Kezdőlap Címkék Hűtlen kezelés

Címke: hűtlen kezelés

Bréking nyúz, augusztus 10. – Tudósítás a másik valóságból

0

Az alternatív média sztárjává, hogy úgy mondjuk, megmondóemberévé nőtte ki magát a Figyelőt erősítő Deák Dániel politológus, aki napról napra több „közmédiát” is végighaknizik kormánypárti üzeneteivel. Ismét kapnak muníciót a nem fideszes-KDNP-s színekben politizáló erők, így a függetlenként a hétvégén Pásztón újrázni próbáló polgármester, Dömsödi Gábor; s a baloldali-liberális politikusok, akik nem hajlandók kifizetni a rájuk rótt pénzbírságokat. S persze nem telhet el nap anélkül, hogy migránsügyben ne jusson olvasnivaló.

M1/MTI/Magyar Idők: Tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága

Tovább nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága az elmúlt négy hónapban, az ellenzéki pártok mindegyike nagyon komoly válságban van – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Deák Dániel azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP négy közvélemény-kutató intézet méréseinek átlaga alapján az előző havihoz hasonlóan 53 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson, azt mondta: általában azt látni, hogy a választáson győztes párt tudja növelni a népszerűségét, azonban ez a növekedés nem magyarázható csupán ezzel.

Szerinte a növekedés oka, hogy a „választók már előretekintenek”

kevesebb mint 10 hónap múlva lesz az európai parlamenti választás, amelynek „jelen pillanatban nagyon komoly tétje van, hiszen amit április 8-án Magyarországon meg tudtak üzenni a választók, azt most európai szinten is ki tudják mondani”. A politológus szerint a pártok kínálata alapján azt látni, hogy jelenleg kizárólag a Fidesz-KDNP tud válaszokat adni azokra a kihívásokra, amelyek Európát érik.

Origo: Áljelölt és rasszista támadások: így kampányol Dömsödi Gábor Pásztón

Vasárnap időközi testületi és polgármester-választást tartanak a Nógrád megyei Pásztón, miután az országgyűlési választások után a képviselőtestület föloszlatta magát.

Dömsödi Gábor jelenlegi polgármester, bukott televíziós, trükkökkel igyekszik bebiztosítani hatalmát: Farkas Attila néven indítják független önkormányzati jelöltként a hivatal alkalmazásában álló Farkas Mihály Attilát.

Ebben az a trükk, hogy a városban elismert és népszerű, eddigi fideszes alpolgármestert és képviselőt Farkas Attilának hívják. Ő azonban most csak a polgármesteri posztért indul (a törvény szerint indulhatna képviselőjelöltként is), ezért sokan azt hihetik, az ő neve szerepel az egyéni képviselők szavazólapján is.

De nem ez az egyetlen elképesztő eleme Dömsödiék kampányának, egyik embere durva, rasszista Facebook-bejegyzéseket támogat. A bukott tévés saját maga vallotta be: egyéb jövedelme sincs már, csak a megélhetési polgármesterkedés, így nyilvánvaló: egyetlen célja, hogy megőrizhesse a székét.

Pesti Srácok: Újjáépítés helyett a migránsimport fenntartásában érdekeltek az uniós vezetők

A Közel-Keleten a demokrácia, a fékek és ellensúlyok hiányára hivatkozva nem kezdik meg nyugati segítséggel az újjáépítést, Afrika kapcsán pedig már csak legyintenek a segélyszervezetek vezetői, hogy a globális felmelegedés miatt az elvándorlás úgyis megállíthatatlan. A magyar kormány álláspontja szerint nem a problémát kell Európába importálni, hanem a bajba jutott országoknak helyben kell segíteni. Bár egyre több európai állam gondolkodik hasonlóképpen, egyes vezetőknek és szervezeteknek mintha érdekükben állna továbbra is fenntartani a migrációt gerjesztő válságot – írja portál terjedelmes elemzésében, amelynek összegzése szerint láthatóan

Európában is egyre erősödnek azok a hangok, amelyek a globális migrációs válság megoldását a helyben segítésben látják.

Bár vannak országok, amelyek gazdasági érdekeiket humanitárius segtségnyújtásnak álcázva házhoz rendelik a menekülteket, akikből reményeik szerint olcsó munkaerő lesz, a migránsok magas száma egyre több európai választópolgárt bizonytalanít el a jelenleg propagált megoldások helyességében. A válságban lévő, és a Nyugati országok előtti legnagyobb kihívás, hogy megoldható -e az innováción és a forrásokon keresztül élhetővé tenni Afrikát és a Közel-Keletet, és ez a szándék képes lesz -e felülírni a hatalmi villongásokat. Egy azonban biztos, a problémák Európában történő kezelése eddig semmilyen eredményre nem vezetett.

Magyar Hírlap: Vonakodnak fizetni az elítélt balosok

Még 2018 februárjában jogerősen egyetemlegesen kétszázhúszmillió forint megfizetésére kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla a hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt elítélt szocialista és szabad demokrata önkormányzati képviselőket, egyelőre egyetlen fillért sem fizettek meg a VI. kerületi önkormányzatnak. A másodfokon eljáró bíróság két Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése ügyében, több száz millió forintos hűtlen kezelés miatt helybenhagyta a Fürst Györgyre első fokon kiszabott két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztést. A vagyongazdálkodásért felelős volt MSZP-s alpolgármester bűntársai, tizenegy egykori szocialista, illetve szabad demokrata önkormányzati képviselő esetében ugyanakkor a Fővárosi Ítélőtábla hűtlen kezelésről hanyag kezelésre enyhítette a vádlottak büntetését, s a felfüggesztett szabadságvesztést megrovásra mérsékelte.

A másodfokú bíróság az önkormányzatnak megítélt polgári jogi igény összegét 123 millió forintra mérsékelte, amit az elítélteknek egyetemlegesen kell megfizetniük. Ez az összeg a kamatok miatt emelkedett csaknem kétszázhúszmillió forintra a bíróság 2018. február 28-i végzése alapján.

Hiába küldött ki fizetési felszólítást a terézvárosi önkormányzat, a kötelezettek egyelőre nem is reagáltak, sőt volt olyan egykori önkormányzati képviselő, aki át sem vette az önkormányzat fizetési felszólításáról szóló értesítőt.

Márki-Zay: Videófelvétel van arról, hogy iratokat vittek ki a hódmezővásárhelyi városházáról

0

Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tartott arról, hogy milyen részeredményei vannak a Hódmezővásárhelyen a megválasztása előtti önkormányzati munka átvilágításának. A polgármester három visszaélésgyanús ügyről számolt be, illetve arról, hogy a megválasztása után iratokat vihettek ki az önkormányzattól. Ezekben egy helyi vállalkozó, Paragi István és az azóta elbocsátott aljegyző, Végh Ibolya érintett.

Márki-Zay azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy folyamatosan érkeznek az adatok hozzájuk, de már több olyan ügyre is bukkantak, amelyek aggályosnak tűnnek az elmúlt évekből.

Az első ilyen lakásértékesítésekkel kapcsolatos: Márki-Zay úgy foglalta össze, hogy az Andrássy út 28. alatt álló társasházat

Paragi István és tulajdonában álló az Építőmester Kft. felépítette, a lakások egy részét eladta az önkormányzatnak, majd visszavásárolta az önkormányzattól alacsonyabb áron

úgy, hogy az értékbecslést is egy olyan cég végezte, a Kupola 2000 Kft. amely az üzletemberé. A város korábbi, Márki-Zay által elbocsátott aljegyzője, Végh Ibolya és két gyereke is lakásokhoz jutott az ingatlanban, jelentős kedvezménnyel – mondta a polgármester, aki szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Mivel akár 40 százalék árengedménnyel kerülhetett ki önkormányzati lakások magánszemélyekhez, az önkormányzati vagyon sérült. Hogy ez a későbbiekben ne fordulhasson elő, Márki-Zay módosítaná az önkormányzati lakások értékesítésével kapcsolatos jelenleg hatályban lévő rendeletet.

A Kupola 2000 Kft. egy másik, a városi szemétszállítással kapcsolatos ügyben is érintett. A Köztisztasági Kft. 1,3 milliárd forint értékben szerzett be a cégtől kukásautókat és kukákat, miközben a cég ilyen profillal nem rendelkezett. Az üzleten a közvetítőként megbízott cég durván 300 millió forint nyereségre tett szert – hangzott el a sajtótájékoztatón. Ha közvetlenül szerezték volna be ezeket, akkor ennyit spórolhatott volna a város. Paragi az ügyletben érintett Köztisztasági Kft.-be is be akarta vásárolni magát, összeségében több mint 200 millió forinttal kevesebbet adva a cégért, mint amennyit ért, ami szintén fölveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2018. március 14.

Márki-Zay emellett arról is beszélt, hogy két napja az Építőmester Kft. egyik volt munkatársa bejelentést tett náluk azzal, hogy látta, amint több teherautónyi iratot vuttek el Márki-Zay megválasztása után, de még a beiktatása előtt a városházáról Paragi István garázsába. A polgármester elmondta, hogy korábban is hallott már erről szóbeszédet, még a bejelentés előtt, de

az iratmozgatásnak semmi írásos nyoma nincsen az önkormányzatnál, holott az iratkezelési szabályzat ezt előírja.

Végh Ilona aljegyző azt állította, hogy semmi ilyesmi nem történt, csak az épületen belül mozgatták a dokumentumokat. A rendőrség a bejelentés alapján nem járhat el, ezért Márki-Zay arra kérte az érintetteket, az aljegyzőt és Paragi Istvánt, hogy nyilatkozzon az ügyben. Márki-Zay szerint a szemtanúk mellett még videófelvétel is bizonyítja, hogy kivittek iratokat a városházáról, tehát a gyanú megalapozott.

A Facebookon is élőben közvetített sajtótájékoztató ezután parttalan vitába fulladt a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjével, Szabó Bálinttal, aki a K’Art-ügyről akarta faggatni Márki-Zayt, míg a polgármester pedig Gyurcsány Ferenccel és Lázár Jánossal való kapcsolatáról kérdezte a jogászt. Végül már arról ment a vita, hogy Márki-Zay és Szabó Bálint ismerik-e egymást és találkoztak-e korábban. Márki-Zay, miután nem jutottak egyről a kettőre, egyszerűen otthagyta Szabó Bálintot, aki szerinte meg akarja zavarni az önkormányzatban folyó munkát.

A K’Art kifizetetlen alvállalkozóinak kártalanítását hétfőn kérte a hódmezővásárhelyi polgármestertől Szabó Bálint, és arra is választ vár, hogy támogatta-e Márki-Zay kampányát a felszámolás alatt álló cég vezetője. Lázár János még évekkel ezelőtt ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja az ügyet, így Márki-Zay szerint neki nincs oka belefolyni ebbe, cégek pedig nem támogatták, csak magánszemélyek.

Ítéletet hirdettek a Hagyó-perben – FRISSÍTÉS

0

Az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese. 

Hagyó Miklós a Szegedi Ítélõtáblán 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

A Szegedi Ítélőtábla pénteken hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst.

Az ítélőtábla döntésével enyhítette az egykori főpolgármester-helyettesre első fokon kiszabott büntetést.

Az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott büntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól -írja az MTI.

A táblabíróság három évre súlyosította a nyolcadrendű vádlott, a BKV Zrt. korábbi kommunikációs igazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést. A férfit a végrehajtandó szabadságvesztés mellett négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

Hagyó Miklós múlt hét csütörtökön az utolsó szó jogán felmentését kérte a bíróságtól.

Kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

A Fidesz nevében Budai Gyula országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón kommentálta a pénteki bírósági döntést. Úgy fogalmazott, hogy Hagyó Miklós és társai szétlopták Budapestet és a BKV-t, ezért túl enyhe a másfél év felfüggesztett börtönbüntetés.

Hivatalos: befogadták a Bienerth elleni nyomozást

A Független Hírügynökség megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata a következőket közölte:

Az Ön által említett ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kényszerítés és hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határideje 2017. október 10. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásáról bővebb tájékoztatást nem ad.

 ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Bienerth elleni nyomozás befogadásáról már korábban is rtunk, ám a befogadás ténye most vált hivatalossá.

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Kárászon

0

Több képviselő lemondott, a rendőrség nyomoz a Baranya megyei Kárászon.

A Szabad Pécs szerint a faluban arról pletykálnak, hogy a polgármester többek között olyan munkákat számláztatott le cégekkel, amelyeket a közmunkások végeztek el, és voltak olyan munkások, akiket csak papíron foglalkoztattak.

A képviselő-testület három tagja, majd az alpolgármester lemondott. A Szabad Pécsnek csak annyit mondtak, hogy

megfenyegették őket, ezért nem akarnak nyilatkozni.

Lép Péter polgármester a portálnak azt mondta, őt hivatalosan a mai napig nem kereste meg senki a rendőrségtől, így nem is tudja pontosan, mivel vádolják. Azt is mondta: nincs takargatni valója.

A faluban egyébként arról is beszélnek, hogy Lép Péter indulna az országgyűlési választásokon a mohácsi választókerületben jövőre. Ez viszont állítólag több ellenjelöltnek sem tetszett. Így

van, aki szerint csak lejárató kampányról van szó.

A falu jegyzője hivatalos állásfoglalást kért a minisztériumtól, szükség van-e időközi választások kiírására a kieső testületi tagok pótlására. Válasz a mai napig nem érkezett. Az időközi választás nagyjából egymillió forintjába kerülne a településnek.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK