Eltiltották a látogatókat a budapesti gorillabébitől

0
523
Az itt még egynapos kölyök anyjával, a tizenhét éves N’Yaounda nevû nyugati síkvidéki gorillával a Fõvárosi Állat- és Növénykert fõemlõs házában 2017. december 24-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Hiába kérték a gondozók a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit, hogy ne zavarják a karácsony előtt született kis gorillát, ezért inkább lezárták az emberszabásúak házát.

Facebook-oldalán jelentette be az állatkert, hogy a neveletlen látogatók miatt be kellett zárni a gorillák lakhelyét. “Sajnos az állatokra vigyázó munkatársaink ismételt kérései ellenére tisztelt látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk” – írják.


A kis gorilla december 23-án született, és már karácsony első napjától megnézhették az érdeklődök. Igaz, január 5-én már arról írt az állatkert, hogy korlátozásokat kellett bevezetni a kéthetes bébi nyugalma érdekében. Úgy tűnik, ezek nem bizonyultak elengendőnek, hiszen teljesen lezárták az gorillák lakhelyét.

Nemrég ezt a videót tette közzé az állatkert a gorillacsaládról:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .