Ítéletet hirdettek a Hagyó-perben – FRISSÍTÉS

0
717

Az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese. 

Hagyó Miklós a Szegedi Ítélõtáblán 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

A Szegedi Ítélőtábla pénteken hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst.

Az ítélőtábla döntésével enyhítette az egykori főpolgármester-helyettesre első fokon kiszabott büntetést.

Az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott büntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól -írja az MTI.

A táblabíróság három évre súlyosította a nyolcadrendű vádlott, a BKV Zrt. korábbi kommunikációs igazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést. A férfit a végrehajtandó szabadságvesztés mellett négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

Hagyó Miklós múlt hét csütörtökön az utolsó szó jogán felmentését kérte a bíróságtól.

Kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

A Fidesz nevében Budai Gyula országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón kommentálta a pénteki bírósági döntést. Úgy fogalmazott, hogy Hagyó Miklós és társai szétlopták Budapestet és a BKV-t, ezért túl enyhe a másfél év felfüggesztett börtönbüntetés.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .