Fegyelmi eljárás indult Toroczkai ellen

0
788
Toroczkai László sajtótájékoztatót tart a Jobbik XI. kerületi irodája elõtt 2018. május 22-én. Ásotthalom jobbikos polgármestere bejelentette, hogy Mi magunk néven a párton belüli platform létrehozását indítványozzák. Mögötte Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Szél Csaba, Nagytõke polgármestere és Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere (b-j). MTI Fotó: Illyés Tibor

Csütörtökön ülésezett a Jobbik országos elnöksége, és úgy döntöttek, hogy alapszabály-ellenes Toroczkai platformalapítós ötlete. Az elnökség szerint Ásotthalom polgármestere szét akarja szakítani a pártot. 

Közleményben tudatta a Jobbik, hogy az elnökség egyhangú állásfoglalása szerint az alapszabály nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabály-ellenesnek és illegitimnek tekintenek.

Az országos elnökség emellett felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László ellen. A polgármester az után vetette fel egy, a párton belüli platform alapítását, miután május 12-én nem őt, hanem Sneider Tamást választották a Jobbik elnökének. Toroczkai más jobbikos polgármesterekkel akarta megalapítani a platformot Mi magunk néven. A kezdeményezést azzal magyarázta, hogy szeretnék visszaadni a párt lelkét, ezzel a nemzeti radikális vonalra utalva.

A Jobbik elnöksége azonban nem vette jó néven ezt. A most kiadott közlemény keményen fogalmaz Toroczkai lépésével kapcsolatban: “a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során

jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott,

és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabály-ellenesen platform alapítását kezdeményezte.”

Mirkóczki Ádám szóvivő a Független Hírügynökségnek szerdán még azt mondta, hogy elképzelhető Toroczkai kizárása is a csütörtöki ülésen, minden a párt elnökségén múlik.

Toroczkai csütörtökön az m1-ben is beszélt a platformalapításról, ahol azt mondta, hogy az lenne a legkevesebb, hogy párbeszéd induljon az új pártvezetés és azok között, akik az általa is képviselt, néppártosodást bíráló irányvonalat támogatják.

Ásotthalom polgármestere az elnökségi ülés napján még egy tanúbizonyságát adta annak, hogy a mennyire a keményvonalas politika híve: a Facebookon a sólyi gyerekgyilkosság kapcsán a halálbüntetés visszaállítását követelte egy posztban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .