Francia főtisztviselő Észak-Koreának kémkedett

0
199
youtube

Párizs mellett letartóztatta a kémelhárítás Benoit Quennedey-t, aki a szenátus főtisztviselője és a francia-koreai baráti társaság elnöke. Lakásán házkutatást tartottak. 2005 óta gyakran felkereste Észak-Koreát, melyről több művet is közzétett. A szenátus főtisztviselője az ENA államigazgatási főiskolát végezte el, vagyis ugyanolyan diplomája van mint a francia politikai elit többségének.

Észak Korea az új sárkány – ezzel a címmel tett közzé tanulmányt, mely mosolyra késztethette a szakértőket. Kissé túlságosan optimistán ítélte meg a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer esélyeit a gyors felzárkózásra.

Az persze kétségtelen tény, hogy Kim Dzsongun találkozott Donald Trump-pal Szingapúrban. Ezek után komoly remények ébredtek Észak Koreában, de ezekből egyelőre nem sok valósult meg, mert megmaradtak az amerikai szankciók a nemzeti kommunista diktatúrával szemben. Ilyen körülmények között  pedig kevesen akarnak befektetni Kim Dzsongun rendszerébe. Donald Trump új csúcstalálkozóra készül a duci diktátorral, de erre valószínűleg már csak jövőre kerülhet sor.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .