A Jobbik minden frakciótagot nyilatkoztatott, támogatják-e Toroczkait

0
502
Toroczkai László MTI Fotó: Illyés Tibor

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere nem lép ki a Jobbikból, de Mi magunk néven saját platformot alapít a párton belül. Ez volt a keddi hír, amelyre a Jobbik gyorsan reagált. Közleményt adtak ki, amelyben azt írták, hogy az alapszabály nem teszi lehetővé, hogy a párton belül frakció jöjjön létre. A kialakult helyzetről Mirkóczki Ádám szóvivő nyilatkozott a Független Hírügynökségnek.

Mirkóczki Ádám az ATV Egyenes beszéd című műsorában is megismételte a párt véleményét. Szerinte Toroczkai már rég csinálhatott volna egy radikális pártot, mert:

„a Jobbik nem egy gittegylet,

nincs olyan, hogy valaki veszít egy kongresszuson és nem veszi tudomásul a párt legfőbb döntéshozó szervét”.

Mint mondta, az sem életszerű, hogy a „házon belül létrehoznak egy közösséget és programot is hirdetnek, hiszen a Jobbiknak van hivatalos, elfogadott programja, ezt akarják megvalósítani a következő években. Amit Toroczkai László és néhányan csinálnak, az a zsarolás kategóriája”.

Mirkóczki Ádám
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Jobbik közleménye szerint a 26 tagú frakcióból egyedül Dúró Dóra tart Toroczkaival. A Független Hírügynökség megkereste Mirkóczki Ádámot, és megkérdeztük tőle, honnan tudják ezt. A Jobbik szóvivője kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy

a frakció minden tagját megkérdezték erről, mindenkinek nyilatkoznia kellett,

hogy támogatják-e Toroczkai László platformalapítási törekvéseit, vagy sem. Mirkóczki szerint Dúró Dórán kívül senki sem jelezte, hogy Toroczkaival tartana.

Hogy mi lesz Toroczkai bejelentésének a következménye, arra a Jobbik szóvivője azt válaszolta, hogy erről a párt elnöksége csütörtöki ülésén dönt. Arra a kérdésünkre, hogy kizárhatják-e Toroczkait a Jobbikból, azt válaszolta, hogy akár ilyen döntés is születhet, ám erről nem tud többet mondani, mert ez az elnökség kompetenciájába tartozik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .