Bréking nyúz, január 20. – Tudósítás a másik valóságból

0
595

Vezető hírként hozta az egész kormánypárti média a Magyar Idők tízezer migráns betelepüléséről szóló, ismeretlen forrásból származó uniós szakértői dokumentumra hivatkozó értesülését, de Vona Gábor interjúja is fontos téma volt kedden.

 

Évi tízezer migránssal és új brüsszeli őrülettel riogat az Origo

„Több mint tízezer migránst kellene befogadnia évente Magyarországnak egy új európai uniós szakértői javaslat alapján, amely szerint válsághelyzet esetén kötelezővé válna a bevándorlók áthelyezése más tagállamokba – tudta meg a Magyar Idők. Kitaláltak egy új fogalmat is: tisztességes részesedés. Ami pedig a régi: az ellentmondó tagállamok fenyegetése. Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében is elmondta, hogy Magyarország nem enged a migrációs nyomásnak és a brüsszeli követeléseknek.” (Origo: Új brüsszeli ötlet: évente tízezer migránst telepítenének Magyarországra)

A Ripost már migránsszoftvert vizionál az ügyben

„Már a nyáron be akarnak telepíteni hozzánk 10 ezer migránst. Egyelőre 200 ezer lenne a felső határ. Egy számítógép hozza majd a döntéseket Brüsszelben. Elkészült a migránsszoftver! …

A jóváhagyásra váró terv szerint futószalagon telepítenének be a migránsokat. Egy év alatt egy kisvárosnyi embert. Csak a tavalyi adatok alapján Magyarországnak több mint 10 ezer migránst kellene azonnal betelepíteni, és ez a szám minden egyes, az EU-ba belépő bevándorlóval csak tovább nőne. Egész Európában szét akarják teríteni a migránsokat és folyamatosan növelnék a számukat. …

A javaslatban próbaszámítást is végeztek, kizárólag a 2017-es adatokat alapul véve. Magyarországra máris 10 518 személy indulna meg a migránsszoftver adatai szerint.

Ráadásul mindez csak „normál körülmények” között lenne igaz, a szoftver ennél is több migránst küldene, ha sokkal több a letelepülni akaró migráns. Ilyenkor a „kihívásos körülmények” miatt a tagállamoknak kötelező jelleggel, rendszeresen kellene közölnie a betelepítésre vonatkozó további felajánlásaikat.” (Ripost: Kész az új migránsszoftver: Számítógép küldi hozzánk kötelezően, ezrével a migránsokat?)

A 888-nak nem tetszett a Vona-interjú

„Interjút közölt Simicska Lajos lapja, az index.hu a Jobbik elnökével, Vona Gáborral. Az írásban jól megfigyelhető Vona érvelésének néhány gyenge pontja, valamint az is, hogy a legkellemetlenebb kérdéseket inkább nem is firtatták a magukat függetlennek, objektívnek hazudó újságírók. …

Vona annyira otthonosan mozgott az indexes újságírók között, hogy még egy kapitális hazugságot is megengedett magának. „A hitelességünket megkérdőjelezni próbálók csupán a néppártosodás előtti dolgokat, felvételeket, nyilatkozatokat vethetik a szemünkre” – mondta Vona.” (888: Vona hazugságára már vissza sem kérdez az Index)

Egyértelmű, hogy Magyarország jobban teljesít, és ezt az ellenzéken kívül mindenki látja a Magyar Idők publicistája szerint

„Ha ez nem lenne elég, és ha a jelenlegi pártszövetség folytathatja április után a kormányzást, akkor nagy eséllyel meglépi azt, amit már régen ígér: a 15 százalékos személyi jövedelemadó kulcsát 9 százalékra csökkenti. Ez automatikusan havi tízezreket hoz majd a konyhára. Na, ekkor a liberális elitkommandó újabb kísérletet tehet arra, hogy bebizonyítsa: a több mitől kevesebb. Ha ez a csoda sikerül, akkor az eredményt akár a tudományos szaklapokban is publikálhatják.

Én azonban előre szólok: az emberek a saját pénztárcájuknak fognak hinni, így az ellenzék zsenijeinek még várniuk kell a közgazdasági Nobel-díjra.” (Magyar Idők: Balliberális kísérletezők)

A Pesti Srácok Gyurcsány Ferenc színészi képességeiről

„A vád szerint csaknem tízmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozhatott Szabó Pál, a Gyurcsány-kormány volt közlekedési minisztere és öt másik vádlott azzal, hogy dilettáns módon elkótyavetyélték a Krisztina körúti postapalotát, és méregdrágán új irodaházat béreltek. …

Szabó 2002-től 2008-ig volt a Magyar Posta vezérigazgatója, 2008-ban pedig a bukás szélén álló Gyurcsány-kormányban is szerepet vállalt közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterként; ez utóbbi tisztségéről a monorierdői, négy halálos áldozatot követelő vonatbaleset nyomán mondott le. Ekkor adott elő emlékezetes magánszámot Gyurcsány Ferenc is, aki D-kategóriás színészként próbálta meg eljátszani, mennyire sajnálja a vasúti szerencsétlenség áldozatait.” (Pesti Srácok: Tíz év börtönt kaphat Gyurcsány volt minisztere a tízmilliárdos kárt okozó postapalota-mutyiért)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .