nyilvánvalóan nem tetszik az intézkedés.

Reggelre már több volt a Kossuth téren a rendőr, mint a tüntető. Kordonnak nyoma nincs, sajtóértesülések szerint így akarják kicselezni a kordonbontásra Jobbikot, valamint a hozzájuk csatlakozókat. Kordon helyett rendőrsorfal néz majd szembe a demonstrálókkal.

A Magyar Távirati Iroda utoljára hétfőn este adott ki egy rövid hírt arról, hogy élőlánccal vették körül a parlamentet a demonstrálók. A ma reggeli eseményekről, köztük arról, hogy a rendőrök egyenként viszik ki a tüntetőket a térről, eddig nem számolt be az MTI.

A legfrissebb hírek szerint a Kossuth térről kitiltott tüntetők az Alkotmány utcába vonultak és ott letáboroztak.

Most megnézheti, mit láttak a rendőrök a Las Vegas-i tömeggyilkos szobájában

0

Nyilvánosságra hozta a Las Vegas-i rendőrség két rendőr testkamerájának a felvételeit, amelyek akkor készültek, amikor októberben, Las Vegasban Stephen Paddock egy szállodából lövöldözve 58 embert megölt, százakat megsebesített. Ez volt az Egyesült Államok történetének legtöbb halálos áldozatot követelő lövöldözése.

Az AP és több más médium indított pert a rendőrség ellen, hogy adják ki a kamerák felvételeit, a rögzített segélyhívásokat, a bizonyítékokról és a meghallgatásokról készült jelentéseket. A rendőrség azt ígérte, hogy

a következő hetekben további felvételeket is közzé fognak tenni,

de a média kéréseinek eleget tenni monumentális feladat.

Joe Lombardo megyei seriff elnézést kért, mert szerinte a felvételek további szenvedést okozhatnak „az így is megrendült közösségnek”.

Több száz órányi felvétel készült, de

egyik sem ad választ arra, hogy Paddock miért lőtt

– mondta Lombardo.

A most közzétett videókat két olyan rendőr testkamerája rögzítette, akik behatoltak abba a 32. emeleti lakosztályba, ahonnan Paddock tüzet nyitott a tömegre, majd megölte magát. Az elsőként belépő rendőr testkamerájának felvételét a rendőrség nem tudta kiadni, mert ő nem kapcsolta be a kamerát. Ezzel egyébként lehet, hogy megsértette a rendőrség előírásait.

A tömeggyilkos Stephen Paddockról írt korábbi cikkünket itt olvashatja el.

Magyarország nem olyan, amilyennek mostanában látszik

A választást követő délelőtt felhívott egy külföldön élő ismerősöm. Rögtön a lényegre tért, és azt kérdezte: mi történik Magyarországon?

– Semmi különös – válaszoltam. – Választottunk.

– Jól vagytok? – kérdezte aggódva.

– Jobban nem is lehetnénk.

– Jó ez nektek?

– Igen. Nekünk ez jó. Pontosabban: ez is jó.

– Viccelsz?

– Tudsz jobbat?

Aztán elmondtam neki, hogy milyen Magyarország. Hogy a mi országunk szép és jó hely, normális emberek lakják. Ebben az országban nincs kirekesztés, mert mi magyarok szolidárisak vagyunk másokkal. Elsősorban azokkal, akik szegényebbek nálunk, elesettebbek, üldözöttebbek.

Magyarországon jogrend van, ami azt jelenti, hogy nem a bűntelen, hanem a bűnös bűnhődik. Verseny van és nem háború. Nem ellenségek, hanem ellenfelek vannak.

A mi hazánk nem egy befelé forduló, önmaga démonaival harcoló, múltjával és jelenével megbékélni nem tudó ország. Magyarország nem vív hülye, sehova sem vezető, a nemzetnek ártó, ezért hazaáruló szabadságharcot. Ebben az országban olyan ember nem kerülhet vezető pozícióba, aki nem a haza javát szolgálja, hanem a javait akarja.

Mi magyarok nem követeljük a tiszteletet, hanem kiérdemeljük.

Magyarország nem a besúgók, a nyilas házmesterek országa, nem a feljelentő, önkéntes menekültvadászok játszóhelye. Itt a gyűlölet nem pálya, az emberek nem vevők az orbitális hazugságokra.

A mi hazánk olyan hely, ahol nem a csókosok és az ügyeskedők boldogulnak. Az egypártrendszerből ismert három T – tilt, tűr, támogat – nálunk azt jelenti, hogy tehetséggel, tudással és teljesítménnyel lehet előbbre jutni.

Magyarország boldog ország.

Amikor láttam, hogy sikerült megnyugtatnom, azzal köszöntem el tőle, hogy nagyon szeretnék Magyarországon élni.

Hatalmas rendőri készültség a fővárosban

Budapesten járva óriási rendőrségi készültség nyomait láttuk. Már délután jöttek hírek arról, hogy a TEK autói a főváros felé tartanak, ám, hogy mi a pontos úticél, arról megoszlottak a vélemények.

Vannak olyan hírek, hogy az MTVA épületét készülnek megvédeni, míg a legújabb információk  szerint az Országgyűlés környékére összpontosítják az erőket. Ami biztos: rengeteg rendőr áll készenlétben a parlamentet övező utcákban, autókban, kisbuszokban várakoznak.

Mindezt ráadásul úgy, hogy a választási eredményeket még az urnazáráskor sem lehet megjósolni. Mint ahogy az sem világos, hogy kinek állna érdekében bármelyik közintézményt megtámadni Budapesten.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK