Bemutatták az eltérő színű nyíregyházi jaguárikreket

0
975
MTI Fotó: Balázs Attila

Két jaguárkölyök született a Nyíregyházi Állatparkban, az ikrek egyik tagjának sárga, a másiknak fekete a bundája. Az egy hónapos jaguárok már átestek az első orvosi vizsgálaton, és egyedi azonosítójukat is megkapták – közölte az állatpark. A Fővárosi Állatkertben pedig december 23-án egy gorillabébi született.

A 103 napnyi vemhesség után született nőstény jaguárokról anyjuk szépen gondoskodik – közölte az állatkert az MTI-vel. Mivel ezeknél a nagymacskáknál az utódgondozás csak a nőstény feladata, a hím – mivel veszélyes lehet a kicsikre – egy elkülönített kifutóban él. Az egyre aktívabb kölykök egyelőre anyatejjel táplálkoznak, de hamarosan ők is a ragadozóknak megfelelő táplálékot kapják majd.

A Franciaországból, az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett jaguárpár hároméves nőstény tagja fekete, míg a négyéves hím sárga bundájú; és az anyának ezek az első kölykei. A jaguároknál gyakoribb a sárga, fekete foltos színváltozat, de fekete példányok is előfordulnak. Ezt a mutációt a fekete pigmentanyag, az eumelanin túltengése okozza a narancssárga pigment (feomelanin) ellenében.

MTI Fotó: Kovács Attila

A hétvégén a fővárosi állatkertbe is új jövevény érkezett: szombaton egy gorillakölyök született. Az anyaállat, a 17 éves N’Yaounda és kicsinye is jól van az állatkert tájékoztatása szerint. A kölyök nemét viszont még nem tudták megállapítani, mert az anya féltve őrzi.

A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhíme, az anyának ez már a második kicsinye. Legutóbb 2010-ben született gorilla Budapesten, jelenleg hatan élnek az állatkertben, közülük kettő kölyök. A család legfiatalabb tagját hétfőtől már láthatja is a közönség.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben egyébként december 24-én az állatokat is megajándékozták.

Halálfejes mókusmajmok nézik a karácsonyi ajándékba kapott lisztkukacokat, kedvenc csemegéjüket a Fõvárosi Állat- és Növénykert Dél-Amerika kifutójában 2017. december 24-én.
MTI Fotó: Kovács Attila

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .