Antiszemita botrány Argentínában

0
106
People attend the ceremony to commemorate the 24th anniversary of the bombing of the Israeli Embassy in Buenos Aires, at the Israeli Embassy square in Buenos Aires, on March 17, 2016. The 1992 attack killed 29 people and wounded 200. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / AFP / JUAN MABROMATA (Photo credit should read JUAN MABROMATA/AFP/Getty Images) wikimedia

Megöljük a zsidókat, hogy szappant főzzünk belőlük! Ezt kántálták a szurkolók egy olyan futball meccsen Buenos Airesben, ahol az ellenfél Argentína legrégebbi zsidó csapata volt.

Az Atlanta futball klubot több mint egy évszázada alapították meg Argentína fővárosában. Zsidó üzletemberek pénzelték és a játékosok között ma is sok a zsidó. A mérkőzést az All Boys csapat ellen az Atlanta 3-2-re megnyerte – számolt be a Haaretz című izraeli lap, amely a következő pillanatokról azt írja, hogy a stadionban elszabadult a pokol. Az antiszemita szurkolók törtek és zúztak, a rendőrség is csak nagy nehezen tudta őket megfékezni.

A hatóságoknak mindenképp lépni kell! Az antiszemita botrány felelőseit meg kell büntetni! – hangsúlyozta a Simon Wiesenthal központ nemzetközi osztályának vezetője, aki a Haaretz-nek nyilatkozott.

Kínos emlékek: az antiszemita szurkolók a Hezbollah és az iráni forradalmi gárda egyenruháját viselték

Arra akartak emlékeztetni, hogy Argentínában hajtották végre Latin Amerika legnagyobb antiszemita merényletét, melyet az iráni titkosszolgálat szervezett meg! Sokan meghaltak és még többen megsebesültek amikor felrobbantottak egy zsidó központot Buenos Aires elővárosában. A rendőrség kimutatta, hogy a tettesek az iráni titkosszolgálat emberei voltak. Évekig tartó titkos tárgyalásokon “tisztázta a helyzetet” az argentin állam és az iszlamista Irán. Azt az ügyészt, aki hivatalosan a vizsgálatot végezte, holtan találták a fürdőkádjában. Öngyilkosság – ez a hivatalos verzió. Argentínában nemcsak a zsidó közösség – amely egyébként a legnagyobb egész Latin Amerikában – véli úgy, hogy gyilkosság történt.

Fő a feje a terrorelhárítóknak, mert hamarosan kezdődik a G 20 csúcs

Nem Buenos Airesben, hanem egy jól védhető helyszínen találkoznak a világ vezetői, akik közül Donald Trump szerepel az első helyen a terroristák célpontjai között. Miért? Mert tavaly december hatodikán úgy döntött, hogy az USA elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának és áthelyezi oda a nagykövetséget! A másik ok: Trump döntése alapján az Egyesült Államok kilépett az iráni atom alkuból, újra gazdasági szankciókat alkalmaz ellene és  ezzel nehéz helyzetbe hozza Iránt. A terrorelhárítók tehát minden eshetőségre felkészülve kell, hogy védjék Donald Trumpot.

Van még két másik célpont is. Egyikük Szaúd Arábia trónörököse, aki brutális kegyetlenséggel tette el láb alól az ellene írogató újságírót Isztambulban. A meggyilkolt újságíró a Muzulmán Testvériség illusztris tagja volt. Ez a szervezet elvben ugyan lemondott a terrorizmusról, de kérdés, hogy nem bíz meg egy másik iszlamista szervezetet ezzel. Például az Al Kaidat, melynek ujgur szekciója Kína államfőjét vette célba. A terrorszervezetnek egy egész ujgur dandárja állomásozik Pakisztánban. Miért haragszanak Hszi Csinping kínai elnökre ? Mert rendelete alapján több mint egymillió ujgurt tereltek átnevelő táborokba a Kínához tartozó Hszicsiang – Ujgur tartományban. A világtól elzárt területen üzemelő táborok célja az, hogy megszüntessék az iszlamista terroristák hátországát. Az alkalmazott módszereket illetően a kínaiak nem különösebben közlékenyek. Dehát ez már egy másik történet …

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..