Az ismeretlen rejtély titka

0
862
Gyárfás Tamás a rendőrautóban, miután őrizetbe vették. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A kedden előállított, majd kihallgatása után őrizetbe vett Gyárfás Tamás gyakorlatilag maga jelentette fel magát, amikor még tavaly feljelentést tett, hogy valaki zsarolja egy hangfelvétellel.

E feljelentés nyomán kezdtek el nyomozni a hatóságok, és végül az Aranykéz utcai robbantás kapcsán börtönbüntetését töltő Jozef Rohác István Rohác nevű testvérének lévai házában találták meg azt a hangfelvételt, amelyen állítólag Gyárfás Tamás és Portik Tamás beszélgetése hallható.

Hogy Gyárfás Tamás miért tett feljelentést a zsarolás ügyben, azt nem tudhatjuk. Adódik persze, hogy azért, mert jogkövető állampolgár, aki, ha tudomására jut egy bűncselekmény – a zsarolás köztudottan annak számít – kötelessége jelenteni azt a rendőrségen.

Lehet, hogy azért tett feljelentést, mert életveszélyesen megfenyegették, esetleg, mert annyi pénzt kértek a hallgatásért cserébe, amennyit ő nem tudott, vagy nem akart kifizetni.

Amikor Gyárfás feljelentette az őt zsarolót, talán azt gondolta, hogy a beszélgetésről csak ő készített titokban felvételt, de másnak nincs ilyen felvétele. A másik opció, hogy Gyárfás nem készített sem titokban, sem máshogy felvételt a Portikkal történt állítólagos beszélgetésről. Portik, vagy egy ismeretlen harmadik viszont igen, ám erről Gyárfás Tamás nem tudott, ezért azt gondolta, hogy nincs ilyen felvétel. Portikról amúgy sokan mondták már, hogy szinte mindig diktafonnal járkált, és a legtöbb, általa fontosnak tartott beszélgetést felvette.

Arról, hogy mi van a nyomozók által talált hangfelvételen, csak annyit lehet tudni, hogy azon állítólag Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetnek egymással. Hogy miről, azt egyelőre csak a nyomozók tudják és azok, akiknek a hangja a felvételen hallható.  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .