Bayer és társai karácsonya

2
1820
Fidesz

A Fidesz ötös számú lovagkeresztes populistája, szenteste előtt egy nappal szokásos ránk hangolódó gyűlölet fröcsögésében ismét bizonyította, hogy pártjának nem számít, van-e, vagy nincs az országban ellenzék. Mert mint tudjuk, anélkül is működik minden. A Fidesz és szócső fröcsögőjük szerint legalábbis.

A képviselt pártszövetségben a gyűlöletkeltő tragédiát fújó harsonák hangszerelésében részt vesznek mások is, ki ütemet dobolva, ki pedig hárfán pengetve szólamokat.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője már szelídebb hangulatú videóinterjút adott az Azonnalinak. Az újságíró először azt kérdezte tőle, hogy imádkozik-e a karácsonyt nem tisztelő tüntetőkért, mire többek között azt válaszolta, hogy nem haragszik rájuk, mert mindenkinek vannak rossz pillanatai.

Egy másik nagyhangú gyűlölködő a házelnök, aki interjút adott kedvenc lapjának,  a Pesti Srácoknak. Ebben közölte, felbőszítették az elmúlt napok eseményei: az ellenzéki képviselők viselkedése a parlamentben, majd az utcai tüntetések.

A hangszerelésben azért néha előfordul az andante pianója is, ráadásul keresztény alapokon. Nincs más eszköze az ellenzéknek, hogy megszólaljon, hogy meghallgassák, mint a tüntetés, mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Beer Miklós püspök a közelmúlt tüntetéssorozatáról.

A cintányérnak ezzel szemben, a harcra hívó kürtökkel együtt még mindig jelentős szerepe van a közhangulat alakításában, különösen a kevésbé vájtfülűek meggyőzésében. Ezért elő kell venni az éppen soros kottát és abból kell játszani a köznépnek.

A zavarosban halászó kormánypárti gajdicsolók szerint „az ellenzéki politikusok a hatalomért mindenre képesek, erőszakra, közintézmények elfoglalására és a parlament működésének megbénítására is”.

Csak békésen emberek, mondom én, megjegyezve ezzel a fenti karácsonyi műsorral kapcsolatban, hogy a semmibe vett ellenzék, a másként gondolkodók, vajon mit is tehetnének még az őket semmibe vevőkkel szemben, hogy azok végre magukon kívül őket is észrevegyék.

Boldog Karácsonyt!

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .