Negyedik lett a magyar női gyorskorcsolya váltó

0
1224
Kónya Zsófia (j2) és Bácskai Sára Luca (j), elõttük a holland csapat tagjai a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny nõi 3000 méteres váltó táv B döntõjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 20-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Eredményes napja volt a magyar gyorskorcsolyázóknak a phjongcshangi téli olimpián: a rövidpályás női váltó a negyedik helyen végzett, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Keszler Anna pedig egyéniben jutott tovább keddi futamában.

A 3000 méteres váltóversenyben Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia alkotta a magyar négyest, amely a B döntőben második lett, így a hatodik, pontszerző helyük már biztos volt, de az A döntőben két váltót is kizárt a zsűri, ami két hely előrelépést jelentett a magyar csapatnak.

A magyarok a második pozícióból rajtoltak a holland váltó mögött, ezt a helyet pedig sikerült megtartani, míg a japánok és az oroszok leszakadtak mögöttük. Hollandia végül 4:03.471 perces új világrekorddal győzött,

a magyar csapat pedig a régi világcsúcson belül, 4:03.603 perccel ért célba.

A régi rekordot a dél-koreaiak tartották 4:04.222 perccel, a magyar csúcs pedig három másodperccel dőlt meg.

„Láttam, hogy eszméletlen gyorsak a köridők, de amikor megállítottam a stopperem, azt hittem, hogy elrontottam valamit és lemaradtam fél körről. Senki kudarcának nem örülök, de megérdemelték a lányok a negyedik helyet ilyen fantasztikus időeredménnyel” – mondta az MTI-nek Bánhidi Ákos csapatmenedzser.

A női váltó sorozatban harmadszor végzett pontszerző helyen: Vancouverben ötödik, Szocsiban pedig hatodik lett. Mindhárom stafétának tagja volt Keszler és Heidum. Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában.

Egyéniben Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is futamgyőztesként jutott negyeddöntőbe 500 méteren. Knoch Viktor kevesebb mint egy körrel a vége előtt a szintén továbbjutó második helyen korcsolyázott, amikor megbotlott és elesett, ezáltal kiesett. Női 1000 méteren Jászapáti Petra ugyan egyéni csúcsot javított, de nem sikerült továbbjutnia. Keszler Andreát előfutamából a zsűri juttatta tovább, így ő még versenyben van női 1000 méteren.

A rövidpályás gyorskorcsolya versenyei csütörtökön zárulnak, akkor fejezik be a férfi 500 és a női 1000 méteres versenyt, illetve jön a férfi 5000 méteres váltó, amelynek döntőjében a magyar négyes is érdekelt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .