Dobrev Klára “teljes fegyverzetben” tanúskodik – Friss: Dobrev sajtótájékoztatója

0
651

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága tanúként idézte be péntekre Dobrev Klárát, aki a kihallgatás után elmondta, hogy azt csak azért rendezték meg, hogy a sajtó le tudja fotózni Gyurcsány Ferenc feleségét, amint tanúként be kell fáradnia a rendőrségre ebben a büntetőügyben, és így hírbe keverjék.

Gyurcsány Ferenc feleségét, aki az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. és az Altus Portfólió Kft. vezetője, azzal kapcsolatban kívánják megkérdezni, hogy

cége kölcsönt adott  a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek.  

A hvg.hu, amely időnként a print lap irányvonalától eltérő szellemiségű cikkeket is megjelentet, Szorul a hurok Gyurcsány és Dobrev körül címmel harangozta be a tanúként történő meghallgatást.

Az ügyről Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy felesége „kellemetlen perceket fog okozni az adóhivatalnak”, mégpedig „az igazság miatt”, amit el fog ott mondani. A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke mindehhez hozzátette, hogy felesége

„teljes fegyverzetben fog menni”,

és nem kizárt, hogy ügyvédet visz magával.

Sajtótájékoztató a kihallgatás után

Dobrev Klára  néhány perccel 12 óra után lépett ki a kecskeméti NAV épületéből. Az ügy pikantériája, hogy a kihallgatásról a kormánypárti sajtó hamarabb értesült, mint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége.

Dobrev az épület előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta:a kihallgatás szerinte furcsa és értelmetlen volt, hiszen a nyomozó nem tudott feltenni neki egyetlen olyan kérdést sem, ami ne lett volna már előre leírva a papírjaiba.

Dobrev szerint

a kihallgatást csak azért rendezték meg, hogy a sajtó le tudja fotózni őt,

Orbán Viktor legádázabb ellenségének, Gyurcsány Ferencnek a feleségét, amint tanúként be kell fáradnia a NAV-ba ebben a büntetőügyben, és így hírbe keverjék.

Dobrev cinikusnak tartja, hogy az ügyészség nem indított vizsgálatot, amiért a kormánypárti sajtó előre megírta az ő kihallgatását, mielőtt ő és – szerinte – a kihallgatást végző nyomozó is tudott volna róla.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .