Kérdések a rendőrség sajtóosztályához

0
1782

Gyárfás Tamás őrizetbe vétele kapcsán sokakban felmerült, vajon miként lehet, hogy az Origo, a PestiSrácok, valamint a Borsonline – ezek mind kormányhoz lojális szerkesztőségek – előre értesültek az eseményről, és még fényképeket is készíthettek róla.

Kérdésünkkel megkerestük az ORFK sajtóosztályát. A következő levelet írtuk:

Tisztelt Sajtóosztály!

Mint ahogy a legtöbben, úgy a mi szerkesztőségünk is a sajtóból értesült arról, hogy tegnap (kedden) előállították, majd később őrizetbe vették Gyárfás Tamást.

Érdeklődni szeretnénk, miként értesült az előállításról az Origo, és hogyan fordulhatott elő, hogy ők fényképet is készíthettek az előállításról.

Tájékoztatásukat ezúton is köszönjük.

Rövid, úgy is mondhatnánk, lényegre törő választ kaptunk:

Megkeresésével szíveskedjék az Origo szerkesztőségéhez fordulni.

Újabb kérdés az ORFK-hoz

Nem fogunk az Origo szerkesztőségéhez fordulni, mert valódi válaszra tőlünk sem számítunk. Ezzel szemben tisztelettel megkérdezzük az ORFK sajtóosztályát: indítanak-e vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy ki a felelős azért, hogy az Origo, a PestiSrácok és a Borsonline számára kiszivárgott, hogy mikor és hol állítják elő Gyárfás Tamást.

Az ügyben egyébként Bánáti János, Gyárfás Tamás ügyvédje a következő közleményt adta ki.

KÖZLEMÉNY

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya 2018. április 17-én gyanúsítottként hallgatta ki Gyárfás Tamást, mert álláspontjuk szerint: „Megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1998. február 11-ét megelőzően megbízta P.T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P.T. elvállalta és J.R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette.” Gyárfás Tamás a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt.

Több órás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő megbékélést, és leírta P.T.-vel való kapcsolatát is.

A hatóság eljárása, így előállítása okán megdöbbenésének adott hangot, hiszen a korábban, a sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt rendelkezésükre, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta.

A vallomás során a hatóság kérdéseire is mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott.

A Nyomozó Hatóság a kihallgatást követően határozatot hirdetett ki a 72 óráig tartható őrizetbe vételről, mely ellen szintén panaszt jelentettünk be.

Az őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálását követően részletes tájékoztatást fogunk adni.

Dr. Bánáti János

meghatalmazott védő

Házkutatás Gyárfásnál

Információink szerint Gyárfás Tamás házánál még a tegnap délután a rendőrség házkutatást tartott, de hogy vittek-e el onnan valamit, arról nincs hír.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .