Kezdőlap Címkék Czeglédy

Címke: czeglédy

Bréking (fék)nyúz, 2020. július 01. – Tudósítás a másik valóságból

A 888 megírta, hogy Orbán Viktor és a jelenlegi kormány volt az első, aki nemzetközileg is kiállt Soros György imperialista törekvései ellen.  A Magyar Nemzet interjúja alapján megtudhatjuk, hogy az új főpolgármester nem Tarlóstól kért tanácsot, tehát nem a maga ura. A PestiSrácok pedig Czeglédytől Csabától félti a médiaszabadságot. 

Ukrajna (is) a sorosista nyílt társadalom béklyójában

Soros három fő úton törekedett a politikai hatalom és irányítás megszerzésére. Először is a kormányzat mögött működő szakértői háttérintézményeket hirtelen ellepték a Soros-alapítvány és más, hasonló intézmények által pártfogolt személyek. Ezek mellett a másik fő vonala a korrupcióellenes küzdelem címszava alatt a rendvédelmi szervekben történő befolyásnövelés volt.
Ezek mellett további befektetéseivel és hatalmas vagyonával nyerte meg az állami közbeszerzéseket, illetve a magas pozícióba lévő politikusokat.
Orbán Viktor és a jelenlegi kormány volt az első, aki nemzetközileg is kiállt Soros György imperialista törekvései ellen. Bár a téma még mindig megosztott, egyre több ország kezdi el követni a magyar példát, és utasítja el a nyílt társadalom „eszméjét”. (888: Sorosék ukrajnai hatalomszerzésére emlékeztet a XXI. Század Intézet tanulmánya)

Tarlós, a grál lovag csak övön alul üt

– Az elmúlt közel kilenc hónapban a főpolgármester kért öntől tanácsot?
– A főpolgármester felhívott karácsonykor, udvariasan kellemes ünnepeket kívántunk egymásnak. Azóta nem keressük egymást.
Ő nincs is abban a helyzetben, hogy saját gondolatait, elhatározásait vigye bele a főpolgármesteri munkába. Meggyőződésem, hogy a főpolgármester nem a maga ura, főleg amióta a két MSZP-s polgármestert beszipkázta a DK.
A mögötte álló erők akarata sokkal erősebben érvényesül a sajátjánál. Most már egyszerű matematika, ami a fővárosban történik. A DK nem igazán akar ügyeket végigvinni, a 2022-es kampány miatt fontosabb, hogy ügyeket akadályozzon meg, negatív propagandát fejthessen ki. (Magyar Nemzet: Karácsony Gergely nem a maga ura, mások irányítják)

Bár Czeglédy Csaba perének még nem volt ítélethirdetése a PS már kihirdette azt

Kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy miközben a Demokratikus Koalíció nyíltan aggódik az Index jövőjéért, mennyire szolgálja a sajtószabadságot az, hogy a veszélyhelyzet alatt egy elítélt bűnöző segítségével, nevezetesen Czeglédy Csabával alakít médiacéget? Tudomásunk szerint a médiacég jogi ügyeit a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda képviseli. (PestiSrácok.hu: A kamuzó László Imre menekül a sajtó elől, ezért inkább hosszabb szabadságra megy)

A nap kérdése: Házi őrizetbe kerül-e Czeglédy Csaba?

0

A Szegedi Járásbíróság 50 millió forint óvadék ellenében házi őrizetbe helyezné Czeglédy Csabát; az ügyészség azonban ezt megfellebezte, és újabb három hónappal indítványozta meghosszabbítani a letartóztatását.

 

This poll is no longer accepting votes

Ön szerint házi őrizetbe helyezik Czeglédy Csabát?

Lapszem – 2018. 05. 08.

0

Ma a Mihályok ünneplik a névnapjukat. A Mihály héber eredetű, a Mikaél névből származik, jelentése: olyan, mint az Isten. Olvassa el, hogy mit olvastunk a még megmaradt országos napilapokban!

 

Magyar Idők: Kásler Miklós múltról, jövőről és a stabil fundamentumról

A klasszikus emberi, keresztényi és nemzeti értékek képviseletét, elmélyítését és átadását tekinti a humán tárca legfontosabb feladatának az emberi erőforrások leendő minisztere. Kásler Miklós először a Magyar Időknek adott interjút, amelyben a demográfiai mutatók javítása érdekében szükséges lépések között elsőként a családtámogatások erősítését, az egészségügyi ellátás minőségének javítását, az oktatási rendszer értékalapú átalakítását és a munkaalapú társadalom erősítését is említette.

– Különösen a támadások hangneme lepett meg, mert nem ebben a stílusban szocializálódtam . mondja Kásler az interjúban. – Ugyanakkor magamban jókat mosolyogtam. Nem engem minősít ugyanis, hogy bár már több mint ötszáz, zömmel orvostudományi, onkológiai előadást tartottam a világ minden részén, 18 szakkönyvet, hét könyvet írtam, számos neves tudóssal, íróval, gondolkodóval együtt elkészítettem a Nemzeti nagyvizit televíziós és könyvsorozatot, mindebből néhány, a szövegkörnyezetéből kiragadott mondatot tudnak csak citálni.

Magyar Hírlap: Czeglédyék a Csillagban

A baloldal, az MSZP és a DK ügyvédje, Czeglédy Csaba és hat társa még a szegedi Csillag börtön lakója, tizenkét további gyanúsított szintén kényszerintézkedés hatálya alatt áll, ám már nincs előzetes letartóztatásban a költségvetési csalás gyanújával folytatott büntetőeljárásban – értesült a Magyar Hírlap.

Elkészült az igazságügyi adószakértői vélemény Czeglédy Csaba és társai ügyében bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával folytatott eljárásban – közölte a lap kérdésére a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze. Szanka Ferenc elmondta, jelenleg még hét gyanúsított van előzetes letartóztatásban, tizenketten enyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, s van olyan terhelt is, aki szabadlábon védekezhet. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba, a szombathelyi Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke által irányított bűnszervezet, amely fő tevékenységét tekintve munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, fiktív módon működő iskolaszövetkezeteken keresztül 6,3 milliárd forint értékű költségvetési csalást követett el. Szanka elmondta, az adónyomozók hat évet, a 2011–17 közötti időszakot vizsgálták.

Népszava: Kemény oktatáskritika az Akadémiától

Az oktatás költségvetési támogatásának minél előbb és tartósan el kell érnie legalább az EU28 országok átlagát, de az érzékelhető javuláshoz azt meg is kellene haladnia – idéz a Népszava a Magyar Tudományos Akadémia 189. közgyűlésén elfogadott határozatából. A szöveg rögzíti: az oktatásügyben olyan változásoknak kell bekövetkezniük, amelyek fejlesztik a hatékony tanulási készségeket, és növelik az esélyegyenlőséget, csökkentve a családi és regionális helyzetből adódó hátrányokat.

A határozathoz csatolt indoklás szerint a jövő nemzedékek felkészítése a fontossági sorrend szerinti lakossági felmérésekben rendre az elsők között szerepel. A terület részesedése az állami költségvetésből és a ráfordítások eloszlása azonban nem felel meg sem a szükségesnek, sem a társadalom elvárásainak. Az oktatásügyben a 2013-ig tartó radikális forráskivonást követően sem konszolidálódott a helyzet. Az óvodai és alapfokú oktatásra 2016-ban Magyarország a GDP 1,3 százalékát fordította az EU28 országok 1,5 százalékos átlagával szemben. Középfokú oktatásra pedig a GDP 1,5 százalékát fordították szemben az EU28 országok 1,9 százalékos átlagával.

Nő a korai iskolaelhagyók aránya, jelentősen torzult az oktatás szerkezete, a megbízható szakmai kontroll elmaradása miatt romlott a tankönyvek színvonala, a családi háttér egyre jobban meghatározza a tanulók kilátásait, növekedtek a régiók, illetve az iskolák közötti különbségek. A pedagógusok bére az egyéb szakmákban dolgozó felsőfokú végzettségűekhez viszonyítva még mindig az utolsók között van az EU28 országok között.

Minden alap nélküli politikai kérdést csinálnak a Czeglédy-ügyből

0

Szegeden tartott sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc elítélte Orbánt, aki „a köztünk lévő politikai küzdelmet politikán kívüli eszközökkel az  igazságszolgálatással próbálja befolyásolni, amikor Czeglédyt hamis tanúzásra akarják rávenni”. De bűnhődni fognak – szögezte le a Demokratikus Koalíció elnöke.

„A következmények jogszerűek és jogállamiak lesznek, mi nem fenyegetünk, nem állunk bosszút, csak engedjük érvényesülni a jog hatalmát és erejét” – szögezte le Gyurcsány Ferenc szegedi tájékoztatóján, amelyet Czeglédy Csaba ügye apropóján tartott. Hozzátette: a választásnak nem csak az a tétje, hogy elveszítik-e a hatalmat Orbánék, hanem hogy a törvény erejénél fogva el fogják veszíteni a szabadságukat is.

A Demokratikus Koalíció elnöke elismerte, hogy nem egyszerűen az emberi szolidaritás miatt ment le Szegedre, de mint fogalmazott, ez politikai kötelezettség is. Mert bár látszólg egy köztörvényes büntetőügyről van szó, de jól látni, hogy a kormány és a kormánypárti sajtó ebből politikai kérdést csinál, minden alap nélkül.

„A legelső perctől kezdve azt a hamis, megalapozatlan, hazug látszatot kívánják kelteni, hogy Czeglédy Csabának köze van a demokratikus ellenzéki pártok finanszírozásához, s az ügy mögött tiltott pártfinanszírozás van”. 

Teszik ezt annak ellenére – fűzte hozzá –, hogy  az ügyben már eddig is elindított sajtó helyreigazítási ügyek mindegyikét megnyertük.

„Orbán gyáva a köztünk lévő politikai küzdelmet politikán kívüli eszközökkel az  igazságszolgálatással próbálja befolyásolni, amikor Czeglédyt hamis tanúzásra akarják rávenni”. Ez Gyurcsány szerint bűncselekmény, ami nem marad következmények nélkül a kormányváltás után.

„A következmények jogszerűek és jogállamiak lesznek, nem fenyegetünk, nem állunk bosszút, csak  engedjük érvényesülni a jog hatalmát és erejét.”

Kérdésre válaszolva leszögezte, azt a két kérdést tették fel neki Czeglédy rövid kint tartózkodása kapcsán: hogy találkozott-e vele,illetve, hogy felvette-e vele a kapcsolatot. Az utóbbira válaszolt igennel – szögezte le a DK elnöke, aki ismét elmondta: többször beszéltek telefonon ez idő alatt, s váltottak sms-eket is.

Sajtótájékoztatót tartok Szegeden, Czeglédy Csaba tárgyalása előtt. Oszd meg, hogy mindenkihez eljusson!

Sajtótájékoztatót tartok Szegeden, Czeglédy Csaba tárgyalása előtt. Oszd meg, hogy mindenkihez eljusson!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2018. március 5.

 

Czeglédy-ügy: Magyarország, én nem így szeretlek

Nem tisztünk eldönteni igaza van-e Czeglédy Csabának. Ha a vádaknak csak a fele igaz, az gazemberség. Ha a vádaknak csak a fele nem igaz, akkor gazemberség, ami vele történik.

Ijesztő és felháborító egyszerre. Polt Péter kiadja az utasítást és a választási bizottság, mint a gazdinak jutalomfalatért gazsuláló kutya, teljesíti, amit kérnek tőle.

Sokan fognak tiltakozni a Czeglédy Csabát ért jogtalanságok ellen, de illúzióink ne legyenek: mint már annyiszor, most sem leszünk elegen.

Egy olyan országban élünk, ahol az emberek simán tudomásul vették, hogy elvették tőlük a magán-nyugdíjpénztárakban tartott háromezer milliárd forintjukat. Nem vonultak az utcára, nem hirdettek polgári engedetlenséget, amiért attól kezdve csak rájuk vonatkoztak a törvények, a hatalmon lévőkre nem. Az lett volna életszerű, hogy ezt követően nem fizetnek adót, nem fizetik be a sárga csekkeket.

Egy olyan országról beszélünk, ahol évekkel ezelőtt, a médiatörvény parlamenti elfogadása után a nagy újságok szerkesztői, kiadóvállalatok vezetői nem tiltakoztak, nem hirdettek szabadságharcot a kormány ellen. Pedig, már ebből látszott, hogy mi következik. Amikor az első újságírót, az első szerkesztőséget kitiltották a parlamentből, akkor kellett volna felállni és bojkottálni – függetlenül attól, hogy mit gondolunk politikáról, jogállamról, demokráciáról..

Mert ez nem egyszerűen morális kérdés – az újságírás ugyanis egy olyan tevékenység, amelynek szakmai alapvetései is vannak.

Olyan ez az ország, ahol gond nélkül le lehetett nyomni az emberek torkán a vasárnap zárva tartást. Nem vonultak milliók az utcára, és a kormánypárt népszerűsége sem csökkent olyan mértékben, amely egy normális országban elvárható lett volna.

Olyan ez a Magyarország, ahol az orvosi kamara nem szól egy szót sem, amiért olyan állapotok vannak az egészségügyben, amelyeket mindenki ismer. Várólisták, kórházi fertőzések, orvos- és ápolóhiány – a betegnek, ha gyógyulni akar a kórházban és nem meghalni, hovatovább már mindent magának kell bevinnie.

És nem tiltakozott a reklámszövetség sem a Soros és a menekültek ellen uszító plakátok ellen. Pedig, ezek a plakátok, miközben morálisan vállalhatatlanok, a szövetség szakmai és etikai alapértékeit is sértik.

Csak kevesen voltak, akik szóltak a kivágott fák ellen. A környezetért állítólag oly nagyon aggódó köztársasági elnök egyetlen egyszer sem nyilatkozott a Kossuth tér tönkretétele, vagy éppen a Városligetbe és a Római partra tervezett gyalázat ügyében. A magyarországi magyarok, tisztelet a kivételnek, sunyítottak, lapítottak, és ezzel ők is részeseivé váltak mindnyájunk közös szégyenének.

Sajnálom, hogy ezt kell írnom arról az országról, amely a szülőföldem, és amelyet ennél fogva hazámként szeretek.

Amit most Czeglédy Csaba ellen elkövetnek, az velünk, magyarokkal történik.

Magyarország, én nem így szeretlek.

Bréking nyúz, március 3. – Tudósítás a másik valóságból

0

Tudta, hogy Gyurcsánynak van zárkadüblőre? És azt, hogy Karácsony Gergely a laktanyákba telepítené be ezerszámra a menekülteket? S arról hallott-e már, hogy tízezer menekültet kellene befogadnunk? A másik valóságban nem csak erről, de arról is olvashatunk, hogy össze-vissza fonódik Vona, Gyurcsány és Karácsony – igazi Laokoon csoportot alkotnak ők.

 

Magyar Idők – Gyurcsány Zárkadüblőre

Ezzel a címmel írt publicisztikát Bayer Zsolt, aki ekézi Czeglédy Csabát, miközben maga is elismeri, hogy „persze megilleti az ártatlanság vélelme”, ám azt jogi nonszensznek mondja, hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárásból ilyen könnyen ki lehet csusszanni, veszélyeztetve a nyomozás sikerét. Ráadásul az eset súlyos precedenst teremthet, hiszen a kampány ideje alatt több száz előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított szabadulhat, például a körúti robbantó is, ha van néhány segítőkész ismerőse.

Ám kiderült, hogy Bayernek nem ez a legfőbb baja, hanem a Gyurcsány.

„Czeglédyt szoros szál, erős pénzügyi kötelék fűzi a Demokratikus Koalíció elnökéhez, mindamellett húsz éve ő Szombathely erős szocialistája”.

Az írás nagy teret szentel a Czeglédy meginterjúvoló Kálmán Olgának: „iparági pletykák szerint Simicska jól fizetett műsorvezetője szabadidejében gyakran egyeztet aktuális politikai kérdésekről Gyurcsány Ferenccel. Ha tényleg így van, nyilván most is Fletó forgatókönyve szerint járt el”.

888.hu – Nagy ellenzéki Laokoón-szoborcsoport

Vergilius Aeneis című eposza állít emléket a Laokoón trójai papot és két fiát a kígyó halálos szorításában ábrázoló márvány szoborcsoportnak. A kép kísértetiesen hasonlít a mostani ellenzék helyzetére, a szituáció jóval kuszább, mint 2014-ben volt – írja Ifj. Lomnici Zoltán, akinek szösszenetét

a Laokoón átszerkesztett képe illusztrálja: középen Vona Gáborral, jobbján és balján Gyurcsány Ferenccel, illetve Karácsony Gergellyel.

A szerző azt ecseteli, hogy egyfajta gyermeki izgalom lett úrrá ezen a bizonyos konglomerátumon az elmúlt napokban. Ennek tárgya egy messianisztikus tulajdonságokkal maga által felruházott, frissen megválasztott helyhatósági vezető, vagy hogy bibliai fogalmakat használjunk helytartó, aki többször az Úr küldöttjének nevezte magát, (amin persze nem csoda, hogy ő maga is meghatódott.)

Szerencsére itt van ilyen helyzetekre Beer Miklós püspök úr sok-sok magvas gondolatából az egyik, ami így szól: „A suszter maradjon a kaptafájánál – örülnénk, ha a politikusok ezt, a vallási fogalmak használatát ránk hagynák, egyházi vezetőkre.” Mondhatnók persze, hogy a citátum nem ideális és nem azokra találták ki, akik egyenesen az Úr felkentjeként vágnak politikai karrierbe.

Origo –  Karácsony laktanyákba telepítené be a bevándorlókat

A Fidesz szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje használaton kívüli laktanyákba telepítené be a bevándorlókat. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a közmédiának a XXII. kerületi Hunyadi-laktanyánál azt nyilatkozta: az MSZP egyik elnökségi tagja a minap arról beszélt, csak a választás után árulják el, betelepítenek-e migránsokat vagy sem.  Magyarországon körülbelül 20 ilyen laktanya van mintegy tízezer férőhellyel.

„Azért vagyunk itt, a Hunyadi-laktanya előtt, hogy szemléltessük, mi történik akkor, ha Soros emberei kerülnek hatalomra az áprilisi választás után”

– mondta Halász János, aki szerint a nyugati országokban is így zajlik ez: először ilyen tömegszállásokon helyezik el a migránsokat, és amikor ezek megtelnek, következhetnek a közintézmények, az önkormányzati lakások. Ha az áprilisi választáson „Soros emberei” győznek, akkor Magyarország is erre a sorsra jut majd.

Pesti Srácok – Tízezer embert kellene befogadnunk az új kvótatervek alapján

Bár az elmúlt hónapokban az EU-ban látszólag kevesebb szó esett a migránsok kötelező szétosztásáról, valójában több fronton is gőzerővel zajlik a kvótarendszer előkészítése – írta az Alapjogokért Központ elemzésében. Az Európai Unió soros bolgár elnöksége a napokban készített egy javaslatot a dublini rendelet reformjáról, amelynek központi eleme, hogy a “túlterhelt” tagországokból kell szétosztani a többi ország között a bevándorlókat.

A tervezet alapján akkor lépne életbe az új mechanizmus, ha egy tagállamban több menedékkérelmet nyújtanak be, mint az ország előre meghatározott kvótája. Ez Magyarországnak évente nagyjából 10 500 bevándorló befogadását jelentené” – olvasható az elemzésben.

A kvóta másik eleme az uniós áthelyezési keret, amely abban különbözne az előbbiektől, hogy nem az uniós tagállamok területéről, hanem az EU-n kívülről kerülne sor az ENSZ által meghatározott számú bevándorló áttelepítésére és szétosztására.

Újra őrizetbe vették Czeglédy Csabát

0

Alig egy napot volt szabad Czeglédy Csaba, de több forrásból származó információ szerint pénteken este újra őrizetbe vették. A csalással vádolt, de a választáson független képviselőként induló Czeglédy mentelmi jogát péntek délután függesztette fel a választási bizottság, este már ott várták szombathelyi lakásánál, és egy másik, de a korábbi gyanúval összefüggő bűncselekményre hivatkozva visszavitték.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságának határozata alapján elrendelték az előzetesből alig 24 órája szabadult Czeglédy őrizetbe vételét. Az eljárás tavaly nyár óta folyt ellene különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt, ebben a határozatban erre a korábbi eljárásra hivatkozva, de egy másik bűncselekményre, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalásra utalva vitték újra börtönbe.

A Szombathelyre pénteken az esti órákban visszatérő

Czeglédy családtagjaival, barátaival vacsorázott egy helyi étteremben,

mikor hívták, hogy jelenjen meg a lakásán, mert a NAV emberei várják. Innen vitték el, illetve vették őrizetbe és újra Szegedre viszik, ahol korábban is töltötte az előzetes letartóztatást.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek délután úgy döntött, felfüggeszti a mentelmi jogát, amit azzal szerzett, hogy független képviselő-jelöltként indul a választáson. A testület 4:2 arányban döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről, az NVB azért döntött így, mert a büntetőeljárást képező ügy a választás kiírása előtt történt és az eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Czeglédy Csaba csütörtökön szabadult előzetes letartóztatásból, miután hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelöltté vált, így megilleti a mentelmi jog. Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését a Nemzeti Választási Bizottságnál, amely most meghozta a döntést.

Magyar György ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Czeglédy felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a Kúriához, amely 72 órán belül köteles dönteni. Utána válhat jogerőssé az NVB döntése.

A Kúria döntése előtt azonban a NAV lépett.

Az NVB felfüggesztette Czeglédy Csaba mentelmi jogát, a Kúriához fordulhat

0

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). 

Az ülésen 4-en szavaztak a felfüggesztésre, 2-en ellene.

Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indul jelöltként, nyilvántartásba vétele csütörtökön vált jogerőssé. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta az NVB-nél pénteken, mert a jelölt és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

Az NVB döntésének indoklása szerint a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Magyar György ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Czeglédy felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a Kúriához, amely 72 órán belül köteles dönteni. Utána válhat jogerőssé az NVB döntése.

Budai: a jogállamiság megcsúfolása

0

Budai Gyula azt is sértőnek találta, hogy Czeglédy a jobboldali médiának nem akar nyilatkozni. Erre az Echo Tv műsorvezetője bemutatta, hogy Czeglédy a börtönből való kilépésekor éppen az Echo TV riporterének a kérdésére ad választ.

A kormánypárt országgyűlési képviselője az Echo TV-ben megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint a jogállamiság felháborító megsértését jelenti, hogy a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelöltté válásával kerülhet szabadlábra az előzetes letartóztatásból.

Budai azt is sértőnek találta, hogy Czeglédy a jobboldali médiának nem akar nyilatkozni. Erre az Echo Tv műsorvezetője bemutatta, hogy Czeglédy a börtönből való kilépésekor éppen az Echo TV riporterének a kérdésére ad választ.

Csütörtöki sajtóértekezletén Budai hangsúlyozta, Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc ügyvédje és „egy durva adócsaló”, aki szabadulása módjával visszaél a joggal, ezért vissza kell kerülnie a börtönbe.

A Fidesz képviselője emlékeztetett, Czeglédy Csaba mentelmi joga legkésőbb a parlamenti választás napján, április 8-án jár le, azt megelőzően a legfőbb ügyész kezdeményezheti felfüggesztését, amiről a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) kell döntenie.

Hozzátette, Czeglédy Csaba szabadlábra kerülésével a szökés, illetve elrejtőzés gyanúja is felmerül, hiszen korábban éppen ezért került előzetes letartóztatásba.

Budai Gyula arra a kérdésre, hogy a kormánypárt választási listájáról várhatóan nem lesz kerül be a következő Országgyűlésbe azt válaszolta, megtisztelőnek tartja, hogy a Fidesz listájának 146. helyén szerepelhet.

Czeglédy Csaba még három hónapig előzetesben marad

0

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra szerdán három hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A bíró egy másik gyanúsított előzetesét is meghosszabbította három hónappal, egy harmadik esetében azonban elégségesnek látta a házi őrizet elrendelését. Az utóbbi döntés ellen az ügyészség fellebbezett.

Az ügyben heten előzetes letartóztatásban, kilencen házi őrizetben vannak, egy gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek, valamint a céghálózat alján levő, strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint a bűnszervezet csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A Fidesz Gyurcsány Ferenc strómanjának nevezte Czeglédy Csabát, akit a kormánytöbbség még a bírósági tárgyalás előtt parlamenti határozattal ítélt el. Budai Gyula kormánypárti képviselő szerint Czeglédynek az volt a feladata, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának, a DK-nak

A Demokratikus Koalíció közölte: beperli Budai Gyulát.

A párt szóvivője Gréczy Zsolt hozzátette, hogy a fideszes képviselőnek már többször kellett felelnie a bíróságon baloldali politikusok ellen felhozott rágalmakért.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK