Eltemették Demján Sándort

0
791

Március 27-én 75 éves korában hunyt el Magyarország második leggazdagabb embere, Demján Sándor. Ma temették a Fiumei úti Sírkertben.

A Gránit Pólus Csoport alapító elnökét a Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 19-es parcellájában helyezték örök nyugalomra.

Csányi Sándor milliárdos vállalkozó könnyek közt mondta el gyászbeszédét:

„Nem volt hagyományos bankár, nehezen tűrte a konvenciókat és korlátokat, ahogy az inge felső gombját se szerette begombolni. Félelmetes volt a munkatempója, talán már ekkor elkezdte fogyasztani az éveit. Sándor mindig azt mondta, hogy mindenki pótolható. Én ebben nem értek egyet vele. Biztos meghatódna, ha tudná mennyien jöttünk el elbúcsúztatni őt. De miért is ne lenne így? Egy jóbarátot az ember az utolsó útjára nem enged el egyedül.”


MTI Fotó: Illyés Tibor

Tarlós István ezután kibővített életrajzzal és Demján nagyobb projektjeivel ismertette meg a jelenlévőket.

Varga Mihály gazdasági miniszter búcsúztatása után Demján saját versei közül szavalt el egyet egykori osztálytársa, Bálint András.

A temetésen ott volt Orbán Viktor is, aki nem sokkal korábban adta első sajtótájékoztatóját a vasárnapi választási győzelmét követően.

A sírba tételt a lap szerint élőzene kísérte: az a zenekar játszott, amely 87 óta Demján minden születésnapján és vállalati eseményén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .