Kezdőlap Címkék Bánáti

Címke: bánáti

Kérdések a rendőrség sajtóosztályához

Gyárfás Tamás őrizetbe vétele kapcsán sokakban felmerült, vajon miként lehet, hogy az Origo, a PestiSrácok, valamint a Borsonline – ezek mind kormányhoz lojális szerkesztőségek – előre értesültek az eseményről, és még fényképeket is készíthettek róla.

Kérdésünkkel megkerestük az ORFK sajtóosztályát. A következő levelet írtuk:

Tisztelt Sajtóosztály!

Mint ahogy a legtöbben, úgy a mi szerkesztőségünk is a sajtóból értesült arról, hogy tegnap (kedden) előállították, majd később őrizetbe vették Gyárfás Tamást.

Érdeklődni szeretnénk, miként értesült az előállításról az Origo, és hogyan fordulhatott elő, hogy ők fényképet is készíthettek az előállításról.

Tájékoztatásukat ezúton is köszönjük.

Rövid, úgy is mondhatnánk, lényegre törő választ kaptunk:

Megkeresésével szíveskedjék az Origo szerkesztőségéhez fordulni.

Újabb kérdés az ORFK-hoz

Nem fogunk az Origo szerkesztőségéhez fordulni, mert valódi válaszra tőlünk sem számítunk. Ezzel szemben tisztelettel megkérdezzük az ORFK sajtóosztályát: indítanak-e vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy ki a felelős azért, hogy az Origo, a PestiSrácok és a Borsonline számára kiszivárgott, hogy mikor és hol állítják elő Gyárfás Tamást.

Az ügyben egyébként Bánáti János, Gyárfás Tamás ügyvédje a következő közleményt adta ki.

KÖZLEMÉNY

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya 2018. április 17-én gyanúsítottként hallgatta ki Gyárfás Tamást, mert álláspontjuk szerint: „Megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1998. február 11-ét megelőzően megbízta P.T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P.T. elvállalta és J.R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette.” Gyárfás Tamás a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt.

Több órás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő megbékélést, és leírta P.T.-vel való kapcsolatát is.

A hatóság eljárása, így előállítása okán megdöbbenésének adott hangot, hiszen a korábban, a sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt rendelkezésükre, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta.

A vallomás során a hatóság kérdéseire is mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott.

A Nyomozó Hatóság a kihallgatást követően határozatot hirdetett ki a 72 óráig tartható őrizetbe vételről, mely ellen szintén panaszt jelentettünk be.

Az őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálását követően részletes tájékoztatást fogunk adni.

Dr. Bánáti János

meghatalmazott védő

Házkutatás Gyárfásnál

Információink szerint Gyárfás Tamás házánál még a tegnap délután a rendőrség házkutatást tartott, de hogy vittek-e el onnan valamit, arról nincs hír.

Bírósági ügy lesz a fővárosi döntésből?

0

„Tarlós és a fideszes bandája szemen köpte ma a budapestieket” – nyilatkozta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője a Független Hírügynökségnek.

A politikus szerint a főpolgármester húzása, vagyis az, hogy megakadályozta a kormánypárti képviselőkkel együtt a népszavazást, aljas és gyáva volt, s mindezt csak azért tette, hogy megfossza a főváros lakóit attól, hogy saját maguk döntsenek a Római-part sorsáról.

Horváth Csaba hozzátette: a végső döntést nem fogja tudni megakadályozni Tarlós István, mert bár most fél évvel elodázta azt, hogy a dolgok végre a megfelelő irányba menjenek, akkor azonban nem kerülheti el a sorsát: az országgyűlési választásokon el fogják zavarni a Fidesz-hatalmat és az a mobilgát ügyét is rendezni fogja.

A képviselő arra a kérdésre, hogy élne-e jogorvoslati lehetőséggel a nyilvánvaló manipulatív új határozat ellen, amely a dolgot magát akarta orvosolni, azt válaszolta, hogy megvizsgálják ennek lehetőséget is.

Bánáti János: ez tipikus esete a joggal való visszaélésnek

Megkérdeztük az esetről Dr.Bánáti János ügyvédet, az Országos Ügyvédi Kamara elnökét is, aki – bár hangsúlyozta, hogy a közjog nem az ő speciális területe – kapásból azt a választ adta: amit tett a fővárosi közgyűlés az tipikus esete a joggal való visszaélésnek. Az ügyvéd hozzátette, ő megvizsgálná annak a lehetőségét is, nem történt-e itt hivatali visszaélés, hiszen a határozat nyilvánvaló hátrányt okoz azoknak, akik népszavazáson szerettek volna dönteni a mobilgát létesítéséről.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK